Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Parçalı Bulutlu

Yavru Kedi Maması ve Beslenme Programı

30.07.2022
1.136
A+
A-
Yavru Kedi Maması ve Beslenme Programı

 

Yavru Kedi Maması ve Beslenme Programı

Kediler kediler evimizin neşesi, huzuru, her şeyi. Bu küçük uzaylı diye bahsedeceğim. Hatta kediler için Peygamberimiz Hz. Muhammed Resûlüllah (a.s.) Efendimiz kediler için “Şüphesiz ki kedi necis (pis) değildir, o da ev halkından bazısı gibidir” buyurmuştur.

Kedi beslemek sadece onu doyurmak olmamalı, eğitmek ihtiyaçlarını gidermesi için ona zemin hazırlamak ve bunu yaparken de sabırlı olmak gerekir.

Küçük dostlarımızı iyi takip etmeli onun ne istediğini vücut dili ile anlamalı ve yerine getirmeliyiz.

Nasıl ki insanlar beslenme ihtiyaçlarını iyi analiz edip seçerek bir program belirleyerek yapıyorsa kedi dostlarımızın da beslenmesine ve onların sağlığını riske atmadan beslenmelerini sağlamamız için aşağıdaki bazı küçük önerilerim olacak.

Özellikle yavru kedilerimizin beslenmesi için karbonhidratlar ve lif içeren, beslenme açısından dengeli ve eksiksiz bir öğüne ihtiyacı vardır. Yavru kedimizi
doğru zamanda doğru mamayı vererek besleyip, etobur ve yalnız bir avcı olarak doğal içgüdülerini de desteklemiş olacaksınız.

Yavru kedimiz hayatının ilk 4-5 haftasında ihtiyaç duyduğu besinleri annesinden zaten alacaktır. Normalde 7. haftaya kadar, ancak 4. haftadan itibaren bile, onları Gravy yaş kedi mamasında Whiskas Chicken veya Jelly ıslak kedi mamasında Whiskas Tuna gibi özel olarak hazırlanmış yiyecekleri yemeye alıştırabilirsiniz.

Göz bebeğimiz yavru kedimiz küçük olsa da, bir insan bebeğinden 15 kat daha hızlı büyürler. Çok küçük olan mideleri bir kerede fazla yemek yiyemezler. Bu nedenle, yavru kedimize sık sık küçük öğünler vermek çok önemlidir.

Önce günde 6 defaya kadar yiyecekleri sadece yalayıp tatmaları için bir tabağa koymayı deneyin.

Kedilerin hassas burnu ve dili vardır ve kolayca kimyasal kokuları alır. Beslenmesini iyi takip ettiğiniz kedilerinizin parlak tüyleri ve canlı bakan gözleri varsa beslenme açısından sağlıklı olduğuna dair iyi işaretlerdir.

Diğer Hayvanlar İle İlgili Konular İçin TIKLAYINIZ

 

VİDEO

 

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.