Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21 °C
Açık

Yürüyen Güneş (Alavah) SAKA Kuşu Hikayesi

07.04.2022
1.218
A+
A-
Yürüyen Güneş (Alavah) SAKA Kuşu Hikayesi

Yürüyen Güneş (Alavah) SAKA Kuşu Hikayesi

Bir zamanların dünyası yer ve mekanda, güllerin ve karanfillerin toprak üstünde fışkırdığı beğendiği canlı bir dünya varmış. Bu dünyanın adı Alavah dünyasıymış. Yüce bir mekanmış ve kapısı da en az bu sıfat kadar alaymış.

Burada ol der ol yaratırmış Allah. Yaşarlarmış her günü hayatmış bunun adı. Yaşam buradaymış ama büyülü imiş. Herkes acı çeker ağlar için için vaktini beklermiş. Düzelmesi gereken hayatın, bu hayata uzanan genç kadın kuş çırpınırmış ama onu sevmezlermiş, ağlatırlarmış. Çocukları gelini ile onlarda kuşmuş. Çokta güzel ötermiş eğer bir ötmeye başlarsa. Ama orada güneş doğmazmış. Gül karanfil olsa da her kes koklasa da solusa da SAKA dünyasını Ay ise ışığını nasıl vereceğini şaşırır bir gün verse ikinci gün boğulurmuş haset etmez yerinde veremezmiş beklermiş. Neyi beklediklerini bilseler de.

Zavallı kuş yorgun ve yaşlı. Duyarmış kuş, Anne meleği ise sanki hayat onun değil hep başkaları için yaşarmış sanki öyle bir sarılmış ki çevresi kuş sesini duyuramazmış kimselere. Büyülü dünyasından kurtulamazmış. Hepsi dikkatle izler ve sanki hapsi edilmiş bir halde yaşarmış.
Yalnızda değil vakti her nasılsa hep dolu dolu geçermiş ve bu vakte gelecek tam yedi yıldızlı bir gökyüzü prensini kutup ayısını beklerlermiş.

Tabii Allavah mekanı onlara çile olmuş ve ağaçsoy kapısı açıkmış. Melekler korurmuş onu o kapıyı ve geleceği beklermiş yer sofrasında. Kurulsun ağaçsoy evinde iki sofra, haset fesatlardan nasıl koruyacaklar bu zaman sofrasını. Bütünmüş dünyası bölünmez, parçalanmaz ve sofrasında beklermiş oğlu ve gelinini. Gül düşüncesinde saka kuşu sabırla karafilleri tek tek sayarak kırmızı pembe düşlermiş. Koca kocaman bir güneşi Rahmanmış varmış hiç korkmazmış düşmanlardan haset edenlerden ötmesini esirgemezmiş bakmasını kuşlarla.

Uçan güneş elbet bir gün saka kuşunu hatırlayacak beni, gül sofrasını. Açmış ortada melekler kanat germiş dualar arasında sofrasına kuş anne melek diye seslenirken rüzgar ile dönen yapraklara, hadi durma es es estikçe kuşlarla haber sal götür gül kokusu arasında. Yok ki öyle ricalar soframda.

Hiçbiri gülmüyor ve hepsi bekliyor. Akar güneşini benim bizim beklediğimiz gibi kader akar sevdiğim adam desem hepsi sevecek ama ben kıskanırım onu herkesten her şeyden.

Hayır olmaz güneşim gitme aydınlatma ışık verme onlara, bak biz buradayız bizim ülkemiz Allavah ağaç soy evimiz. Artık bu ev kapı değil herkes var dağ insanları vah askerleri, güneşim saat Allah’ım Vah saati bizim burada bu evde ülkemizde döner ışığın ışığımız bize yeter. Yanar başka ülkeler bizim ışığımızla karanlığa kalır çünkü yuvam güneşim kullanılıyor, kullanılıyoruz. Eyvallah selam olsun sevdiğim güneş ve adam askere. Ada- Ayça

Diğer Hikayeler Bölümü İçin TIKLAYINIZ

 

Yürüyen Güneş (Alavah) SAKA Kuşu Hikayesi

Yürüyen Güneş (Alavah) SAKA Kuşu Hikayesi

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.