Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Açık

Ramazan Ayında İftar Açarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

01.04.2022
1.216
A+
A-
Ramazan Ayında İftar Açarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ramazan Ayında İftar Açarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Mübarek Ramazan ayı Müslümanlar için en kıymetli bir aydır. Fiziki açlığın aksine manevi doyuma ulaşılan kıymetli bir zaman dilimi diyebiliriz. açlığa ve susuzluğa rahat bir şekilde dayanmak için sahur öğünü kadar iftar da oldukça önemli bir noktada bulunuyor. okuokubil.com olarak, sizler için iftar menüsü nasıl olmalı diye araştırarak örnek bir iftar menüsü fikri veriyorum.

İftarda hurma ya da zeytin ile oruç açıldıktan sonra 1 bardak su içmelisiniz.
Oruç açarken bir kase çorba tüketmelisiniz.
Çorbanın ardından tabağa hemen yemek almayarak, Ramazan pidesi ve iftariyeliklerle birlikte mini bir kahvaltı yapabilirsiniz.

İftariyeliklerin arasında peynir, zeytin, bal, reçel, ceviz içi gibi dilenen çeşitlilikte şarküteri ürünleri tercih edilebilir.

İftarda hızlı yemek yemenin aksine birkaç öğüne bölünmüş yavaş bir akşam yemeği yenmeli.
Dilenirse çorba içtikten sonra 10-15 dakika yemeğe ara verilebilir, biraz sohbetten sonra tabağa sağlıklı yöntemlerle pişirilmiş yemek alınabilir.

Ramazanda su ihtiyacı; ev yapımı meyve suyu, mevsim meyveleri, çorba, yoğurt gibi içecek ve yiyeceklerle karşılanmalı, iftardan sonra aralıklarla 2-2,5 litre su içilmeli.
Ramazanda gün içinde hareketsiz kalan sindirim sistemini hareketlendirmek gerekir. İftar ve sahur arasında bağırsak hareketlerini düzenleyen kuruyemiş, yulaf ezmesi, kuru erik, elma, şeftali, muz gibi lifli gıdalar tüketilmeli.

Örnek Olarak Verdiğim Bir İftar Menüsü  

-Hurma
-Zeytin
-Peynir
-Pide
-Paçanga böreği
-Söğüş salata
-Mercimek çorbası
-Pilav
-Domates biber kızartması
-Dana kavurma
-Kuzu güveç (Alternatif)

Diğer Yemek Durağı Bölümümüz İçin TIKLAYINIZ

 

Ramazan Ayında İftar Açarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ramazan Ayında İftar Açarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.