Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Açık

S-400 Nerede Kullanılacakmış? Okuyalım O Zaman

23.02.2022
1.331
A+
A-
S-400 Nerede Kullanılacakmış? Okuyalım O Zaman

S-400 Nerede Kullanılacakmış? Okuyalım O Zaman

Bu yazacağım S-400 konusunun siyasi bir ayağı ve dayanağı yoktur. Zaten ben yazar değilim ve bir TC vatandaşı olarak günümüzde hala konusu geçen ve her gün konuşulan konular arasında olan bu içeriğin kendi arkadaşlarımca da dile getirilmesi yüzünden oturup bir vatandaş olarak düşüncelerimi kaleme almamdan ibarettir.

Kim olursa olsun  S-400 savunma sistemini es geçmek 84 milyon insanın yaşam garantisini es geçmektir ve bir savunma zaafiyeti örneğidir. Ülkesini yönetecek insanların ilk önce sınırları içerisinde yaşatmak zorunda olduğu milletinin canı, kanı, sağlığı, geleceği, umutları ve  üremesine kadar her şeyinin garantörü olması zorundadır. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti artık eski küçük, zayıf; kalk dedimi kalkan, otur dedimi oturan bir millet değildir ve olmamıştır da. S-400 ler neden alındı, ne gerek vardı ve kime karşı kullanacağız soruları sadece akıl tutulmasından ibarettir. S-400 ler saldırı silahı veya ölümcül bir silah değil aksine savunma türü bir silahtır ve bir ülke için vazgeçilmez bir emniyet sistemidir. Bunun adı ister S-400 olsun ister R-500 olsun, isterse geleni karşıla adlı güvenlik sistemi olsun kimse laf edemez etmemesi de gerekir.

Şuan ellerinde tüm insanlığı tehdit edecek atom bombası bulunduran ülkeler varken acaba kendi içlerinde biz bu tehlikeli bombaları neden yaptık kime karşı kullanacağız diyen siyasileri var mıdır?

Henüz çok taze olan Çanakkale savaşlarında neler yaşadığımızı askerlerimizin ne zorluklarla savaştıklarını o İngiliz askerlerinin havadan attıkları “TOPUK PATLATAN” o zamanın demir parçalarını unutmadık. Ayağında çarık olan askerlerimizin zaafiyetini anlayan şerefsiz İngilizler yavrucaklarımızın ayaklarını bu sistemle hem de çok basit bir aletle param parça etmişlerdir. Şimdi Siz nereden biliyorsunuz ki o İngiliz’in, Yunan’ın, Fransız’ın bir daha ülkemize göz dikmeyeceğini. Su uyur düşman uyumaz, eğer sizde bu 84 milyon insanı koruyamayacak düşünceler varsa önce sizleri uzak değil yakın tarihimizi okumanızı tavsiye ediyorum.

S-400 Nerede Kullanılacakmış? Okuyalım O Zaman

Topuk Patlatan

Savunma zaafiyeti olan bir ülkeye önce havadan bindiriler sonrada karadan giri verirler. Siz hala Mustafa Kemal Paşanın 100 yıl önceki istikbal göklerdedir sözünü bilmiyor musunuz? Açıklaması çok anlamlı savunma olur, saldırı olur, teknoloji olur olur da olur.

Topuk Patlatan Nedir: Askeri amaçla yapılmış ve savaş anında kullanılan Bu topuk patlatanlar, demir kullanılarak 3 ayak üzerine oturtulmuş olan ve üç tarafı da sivri olan kancaya benzer bir demir parçasıdır. Sevgiyle kalın.

Diğer Köşe Yazarı Bölümü İçin TIKLAYINIZ

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.