Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Parçalı Bulutlu

Yıpranan Ciltlerimiz İçin Neler Yapabiliriz?

10.01.2022
1.244
A+
A-
Yıpranan Ciltlerimiz İçin Neler Yapabiliriz?

Yıpranan Ciltlerimiz İçin Neler Yapabiliriz?

Çok önemli bir konuyu hep beraber incelemek için hazır mısınız? Konumuz cildimiz. Cildimiz güneş ışınlarına maruz kalabilir ya da olumsuz çevre koşulları yüzünden etkilenebilir. En önemli etkenlerden kabul ettiğimiz ise uzun süreli rahatsızlıklar ve ilaç kullanımları, hormonlu gıdalar tüketmek, dengesiz beslenmeler ve insanlığın en büyük düşmanı olan sigara cildimizi mahvetmektedir.

Bunları takip eden, doğal olan yaşlanma süreci ise hormonal ve genetik (ailesel) faktörlere de bağlı olarak yaşam boyunca devam etmektedir. Yaşlanma artık yavaş yavaş cildimizde kırışıklıklar, renk değişikliği (sararma, kahverengi lekeler, ince kırmızı damarlanmalar) gevşeklik ve esneklik kaybı oluşturmaya başalar.

Bu durum bakımsızlıkla birleştiğinde gözle görülür şekilde hızlanır ve belirginleşir. Bununla beraber, yaşlanma ve olumsuz faktörlerin cildimizde yaptığı tahribatı hafifletmek ve geciktirmek bizim elimizdedir.

Peki hiç merak ediyor musunuz? Yukarıdaki bahsettiğim cildimizi olumsuz etkenlerden nasıl kurtarabiliriz diye, hemen başlayalım. Cildimizi tüm bu olumsuz etkenlerden kurtarıp güzelleştirmek için yapabileceğimiz faydalı şeyler var. Önereceğim bu yöntemler cildinizin ihtiyaçlarına yönelik bakım ve uygulamaları içeren bir süreci kapsamaktadır.

İlk önce kendimize uzman kişiler bulmamız ve cildimiz hakkında bilgiler almamız gerekir. Sonrasında bu uzman kişilerin size önerip titizlikle uygulayacakları profesyonel cilt bakımı, ev bakımınızda kullanmanızı önerecekleri cilt bakım ürünleri, cildinizi istediğiniz yumuşak, ağlıklı ve taze bir cilde sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

Cilt bakımı Uygulamaları

Öncelikle cilt bakımı İşlemine başlamadan mutlaka cilt kontrolümüzü yaptırmamız lazım. Çünkü yıpranma derecesi, cilt tipimiz, yaşadığımız problemler, yaşımız gibi tüm bu faktörler dikkate alınarak hangi cilt bakımı ürünlerinin kullanılacağı tespit edilir ve özel cilt bakım programımız oluşturulur.

Profesyonel Cilt bakımı yaptırmamızın gayesi gözeneklerin temizlenmesi, cilde oksijen sağlanması, parlaklık, canlılık ve tazelik kazanması için metabolizmanın hızlandırılması ve lenf drenajı ile toksinlerin atılmasıdır. Cildimizin üzerinde kalıcı, koruyucu ve besleyici bir tabaka oluşturarak; kırışıklıkların oluşumunun geciktirilmesi, cildimizin daha genç ve gergin bir hal alması hedeflenir. Cilt bakımı işlemi, yapılacak bakımın özelliklerine göre 45 – 90 dakika sürebiliyor.

 

Yıpranan Ciltlerimiz İçin Neler Yapabiliriz

Yıpranan Ciltlerimiz İçin Neler Yapabiliriz

Cildimizin teşhisinde dikkat edeceğimiz noktalar.

Cildin yağ oranı

1) Cilt parlakmı, matmı ?
2) Ciltte pullanma var mı ?

Cildin gözenek durumu

1) Gözenekler orta
2) Gözenekler dolu
3) Gözenekler geniş

Cildin nem durumu

1) Nem oranı normal
2) Nemsiz
3) Nemsizliğe meyilli var

Cilt yapısı

1) Kırışık oluşumu
2) Elastikiyeti
3) Kas gerilimi
4) Pigmentleşme

Cilt bozuklukları

1) Sivilceler
2) Komedonlar (siyah noktalar)
3) Yağ kistleri
4) Cilt iltihaplanmaları

Cildimizin en önemli görevlerinden birinin vücudumuzu kurumaya karşı korumak olduğunu biliyor muydunuz? Bu görevi epidermisin en üst tabakası stratum korneum yapmaktadır. St. Corneumun yapısı bir duvar gibidir. Hücreler bu duvarın tuğlaları, hücreler arası lipidler ise harcıdır. Bu lipidler koruyucu bariyerin etkili olmasında çok önemlidir. Bariyer zarar gördüğünde cilt kurur. Artmış olan pürüz ve çatlaklardan dolayı zararlı ve hastalık yapıcı etkenlere karşı daha korumasız hale gelebilir. Bu nedenle cilt bakımındaki hedef doğal bariyeri korumak ve işler konumda tutmaktır.

Cildimizin durumuna göre en uygun cilt bakımı tipleri nelerdir?

1- Yağlı Cilt Bakımı
2- Kuru Cilt Bakımı
3- Karma Cilt Bakımı
4- Şehir Cildi Bakımı
5- Normal Cilt Bakımı
6- Hassas Cilt Bakımı
7- Problemli Akneli Cilt Bakımı
8- Olgun Cilt Bakımı

Diğer Bayanlara Özel Bölümü İçin TIKLAYINIZ

 

Yıpranan Ciltlerimiz İçin Neler Yapabiliriz

Yıpranan Ciltlerimiz İçin Neler Yapabiliriz

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.