Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14 °C
Yağmurlu

Gençlere Dikkat! Hızla Yayılan Gizemli Hastalık

06.01.2022
1.263
A+
A-
Gençlere Dikkat! Hızla Yayılan Gizemli Hastalık

Gençlere Dikkat! Hızla Yayılan Gizemli Hastalık

Semptomlara göre bu hastalık en çok gençlerde baş göstermekle birlikte, kas spazmlarına ve fiziksel bazı bozuklulara sebep olmaktadır.

Bu gizemli hastalığın ilk olarak Kanada’nın New Brunswick bölgesinde yayıldığını bilim adamları duyurmuştur. Bu hastalığa yakalanan gençler (18-35) konuşma bozuklukları, genel gereksinimleri karşılayamama, yürüyememe ve en önemlisi hafıza kayıplarına uğradıkları belirtilmiştir. Şimdiden 200 vakanın bilindiği bu yeni hastalık hızla yayılmaktadır.

Kayıtlara göre 30 yaşlarında bir kadın henüz ismi dahi konmamış bu yeni hastalığa yakalanmıştır. Kadının daha önce belli bir sağlık problemi bulunmamaktadır. Hastalığa yakalanmasından sonra artık cümle kuramamaya başlamıştır ve kendi başına beslenemiyordur. Kadının temel ihtiyaçlarını karşılaması için daha genç tutulan bir hemşirede de kısa süre sonra yakın semptomlar gözlemlenmeye başlanmıştır. Hemşire de artık kendi başına yaşamsal fonksiyonlarını idare edememekte ve belirgin hafıza kayıpları yaşamaya başlamaktadır.

Bu yeni hastalık hızla yayılmasının yanı sıra ciddi tehlikeler oluşturmaktadır. Kanadalı bilim insanları, beyinde hasara yol açan bu hastalık üzerinde detaylı incelemeler yapmaya ve çözüm yollarını araştırmaya başlamıştır.

Diğer Haber Konuları İçin TIKLAYINIZ

 

Gençlere Dikkat! Hızla Yayılan Gizemli Hastalık

Gençlere Dikkat! Hızla Yayılan Gizemli Hastalık

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.