Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15 °C
Az Bulutlu

Dergi Kapağındaki Uzun Burunlu Büyücü Dedem

06.09.2021
1.403
A+
A-
Dergi Kapağındaki Uzun Burunlu Büyücü Dedem

Dergi Kapağındaki Uzun Burunlu Büyücü Dedem

Onu ilk kez ilkokul dergisinin arka kısmındaki çizgi karakterli hikaye de tanıdım. Uzun burnu bildiğimiz büyücü ayakkabısı ve büyücü şapkası ile… Füze yolculuğu olan uzay resimde biri beyaz ırkı diğeri siyah ırkı temsil eden karede büyücünün kıyafetlerinin içindeki bedeni yok olmuş ve bu karenin içinde büyücü ayakkabısı ve şapkasıyla kalmıştı.

Yıllarca bu derginin çizgi romanı aklımda kaldı. Zaman zaman bir vesile ile hatırlıyordum. Ben memur emeklisi olup yaşım altmışlara geldiği sıralar, onu tekrar bir sebeple tanıma fırsatı buldum. O bir çizgi kahramanı idi gerçekçi düşlerimde bir gün evime geldiğini anladım.

Nasıl gelmişti bilmiyorum. Ama çizgi romanından çıkmıştı. Çok uzun yıllar geçmiş çok yol katetmiş epeyce de maceraları olmuş o da benim gibi yaşlanmıştı. Sonra onu düşlerimde hayal etmeye başladım. Hatta bu uzun burunlu dedemin başı, şapkası ve ayakkabısı ile kitapların arasına konan cetvelin ucunda kitapçıda gezinirken sormuş almıştım.

Her kitap okuyuşumda o cetvele bakar anımsar ve gülerim. Sonra bir gün bir korku aldı beni, sebepsiz yere korkmuştum. Odamın penceresinden elimdeki cetveli bahçeye fırlattım. Korkum geçmişti ama iki gün sonra pişman olup cetveli almak için bahçeye indim ama yoktu. Aradım, sağa baktım, sola baktım fırlattığım yerde yoktu. Üzülüp çok pişman oldum. Keşke atmasaydım hayallerimde yaşasaydı diye mırıldandım.

İşte bu düşlerimin birinde şapkasını ve ayakkabısını bulduğunu gördüm. Benim yarım sonra bir bedenim ve ruhum oldu. O şapka ve ayakkabıları giyme fırsatı buldum.

Yani ben bir Kaplumbağagiller den kaplumbağa prensiyim, Ay ülkesinin ay soylarından geliyorum. Sana selam olsun. Bu seferde epeyce bir uğraş meşkalesinden sonra şapkamı ve ayakkabımı kaybettim. Onların artık ay ülkesinde bir kudreti kalmadı. Ama bedenim ve ruhumda yaşıyorum.

Yaşayacağım o yıllar evvel derginin kapağındaki uzun burunlu adam benim dedemdi. Ben ise onun torunuyum.
Görevimi tamamladım. Prens olarak hayatıma devam ediyorum. Sakın beni düşlerinden çıkarma ve hayal etmekten korkma dedi. Hayal etmek güzel bir düşüncedir ve seni ay ülkesinde ay sonrasında bekliyorum. Seni asla yalnız bırakmayacağız. Hoşça kal dedi ve gitti.

Düşler bazen insana güzel hayaller gösterir. Çocukluğumun büyücü dedesi, bende seni unutmayacağım ve ömrümün sonuna kadar hayallerimde yaşatacağım.

Diğer Anılarım Bölümü İçin TIKLAYINIZ

Yazar:  Adalet Peker

Kopyalanması ve bir başka yerde yayınlanması yasaktır.

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Eren Ş. dedi ki:

    ??

    1. Okuokubil dedi ki:

      Teşekkür ederiz