Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Ağaç Elektrik Direğindeki Sokak Lambası Ve Ben

07.09.2021
1.322
A+
A-
Ağaç Elektrik Direğindeki Sokak Lambası Ve Ben

Ağaç Elektrik Direğindeki Sokak Lambası Ve Ben

Küçüklüğüm biraz yaramazlıkla geçti ama kesinlikle büyüğüme ve küçüğüme karşı hiçbir şiddetim, saygısızlığım olmadı. Sadece maddi hasarla biten ve bazen ufak tefek yaralanmalara neden olan kaza türü gibi nedenlere vesile olmamdan ibarettir.

Anlatacağım anım belki de şimdiye kadar anlattığım anılarımın ilk başlangıç işaretleriymiş gibi geliyor.
İlk okul 3.sınıfa gidiyorum, okulumuz evimizle arasında 2 km kadar vardı. Yollarımız toprak yol ve okula gidene kadar kum fırtınasından çıkmış gibi oluyorduk. Üzerimizdeki siyah gömleği hatırlıyorum da ne çok tozlanırdı bir de beyaz bir yakası vardı, tam benlik. Her gün yıkardı rahmetli annem hiç bizi okula ve sokağa kirli elbiselerle göndermez, jilet gibi ütü yapardı.

Tüm bunları anlatacağım anımın girişi olsun diye yazıyorum. Şimdi gelelim anıma. Çok felaket sapan kullanırdım. Sapı iğde ağacından, lastikleri özel çok iyi sünen ama kopmayan bir cinstendi. Taş koyduğum yer ise meşindendi. Böyle bir sapana sahiptim ve hakkını veriyordum.

Bir gün sokakta arkadaşlarla, gıdı gıdı benden baş oynuyoruz. Bu oyun cevizlerle oynanır. Bir dizi cevizi dizersiniz belli bir mesafeden diğer kişi elindeki cevizi sizin dizdiğiniz cevize doğru yuvarlamadan önce hangi baş diye sorar. Siz sağ baş dersiniz ve o cevizi atar eğer sağ baştaki cevizi vurursa kaç adet ceviz dizdiyseniz hepsini alır. Vuramaz ise sıra size gelir böyle devam eder gider. İşte tam bu sırada oyun oynadığımız yere belediyenin elektrikçisi geldi. Sokak lambası yanmıyordu onu değiştirecekler bizde ne yaptığını meraklı bakışlarla izliyoruz.

Arabadan bir alet çıkardı, ilk defa görüyordum ne yapacak diye bekliyorum, aldı onu ayağına taktı ve bileğine bağladı yengeç gibi yürümeye başladı. Her iki ayağındaki alet ay dede şeklinde ortalarında keskin diş gibi uçları bulunuyor. Bizim meraklı bakışlarımız arasında adam ağaç olan elektrik direğine tırmanmaya başladı. Çıktı, çıktı çıktıkça çıktı ve sonunda uzun lambaya ulaştı, eskisini söktü yenisini taktı tam inmeye başladı ben sapanımı çıkarıp adama seslendim “abi kıraçam onu” adam yapma sakın yapma diye bağırsa da yeni takılan lambanın tam ortasından vurup kırdım.

Şimdi adam zaten yavaş yavaş çıkıyordu aynı o hızla inene kadar ben çok tan oradan uzaklaşmıştım. Arkadaşlarda her biri bir tarafa kaçmışlar. Döndüğümde direkte ne eski lamba vardı ne de yeni lamba. Tam bir ay sokağımız gece karanlıkta kaldı. Çok üzgünüm. Kuş vur, cam kır, elma vur düşür de lambayı niye kıran ki acaba. Allah affetsin.

Diğer Anılarım Konuları İçin TIKLAYINIZ

 

Ağaç Elektrik Direği

Ağaç Elektrik Direği

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.