Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Yoga Kalp Çakrası İnsanın Şifa Merkezidir

22.07.2021
1.229
A+
A-
Yoga Kalp Çakrası İnsanın Şifa Merkezidir

Kalp Çakrası İnsanın Şifa Merkezidir

Sizlere bu makalemde çakranın şifa merkezimiz olduğunu kısa olarak anlatmaya çalışacağım.Çakralar, Hindu ve Budist geleneklerindeki, Ruhsal ve fiziksel olanın bir araya geldiği yeri temsil eder. Bu dönen enerji çarkları, alt gövdede üç ve üst gövdede üç olmak üzere omurga boyunca hizalanmaktadır. İşte bunları birbirine bağlayan kalp çakrası veya göğsün ortasında yer alan Anahata çakrasıdır.

Anahata, Sanskritçe’de zarar görmemiş anlamına gelir. Anahata, vücuttaki sevgi enerjisiyle ilgilidir. Anahata vücutta dengede olursa biz o gün kendimizde sevgi, şefkat ve bağışlayıcılık hissederiz. Bunun tersi olup Anahata Dengemiz biraz bozulduğunda bu sefer kendimizi değersiz ve kırgın hissederiz.

Tüm bunların yanında en önemlisi olan Kalp çakrası, dengesiz olduğunda fiziksel bedeni de etkiler ve göğüs ağrısına, yüksek tansiyona veya dolaşım bozukluğuna neden olabilir.

Kalp çakrasını açmak için şunlar uygulanabilir. Bitkiler insanlar için çok önemli ve de gizemli şifalar içermektedir. Sadece hastalıklarda değil sevgi ve bağışlama duygularımızda da kullanabileceğimiz önemli unsurlara sahiptirler. Ruhumuzu, sevgimizi iyileştirmekte kullanacağımız bu uygulamaya Aromaterapi diyebiliriz.

Aromaterapi bitkilerin kök olsun, yaprak olsun veya çiçeğini damıtarak elde edilen yağların hastalıkları önlemek ve oluşmuş olan hastalıkları da tedavi etmek amacı ile kullanılmasına denir. Şimdi aromaterapi uygulaması ile sevgi ve bağışlama duygularımızı uyandırabilmemiz ve kalp çakramızı açmamız için tütsü yapmanın zamanı geldi diye düşünüyorum.

Malzemeler;

-Mumlar

-Gül

-Lavanta

-Sandal Ağacı

-Portakal

-Yasemin

-Uçucu Yağlar

Kullanarak tütsü yapalım. Güçlü iyileştirici özelliklerinden faydalanıp kalp çakramızı açalım.

Diğer Yoga Konuları İçin TIKLAYIN

 

Kalp Çakrası İnsanın Şifa Merkezidir

Kalp Çakrası İnsanın Şifa Merkezidir

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.