Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Açık

Covid19 Hastalığından Ölen Kişi Nasıl Gömülür?

31.07.2021
1.323
A+
A-
Covid19 Hastalığından Ölen Kişi Nasıl Gömülür?

Covid19 Hastalığından Ölen Kişi Nasıl Gömülür?

Ülkemize ilk geldiği günlerde korku dolu tedirginlikle haberleri dinler vaka sayılarının ne kadar arttığını ve bulunduğumuz şehirde kaç kişinin öldüğünü merak ederdik.

Bu hastalık hepimize bulaşacak ve bizi zor duruma sokacak diye düşüncelerle günlerimizi geçirmeye başladık.
Zordu hem de çok zor. Ölüm haberleri geldikçe endişelerimiz iyice artmaya başladı, neredeyse sokağa çıkmaktan korkar hale gelmiştik. Ve bu korkulan da oldu zaten. Hükümetin aldığı karar ile işyerleri yaklaşık bir ay kapalı kalacaktı ve biz bu durumda işimize gidemeyecektik.

Gıda ve ihtiyaç malzemelerimizi internet aracılığı ile sipariş vermeye başladık. Herkes internete yüklendiği için siparişler neredeyse dört gün sonraya gelecek şekilde ayarlanıyordu. Evet çok zor bir süreçten geçiyorduk.

Haberleri korkuyla takip ediyor, ölen insanlarımızın nasıl defnedildiğine dair sağdan, soldan birtakım söylentiler duyuyorduk. Bu söylentiler ne kadar doğru insanın başına gelmeden bilmesi gerçekten imkansızdı ve o ölüm bizimde kapımızı çaldı. Eşimin Annesini ve dayısını Sinop / Ayancık köyünde koronavirüs hastalığı sebebiyle kaybetmiştik.

Apar topar Ayancık köyüne gidip defin işleri ile ilgilendim ve o korkuyla dinlediğim haberlerdeki olayları bizzat yaşamaya başladım. Hastane evrakları ile hastanede yıkanma süreci, tabutu cenaze arabasına yüklemesi ve köye götürülmesi tam bir organize başarısıydı. Burada Devletimize teşekkür ediyorum. Ülkemize bela olan bu hastalık ile canla başla uğraştılar, çalıştılar. Allah razı olsun.

Cenaze arabası defin yerine geldiğinde kalabalık olmasın diye jandarma önlem almıştı. Zaten almasına da gerek yokmuş çünkü insanlar korkudan gelmemişti ve gelenlerde tabuttan uzak duruyorlardı.

 

Covid19 Defin Anı

Covid19 Defin Anı

Mezarı covid19 kuralına göre bir kepçe kazdı ve tabut iplerle bağlanarak kepçe yardımı ile mezara indirildi. Toprağı kepçe atarak mezar kapandı sadece aile yakınları kürekle toprak atabildiler.

İşte böyle bir definle Annemizi toprağa verdik. Eski günlerdeki gibi taziye olmadı gelen yakınlar yine sessiz bir şekilde geldikleri gibi gittiler. Ateş düştüğü yeri yakar derler. Allah Rahmet eylesin iyi bir insan iyi bir anne idi Toprağı bol olsun.

Diğer İslami Konular İçin TIKLAYINIZ

VİDEO İZLE

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.