Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24 °C
Az Bulutlu

Yoga Sağlıklı Bir Bağırsak Daha Kolay Bir Sindirim İçin 10 Uygulama Pozları

07.01.2021
1.401
A+
A-
Yoga Sağlıklı Bir Bağırsak Daha Kolay Bir Sindirim İçin 10 Uygulama Pozları

Yoga Sağlıklı Bir Bağırsak Daha Kolay Bir Sindirim İçin 10 Uygulama Pozları

Yoga Sağlıklı Bir Bağırsak Daha Kolay Bir Sindirim İçin 10 Uygulama Pozları

Hayatımızdaki çoğu şeyde olduğu gibi, sağlıklı bir bağırsağa sahip olmak çok önemlidir. Sindirim sisteminde doğru mikroorganizma oranını korumak hem zihinsel hem de fiziksel sağlık için hayati önem taşımaktadır. Sindirim sisteminde yaşayan yaklaşık 350 ila 520 farklı bakteri türü bulunmaktadır.

Bu mikroorganizmaların bir kısmı sağlığa zararlıyken diğerleri gerekli ve faydalıdır. L. acidophilus gibi probiyotikler olarak da bilinen bu “iyi” bakteri türleri, vücuttan atıkları ortadan kaldıran ve daha sağlıklı sindirimi destekleyen doğal detoksifikasyon sürecini uyararak denge oluşturmaya yardımcı olur.

Hayatımızdaki birkaç yaşam tarzı seçeneği, daha sağlıklı bağırsak florasını artırarak bağırsak sağlığını iyileştirebilir.

Prebiyotikler ve probiyotikler gibi takviyeleri almak

Daha az şeker yemek

Yapay tatlandırıcıların  kullanımının azaltılması

Aşırı işlenmiş gıdalardan kaçınmak.

Düzenli egzersiz, hareket ve stresi azaltma da bağırsak sağlığını ve genel sağlığınızı iyileştirmede anahtar faktörlerdir. Tutarlı bir yoga uygulaması hareket sağlar ve stresi azaltır.

 

10

Urdhva Mukha Pasasana (İğne İpliği Pozu)

Elleriniz ve dizleriniz üzerinde Masa Üstü Duruşu ile başlayın. Bir elinizi matın ortasına, doğrudan yüzünüzün altına koyun. Karşı kolunuzu tavana doğru uzatın ve omuzlarınızı bir tur nefes için istifleyin. Ardından uzatılmış kolunuzu vücudunuzun altından diğer tarafa doğru sarın, omzunuzu ve yanağınızı mata veya yoga battaniyesine dayayın. 6-10 nefes tutun. Diğer tarafta tekrar edin. 

21

 

Parivrtta Anjaneyasana (Dönmüş Hilal Hamlesi Duruşu)

Sol ayağınızı öne doğru, dizinizi direk olarak bileğinizin üzerinde bükerek ve sağ ayağınız matın uzun sağ tarafına doğru hafifçe açılı bir hamle ile başlayın. Avuç içlerinizi göğsünüzün ortasına doğru bastırarak nefes alın. Gövdenizi bükülmüş ön dizinize doğru döndürürken nefes verin ve alt dirseğinizi sol dizinize birleştirin. 6-10 nefes tutun. Diğer tarafta tekrar edin. 

22

 

Malasana (Çelenk Duruşu)

Kaynaktan Tadasana ayrı en kalça-genişliği ayak ile (dağ duruşu), dirsek diz, mat dış kenarlarına açılı parmakları olan bir bodur halinde vücut düşürülmesi. Kalçanızdan hareket ederek öne doğru katlayın, ellerinizi dizlerinizin arasına koyarak matın üzerine koyun. Çenenizi nazikçe göğsünüze doğru sokun, boyun omurganızı uzatırken başınızın tepesinin mata doğru gevşemesine izin verin. 6-10 nefes tutun.

23

Paschimottanasana (Oturarak Öne Eğilme)

Bacaklarınız uzatılmış ve öne doğru uzatılmış şekilde yere oturun. Ayak tabanlarınızı bir bloğa doğru bastırın. Kollarınızı yukarı uzatın ve kalçalarınıza menteşelenerek öne doğru katlayın, daha derin bir omuz germe için baldırlarınıza, ayak bileklerinize, ayaklarınıza veya bloğunuza ulaşın. 6-10 nefes tutun.

24

 

Ardha Baddha Padma Paschimottanasana Variation

Gönderen Paschimottanasana,Kalçanızın dönmesini teşvik etmek için ellerinizi ayağınızın ve bileğinizin altına sararak sağ bacağınızı Yarım Lotus pozisyonuna getirmek için sağ dizinizi bükün. Sağ ayağınızı göbeğinizin yakınına çekerek, ayak bileğinizin ve ayağınızın sol kalçanızın kıvrımına mümkün olduğunca yakın şekilde sol uyluğunuza yaslanmasına izin verin. Yarım Lotus pozu size uygun değilse (çok yaygın!), Üst bileğinizi alt uyluğunuzun üstüne yerleştirebilirsiniz. Sağ kolunuzu yukarı kaldırırken sağ ayağınızı sol elinizle yerinde tutun. Öne doğru katlayın ve sol bacağınızın veya ayağınızın iç kenarını sağ elinizle tutun. Artık bu ayak yerinde tutulduğundan, karın kaslarınıza ve eleme organlarınıza masaj yaptığınıza göre, bükülmüş sol ayağınızın dış kenarını tutmak için sol kolunuzu öne doğru uzatabilirsiniz. 6-10 nefes tutun. Diğer tarafta tekrar edin. 

 

25

Marichyasana A

Paschimottanasana’da başlayın. Sağ dizinizi bükün ve ayağınızın tabanını, karşı uyluğunuzdan bir yumruk kadar uzakta yere koyun. Uzatılmış sol bacağınızın ayağını esnek tutun. Sağ kolunuzu yukarı doğru uzatarak nefes alın; nefes verirken öne doğru katlayın ve sağ kolunuzu sağ dizinizin içine getirin. Sağ kolunuzu, dirseğiniz bükülecek şekilde çevirin, hala öne katlanırken sağ kemiğinizin etrafına sarın. Sol kolunuzu arkanıza sarın ve parmaklarınızı birleştirin (veya iki elinizle tutmak için bir kayış kullanın). Nefes almaya devam ederken, gövdenizi kaval kemiğine doğru hareket ettirdiğinizi, omurganızı uzun tuttuğunuzu ve kalçalarınızdan menteşelendiğinizi hayal edin. 6-10 nefes tutun. Diğer tarafta tekrar edin. 

26

 

Setu Bandha Sarvangasana  (Köprü Duruşu)

Dizleriniz bükülmüş, ayaklarınız topraklanmış ve kalça genişliği açık ve paralel olacak şekilde sırt üstü yatın. Avuç içlerinizi kalçalarınızın yanına yerleştirin. Pelvisinizi yukarı kaldırmak için ayaklarınıza ve ellerinize eşit şekilde bastırın. İsterseniz sakrumunuzu desteklemek için pelvisinizin altına bir blok kaydırın. 6-10 nefes tutun.

27

 

Urdhva Dhanurasana (Tekerlek Duruşu)

Sırt üstü yatın, bükülmüş dizlerinizi ayak bileklerinizin üzerine bükün. Avuç içlerinizi, dirsekleriniz bükülmüş ve parmaklarınız ayaklarınızı işaret edecek şekilde kulaklarınızın yanına yerleştirin. Vücudunuzu yukarı kaldırmak için ellerinize ve ayaklarınıza eşit bir şekilde bastırarak bir nefes alın. 6-10 nefes tutun.

28

Supta Matsyendrasana (Sırtüstü Omurga Büküm)

Sırt üstü yatın, dizlerinizi göğsünüze doğru bükün. Kollarınızı, ellerinizin, ön kollarınızın ve üst kollarınızın arkası mindere bastırarak kulaklarınızın etrafına kaktüs şeklinde yerleştirin. Bükülmüş dizlerinizi bir tarafa bırakın; İsterseniz başınızı ve boynunuzu karşı omuza doğru döndürün. 6-10 nefes tutun. Diğer tarafta tekrar edin. 

29

 

Viparita Karani (Duvara Kadar Bacak Duruşu)

Kalçalarınızı mümkün olduğunca duvara yakın olacak şekilde yan yatırın. Sırt üstü yatmak için, bacaklarınızın arkası duvar tarafından desteklenerek düz bacakları yukarı doğru uzatın. Daha derin bir topraklanma hissi için ayaklarınızın üstüne rulo bir battaniye yerleştirebilir ve alçak göbeğinizi bloke ederek bir yoga dinlendirebilirsiniz. 6-10 dakika veya istediğiniz kadar bekleyin.

Kaynak: yogajournal

Etiketler: Yoga Sağlıklı Bir Bağırsak İçin Uygulamalar, Daha Kolay Bir Sindirim İçin 10 Uygulama Pozları

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.