Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15 °C
Az Bulutlu

Kahkaha Yogası Nedir? İçinizden geldiği Kadar Gülün

08.11.2020
1.348
A+
A-
Kahkaha Yogası Nedir? İçinizden geldiği Kadar Gülün

 

6666
Kahkaha Yogası Nedir? İçinizden geldiği Kadar Gülün

Kahkaha Yogası Nedir? İçinizden geldiği Kadar Gülün

Kahkaha Yogası nedir?
Kahkaha Yogası bildiğiniz gibi bir komedi değil, gerçek faydalı bir egzersiz yapmadır. Bunun için çok Şakalara veya mizah güçlüğüne ve anlayışına bakmaya gerek yok. 
Buna Başlamak için bir egzersiz olarak kasıtlı kahkahalar atacağız, bunu bir grupta gerçekleştirdiğimiz de  kahkahanın ne kadar bir bulaşıcı hale geldiğini göreceğiz.
Ortam bir anda kahkahaya dönüşür  yapmış olduğunuz rol kahkahanın gerçek ve içten kahkahaya dönüştüğüne şahit oluyoruz.  Bunu zamanı gelmişken kendi aileniz içinde deneyebilirsiniz. Tek başına isteyerek uygulandığında bile, sahte kahkaha, bilişsel süreci içermeyen gerçek kahkahalara dönüşmektedir.
Çoğu bilimsel araştırmalar, insan vücudunun gerçek kahkaha ile kasıtlı kahkaha arasında ayrım yapamadığını, aynı sağlık yararlarını elde edeceğinizi gösteriyor. 
Fizikolojik olarak simüle edilmiş kahkaha, kendiliğinden kahkaha ile benzer kardiyovasküler ve solunum taleplerine sahiptir.
Kahkaha Yogasının Faydaları Nelerdir?
İyi ruh halimiz: Kahkaha Yogası, beyin hücrelerimizden endorfin salgılayarak ruh halimizi dakikalar içinde değiştirebilir ve bu bizim kendimizi  iyi hissetmemizi sağlar. 
Sabah başlayan iyi bir ruh hali emin olun, gün boyu sizi neşelendirir ve siz her şeyi daha güzel yapmaya başlarsınız.
Güçlü Bağışıklık Sistemi: 
Kahkaha Yogasının stresi azalttığını ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini biliyor muydunuz?  Eğer bir insanın Bağışıklık sistemi güçlüyse, herhangi bir enfeksiyona kolayca yakalanmayacağından emin olabilirsiniz.
Beyin Fonksiyonunu İyileştirir: 
Beynimizin optimal işleyişi için% 30 daha fazla oksijene ihtiyacı vardır. Kahkaha egzersizleri vücudumuza ve beynimize net oksijen tedarikini artırabilir, bu da verimliliği ve performansı artırmaya yardımcı olur. Kendinizi enerjik hissedecek ve yorulmadan normalde yaptığınızdan daha fazla işler yaparak çalışabileceksiniz.
Hayatta Başarı İçin Yüksek Duygusal Zeka: 
Hayatta başarı% 85 Duygusal Zeka (EQ) ve yalnızca% 15 Zeka Bölümü (IQ) Araştırmasına bağlıdır.
Özgüven Geliştirir: Kahkaha Yoga egzersizleri, topluluk önünde konuşma ve diğer sahne performanslarında daha fazla özgüvene yol açan çekingenliği azaltır.
Kahkaha atmanın vücudu gevşettiği ruha iyi geldiği ve bir porsiyon et yemeğine bedel olduğunu da hatırlatalım. İnsanlar kendilerini güldüren her şeyi yeniden tekrarlamak isterler, gülmek, gülmek, gülmek tüm insanların hayatları boyunca gülmesi temennisiyle sevgiyle kalın.  
Etiketler; Kahkaha Yogası Nedir, Kahkaha atmak faydalımıdır

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.