Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Açık

Yogo’da erişilmez sınırlar – Limits inaccessible in Yogo

06.10.2020
1.254
A+
A-
Yogo’da erişilmez sınırlar – Limits inaccessible in Yogo
2rip48J
Yogo’da erişilmez sınırlar – Limits inaccessible in Yogo

Yogo’da erişilmez sınırlar – Limits inaccessible in Yogo

Bazen insanlar kendi sınırlarını tanımalıdır, kendi gücümüzde durmayı ve daha güçlü ve dirençli olmayı öğrenmeliyiz.
Kültürümüzde ‘sınır’  kelimeleri bir şekilde olumsuz bir çağrışıma sahip olsa da. Her şey büyümeye ve genişlemeye yöneliktir.
Daha fazlasını öğrenmemiz, daha fazlasını yapmamız, daha çok eğlenmemiz, daha çok şey öğrenmemiz, daha fazla bağlantı kurmamız gerekebilir.  Tüm bunlar elbette iyidir, ancak kişiselleştirilmiş dozajlarda gelmeleri gerekir. Sadece devam edersek, zorlamaya devam edersek, izin vermeye devam edersek – sonunda stresli, endişeli ve tükenmiş bir halde olabiliriz.
Zamanla, rutin olarak sınırlarımızı aşmaya devam edersek veya başkalarının onları geçmesine izin verirsek, onlar hakkında aşırı duyarlı olabiliriz. 
Hoş olmayan, alışılmadık veya rahatsız hissetmeye yaklaşan bir şey yapmak istemeyiz. En ufak şeylerde bile aşırı hassas, sinirlenebilir ve hayal kırıklığına uğrayabiliriz.
Kısacası, esneklik, stresli olaylardan, nesnelerden veya insanlardan kolayca kurtulma veya bunlardan kolayca uyum sağlama yeteneğimizdir. 
Rutin olarak sınırlarımızı aştığımızda, dinlenme zamanlarında bile daha endişeli olabiliriz. Sıradan olan küçük değişikliklerle bile baş edemeyiz. Biraz olumsuz bile olsa deneyimlediğimiz her şey bizi katlanarak zorlayacaktır. 
Otonom sinir sisteminiz “uçuş savaşı” modundadır ve tehlike olmadığında kapanmaz. Bu durum bizi her zaman yüksek alarm, yüksek tepki modunda tutar. Ve bu durum çok uzun sürdüğünde, vücudumuz ve otonom sinir sistemimiz sonunda kapanacaktır.
Bizi herhangi bir enerjiden ve harekete geçme gücünden yoksun bırakan depresyon ve / veya tükenmişlik yaşayabiliriz.
 
Bu oldukça dramatik bir tablo çizse de, sadece sınırlarımızı bilmenin ve bunlara saygı duymanın değil, hatta onları sevmenin ne kadar önemli olduğunu göstermek içindir! 
Çünkü kendi sınırlarımızı bilmek ve ona saygı duymak, enerjimizi  kendi kendimize korumamıza ve şarj etmemize yardımcı olur. Çok düzenli bir şekilde “hayır” demek gereksiz bir lüks değil; sağlıklı, mutlu ve mutlu kalmak için gereklidir.
Sevgiyle kalın. Sağlığınız yoga ile devam etsin.
Etiketler:  Yogo’da erişilmez sınırlar Nelerdir, Limits inaccessible in Yogo

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.