Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Parçalı Bulutlu

Kuruluş Osman Cüneyt Arkın İle Daha Güzel, Aksakallılar Devrede

07.10.2020
1.339
A+
A-
Kuruluş Osman Cüneyt Arkın İle Daha Güzel, Aksakallılar Devrede

 

GnuUT7O
Kuruluş Osman Cüneyt Arkın İle Daha Güzel, Aksakallılar Devrede 

Kuruluş Osman Cüneyt Arkın İle Daha Güzel, Aksakallılar Devrede 

Kuruluş Osman ekim ayı yeni sezon bölümünde sürpriz bir sanatçıyla karşımıza çıktı. Aslında haberim yoktu, diziyi izlerken birden aksakallı çıktı ekranlara ve bu yüz tanıdık ama hem de çok tanıdık birisi idi. Çocukluğumuzun kahramanı Malkaçoğlu, Kara Murat, Fatihin Fedaisi ile gönlümüze taht kuran bir ok ile 5 kişiyi vuran Cüneyt arkındı. Baya yaşlanmış Allah uzun ömürler versin. 
Kim düşündüyse çok iyi bir şey yapmış, tarihe mal olmuş gönüllere taht kurmuş  sanatçımızı bir kenarda oturtmamış güzel bir tarihi diziye davet etmiş.
Cüneyt Arkın, dizide Aksakallıların reisi rolünü canlandırıyor çok da güzel oynadı rolünü, bu karakter ile Osman Bey’in de kaderini etkileyecek sanırım dini inancımızı aşılayıp diriltecek bir avuç insanı o kuvvetli düşmana karşı.
Aksakallılar ya da Aksaçlılar, İhtiyarlar heyeti gibi isimlerle duyduğumuz Türklerin en eski teşkilatıdır. Eskiden beri var olan tarihe mal olmuş teşkilatlar sayesinde ayakta kalan insanlar sonunda büyük işlere imza atmışlardır. Bir bakıma bu ihtiyarlar heyeti Türklerin kaderine yön vermeye çalıştığı söylenen ‘Ak sakallılar’ veya ‘Börü Budun’ olarak bilinmektedir.
Kalplerimizin ve gönüllerimizin kahramanı Cüneyt Arkın Avantür filmlerin ünlü oyuncusu yaklaşıl 350’den fazla filmde rol almıştır.  Filmlerinin bir kısmında yapımcı ve yönetmen olarak da çalışan sanatçımızın iki oğlu vardır. Türk Sineması’na ilk adımını Artist Dergisi’nin açtığı bir yarışma ile atmış oldu. 1999yılında 36. Antalya Film Şenliği’nde “Yaşam Boyu Onur Ödülü” aldı. Bunun dışında 1969 ve 1976’da Antalya Film Şenliği ve 1972’de Adana Altın Koza Film Şenliği’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödüllerini aldı.
Asıl adı Fahrettin Cüreklibatır olan Türk Sineması’nın ünlü jönü,1937 yılında Eskişehir’de doğmuştur. 
Haftaya kuruluş Osman dizisini daha dikkatli ve daha heyecanla izleyeceğim.
KURULUŞ OSMAN CÜNEYT ARKIN

Etiketler: Kuruluş Osman Cüneyt Arkın İzle, Kuruluş Osman Cüneyt Arkın Aksakallılar

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.