Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14 °C
Yağmurlu

Kosova Priştine Sokak Ve Caddeleri Okuokubil Gözüyle 2020

22.10.2020
1.382
A+
A-
Kosova Priştine Sokak Ve Caddeleri Okuokubil Gözüyle 2020

 

7vm8Fnh
Kosova Priştine Sokak Ve Caddeleri Okuokubil Gözüyle 2020

Kosova Priştine Sokak Ve Caddeleri Okuokubil Gözüyle 2020

Kosova Türkiye’ye uçak ile 1,5 saat mesafede olup, Osmanlı izlerini taşıyan bağımsızlığını 2008 yılında ilan etmiş bir ülkedir. tarih bilgisi yeteri seviyede olsa da gidip bir ülkeyi görmeden tam manası ile gerçek bilgiyi kavrayamıyor insan.
Türkiye’de tüm şehirleri gezdim dolaştım ve çalıştım ama inanın ilk defa Türkiye dışına çıktığımda kendimdeki dil eksiğini anlamış oldum.  Geç oldu ama yinede anladım.
Kosova seyahatimin amacı, başkent Priştine’ye Türkiye’nin en büyük Konfeksiyon zincir mağazası Fullamoda bayiliği vermek içindi. Kısmetse 25-10-2020 Pazar günü açılıyor. Fulla mağazamızın Hemen yanında Kolegji AAB bulunuyor.
Konakladığımız Hotel Nene Tereza caddesi üzerinde Semitronix  Hotel  orta sınıf sayılır ne iyi nede kötü diyebilirim.
Bir boşluk bulup tarihi yerlerini gezmek istedik ama kısmet olmadı sadece Rahibe Teresa kadetrali ve büyük İskender heykelini görmüş olduk.
Akşam, Hotele geldiğimizde gezdiğimiz yerlerin videosunu hazırlayıp  buna bir de Rahibe Teresa ile ilgili bilgiler ekleyip bu anımı sizlerle paylaşmak istedim.  
 
Rahibe Teresa, doğum adı Agnes Gonca Boyacı (Arnavutça: Anjezë Gonxhë Bojaxhiu; [ˈagnɛs gonˈʤa bɔˈjaʤju]; 26 Ağustos 1910, Üsküp – 5 Eylül 1997, Kalküta), Arnavut kökenli sosyal hizmetler gönüllüsü ve insan hakları aktivisti. İnancı Katolik’tir. Hayırsever Misyonerler’in kurucusudur. Hayırsever faaliyetlerinden ötürü 1979 yılında Nobel Barış Ödülü kendisine verilmiştir.
İlk yılları:
Gonca Boyacı, Osmanlı İmparatorluğu’nun Kosova Vilayeti’ne bağlı Üsküp şehrinde doğdu. Vaftiz ismi Agnes oldu. Babası bir Ulah, annesi ise Prizrenli Katolik bir Arnavut’tu. İki kardeşten küçük olanıydı. Babası yedi yaşındayken öldü. 18 yaşında rahibe olmaya karar verdi ve Hindistan’daki misyonerlik çalışmalarıyla tanınan Loretto Hemşireleri’ne katıldı. Teresa adını bu dönemde aldı. Kalküta’da St. Mary’s Lisesi’nde coğrafya ve temel Hristiyanlık bilgisi dersleri verdi. 1944’te aynı liseye müdür olarak atandı.
1980 yılında Üsküp şehrine yaptığı bir ziyareti sırasında bir Arnavut, bir Makedon ya da bir Sırp olup olmadığı sorusu üzerine “ben kendimi Üsküp’ün bir vatandaşı hissediyorum, doğduğum şehir burası. Ancak ben dünyaya aitim.” şeklinde yanıt vermiştir. Üsküp’te rahibe Teresa adına 26 Ağustos 2010’da yüzüncü yaş gününde bir anma evi inşa edilmiştir. Bu anma evi rahibe Teresa’nın doğduğu evin modern bir biçimde yenilenmiş halidir.
Sevgiyle kalın.
KOSOVA PRİŞTİNE


Etiketler: Kosova Fulla, Fulla Priştine, Rahibe Teresa Kadetrali, Kosova Priştine okuokubil Gözüyle

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.