Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24 °C
Hafif Yağmurlu

Jagatpitrau Vande Parvathi Parameshwaram Kimdir?

23.10.2020
1.426
A+
A-
Jagatpitrau Vande Parvathi Parameshwaram Kimdir?

 

MK7lMPn
Jagatpitrau Vande Parvathi Parameshwaram Kimdir?

Jagatpitrau Vande Parvathi Parameshwaram Kimdir?

Jagatpitrau Vande Parvathi Parameshwaram, bu, Shiva ve Tanrıça Parvati’nin tüm Dünyanın hat ta, Evren için anne ve baba olduğu anlamına geliyor.
Maa Parvati, Hindu efsanesi aracılığıyla birçok enkarnasyonu alan ana tanrıça Shakti’nin enkarnasyonudur. Shiva’nın harika bir savaşçı çocuğu olması gerekiyordu, ancak Sati’nin ölümünden sonra geri çekildi ve kalbi çok kırıldı. Shakti kendini Parvati olarak enkarne etti ve aynı zamanda bir tanrı olan Himalaya dağında, Shiva ile evlenerek vaat edilen savaşçı oğlunu yaratmak için doğdu.
Parvati, Shiva’yı ona aşık etmeyi kolay bulmadı. Onu bir hizmetçi gibi bekledi, Shiva’ya depresyonundan kurtulmaya çalışıyordu, ama ona bakmadı bile. Öz disipline giren ve bedenin arzularına katılmaktan kaçınan bir münzevi olarak ormana çekildi. 
Parvati’ye bu dönemde Aparna adı verildi.
Parvati, Aparna olarak geçirdiği zamanın ardından Shiva ile benzer bir münzevi düzeyde olduğundan, onunla evlenmeye karar verdi. İkili, evrenin merkezindeki dağın tepesinde bulunan Kailasa krallığında yaşıyordu. Birlikte zar ve diğer oyunlara katılarak iyi yaşadılar.
Shiva’nın büyük bir savaşçı oğlu olması gerektiğinden, parvati, Kartikeya’yı yaratmak için Shivas tohumunu Çeşitli tanrılara geçirerek kartikeya’yı doğurmasına yardım etti. Parvati başka bir oğul istiyordu, bu yüzden Shiva bunu bilmese de Ganesha’yı ten tozundan yarattı. Bu, fil başlı tanrı Ganesha oldu.
Etiketler: Jagatpitrau Vande Parvathi Parameshwaram Kimdir

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.