Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14 °C
Yağmurlu

‘Bennu’ 101 Kilometre Hızla Dünya’ya Yaklaşıyor! Nükleer Silahla Vurma Planı Başladı

12.10.2020
1.194
A+
A-
‘Bennu’ 101 Kilometre Hızla Dünya’ya  Yaklaşıyor! Nükleer Silahla Vurma Planı Başladı

 

frbCJ4j

‘Bennu’ 101 Kilometre Hızla Dünya’ya  Yaklaşıyor! Nükleer Silahla Vurma Planı Başladı

Tarihi iniş öncesi Bennu’nun gizemi çözüldü NASA’nın OSIRIS-Rex uzay aracı Bennu göktaşının içinin dışından daha az yoğun olabileceğini ortaya koydu. 20 Ekim’deki tarihi iniş öncesi göktaşının tabiri caizse röntgenini çeken bilim insanları asteroidin yaşamın kimyasal yapı taşlarını içerdiğini ve bir zamanlar çok daha büyük su kaplı bir asteroidin parçası olduğunu saptadı.
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, OSIRIS-Rex uzay aracını 20 Ekim’de Bennu’ya indirmeyi planlıyor.
Göktaşına oldukça yakın bir konumda bulunan araç iniş öncesi Bennu’ya ait veriler topluyor. Bu veriler ışığında göktaşının bileşimini inceleyen yeni araştırmalar yayımlanıyor.
33 min

Independent’ta yer alan habere göre, bilim insanları asteroidin yaşamın kimyasal yapı taşlarını içerdiğini ve bir zamanlar çok daha büyük su kaplı bir asteroidin parçası olduğunu saptadı.
Yapılan yeni araştırma göktaşındaki çekirdeğin, yüzeyden daha zayıf olduğunu ortaya çıkardı. Aynı araştırma Bennu’nun bileşiminin nispeten kısa bir süre içinde yok olmasına yol açabileceğini ortaya çıkardı.
NASA, BENNU’YU NÜKLEER SİLAH İLE VURMAK İSTİYOR
Gezegenimize doğru saate 101 bin kilometre hızla ilerleyen ‘Bennu’ isimli astreoit Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’ni (NASA) harekete geçirdi.  
Yaklaşık 500 metre yüksekliğinde olan Bennu’yu “riskli” kategorisinde değerlendirilen NASA, olası bir felaketin önüne geçmek için iki plan geliştirdi.
44 min

ABD basınında yer alan haberlere göre, NASA’nın öncelikli planı Bennu’nun rotasını değiştirmek. 8.8 ton ağırlığında olan  Hammer (Çekiç) isimli uzay aracının asteroide çarptırılarak yönünü değiştirilebileceği belirtiliyor.  
NASA’nın ikinci planı ise nükleer silah kullanmak. Bu seçenekte uzay aracına nükleer silah yerleştirilecek ve Bennu, Dünya’dan çok uzak bir mesafedeyken vurularak parçalanacak.  
Projede görev yapan fizikçi Kirsten Howley, ABD basınına yaptığı açıklamada Bennu’nun 2135 yılında gezegenimize çarpma olasılığın şu an için düşük olduğunu belirtti ama NASA’nın buna rağmen şimdiden çalışmalar yürüttüğünün altını çizdi.
Etiketler: Bennu 101 Kilometre Hızla Dünya’ya  Yaklaşıyor, Bennu Gök Taşı

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.