Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Rüyaları Anlamak İçin Temel Teknikler Nelerdir?

10.09.2020
677
A+
A-
Rüyaları Anlamak İçin Temel Teknikler Nelerdir?
P4KflM8
Rüyaları Anlamak İçin Temel Teknikler Nelerdir?

Rüyaları Anlamak İçin Temel Teknikler Nelerdir?

Şu güzel sözle başlamak istiyorum”gözler ruha açılan penceredir” . Aynı şey rüyalar için de söyleyebiliriz. Bir çok rüya türü vardır ve bize ruhumuzun durumunu gösterirler; o anda yaşamı nasıl deneyimlediğimize dair sinematik bir resim çizerek duygularımızı ve meşguliyetlerimizi yansıtırlar. Rüyalar yalan söylemez söyleyemez. Rüyalar dürüst aynalardır. Sadece ne yansıttıklarını anlamamız gerekiyor. Bunun içinde rüyaları anlamak için temel tekniklerin neler olduğunu bilmemiz gerekiyor.

Bir rüyaya verdiğimiz duygusal tepkimiz hemen ve açık olsa da, bir rüyayla çalışıp sembolik imgesini çözene kadar, onun daha derin mesajı bizim için kaybolabilir. Rüyalar, vücutta hissedilebilen muhteşem bir imge, metafor ve duygu karışımıyla konuşurlar. Hiç sabahları üzgün, endişeli veya tedirgin bir şekilde uyandığınız oldu mu? Eğer olduysa kötü bir rüya görmüş olma ihtimaliniz çok yüksek. Ve belki bazen gülerek uyanıyorsunuz ya da hayal edilemeyecek kadar iyi hissediyorsunuz? Rüyalar, uyanık ruh halimizi güçlü bir şekilde etkileyebilir.

Bunlarla ilgili Beş Tür Rüya açıklaması yapıyorum.

Rüyalar kabaca beş kategoriye ayrılabilir: fiziksel, duygusal, arketipsel, berrak ve ruhsal rüyalar. Birçok rüyada bu kategorilerden birden fazlasının unsurları bulunacaktır.

Fiziksel Rüya Görmek

Bunlar vücudunuzla ilgilidir: Soğuk, sıcak veya bitkin misiniz? sık çişe çıkıyor musunuz?  Hasta mısın ve ağrıların oluyor mu? Vücudumuzda şu anda yaşadığımız fiziksel hisler, acı ve hastalık, hoş olmayan görüntüler biçiminde iç filmimize dokunabilir, ancak rüyadayken herhangi bir olumsuz görüntüyü değiştirmeyi başarırsak , bu yardımcı olabilir.

Duygusal Rüyalar Görmek

Bizi ilgilendiren, korkutan veya bizi mutlu eden şeyleri hayal etmek zorundayız. Bu, rüya türlerini ve ne anlama geldiklerini incelemenin çok yardımcı olabileceğinin birçok önemli nedeni arasındadır. Duygusal rüyalar psikolojik ve kişisel odaklanma eğilimindedir. Üzüntü, mutluluk, kayıp, inanmama, şaşkınlık, korku, korku vb. Gibi açıkça tanımlanabilir duyguları içerirler. Örneğin, kardeşim, kocasını çaresizce izlerken mutfakta öfkeyle tabak parçaladığını hayal etti. Bu tür rüyalarda, ortam ve eylem bilinçdışımızda saklı olan duyguyu aydınlatmaya hizmet eder. Rüya bize gerçekte nasıl hissettiğimizi gösterir. Rüya duyguları bu kadar aşırı olduğunda, üzerinde çalışılması için seslenirler.

Arketip Rüyalar Görmek

Rüyalar, efsanelerden ve mitlerden çizgi filmlere ve çizgi romanlara kadar tüm kültürlerde zaman boyunca görülen evrensel imgeler, karakterler ve temalar gibi arketipsel semboller içerebilir. Arketipler evrensel olarak bireysel ruhlarda mevcuttur.

Bilinçli Rüyalar Görmek

 Bu, en popüler rüya türlerinden biridir. Bu rüyalar, burada gösterilen diğer kategorilerden herhangi birine girebilir, ancak fark, berrak rüya görenlerin rüya görürken rüya gördüklerini bilmeleridir. Berrak rüyalar genellikle özellikle canlı ve akılda kalıcıdır. Berrak hayalperest rüyaya rehberlik edebilir ve rüya senaryosuna belirli bir şekilde yanıt vermeyi seçebilir: örneğin bir korkuyla yüzleşmek veya yıldızlara uçmak gibi imkansız fantezileri gerçekleştirmek.

Ruh Hayalleri Görmek

 Bunlar yükseklerin rüyalarıdır; ruhun ve ruhun. Genellikle ışığı, güzel doğayı veya parlak varlıkları içerirler ve ruhsal bir kaliteye sahiptirler.  Örneğin,  bir keresinde, inanılmayacak kadar akıllıca görünen mavi ışık sütunlarını hayal etmiştim. Bu tür rüyalar bizi, içimizde bir yerde sahip olduğumuz derin bir ışık ve bilgi kaynağıyla birleştirir.
Rüyaların gizemine ve gerçek anlatımına ihtiyacınız varsa rüya tabirleri bölümümü mutlaka okuyunuz.
Etiketler: Rüyaları Anlamak, Temek Teknikler, Rüyalar

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.