Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Parçalı Bulutlu

Kundalini Yoga Tantra, Hassas Pozlar 10 Bedeni Tanımak

30.09.2020
1.413
A+
A-
Kundalini Yoga Tantra, Hassas Pozlar 10 Bedeni Tanımak
Kundalini Yoga Tantra, Hassas Pozlar 10 Bedeni Tanımak

Kundalini Yoga Tantra, Hassas Pozlar 10 Bedeni Tanımak

Kundalini yoga tantra, Sensitive poses 10 Knowing the Body

Bedenimizi ruhumuzu ve hayatımızın amacını keşfetmeye ve tüm potansiyelimizi harekete geçirmeye hazır mıyız? Kundalini Yoga, güçlü enerjiyi kanalize etmenize ve hayatınızı dönüştürmenize yardımcı olan eski bir uygulama. Ve şimdi bu uygulamaları pratiğimize ve yaşamımıza nasıl dahil edeceğimizi öğrenmenin çok kolay bir yolu var.
Kundalini Yoga’da fiziksel bedenimize ek olarak, her birimizin üç zihinsel beden ve altı enerji bedene sahip olduğumuzu biliyor muydunuz?  “İskeletimizde on beden olduğunu anlarsanız ve bu On Bedenlerin farkındaysanız işiniz çok kolay demektir, çünkü onları dengede tutarsanız.

ON Bedeni Tanımak
1. Ruh Bedenimiz
İlk bedenimiz Ruh Bedenimizdir. Ruh Bedenimiz bizim ruh akışımız, sonsuzluğa olan bağlantımız ve aynı zamanda tam anlamıyla Ruhumuzdur. Bu beden bizim temel ve gerçek benliğimizdir ve bize kalbimizden yaşama yeteneği sağlar. Ruh Beden, tüm kalp çalışmasına ve Kundalini’mizin (omurgamızı yükselten yaşam gücü enerjisi) yükselmesine cevap vermektedir.
2 min

2. Olumsuz Zihnimiz
İkinci bedenimiz Negatif Zihnimizdir. Ve tüm “olumsuz” a gitmeden önce şunu düşünün: Negatif Zihnimiz, çevremizi ve durumlarımızı tehlike veya olumsuz potansiyel açısından değerlendirmek için sürekli çalışan ilk ve çoğu zaman en güçlü “bedenimizdir”. Negatif Zihnimiz bizi güvende ve hayatta tutar.  Negatif Akıl, disiplin ve bütünlük ile dengelenmektedir.
3 min

3. Pozitif Zihnimiz
Üçüncü bedenimiz Pozitif Zihnimizdir. Olumlu Zihnimiz neyin yararlı, olumlu ve onaylayıcı olduğunu değerlendirmek için çalışır. Bu “beden” fırsatı görür ve kaynakları belirlememizi sağlar. Pozitif Zihin bize irademizi ve oyunculuğumuzu verir. Göbek noktamızı güçlendirmek (güçlü bir çekirdek düşünün)  ve özgüvenimizi artırmak için yaptığımız her şey bu beden için faydalıdır.
4 min

4. Nötr Zihnimiz
Dördüncü bedenimiz Nötr Zihnimizdir. Nötr Zihnimiz, Negatif ve Pozitif Zihinlerdeki değerlendirmeleri özümser ve değerlendirir ve bize rehberlik eder. Nötr Zihnimiz şefkatlidir, sezgiseldir ve bize kutupları tanıma yeteneği verir. Meditasyon bu bedeni dengelemek için bulunmaz bir fırsattır.
5 min

5. Fiziksel Bedenimiz
Beşinci bedenimiz Fiziksel Bedenimizdir. Fiziksel Beden bize kendimizi ve yaşamlarımızı dengeleme yeteneğinin yanı sıra umutlarımız, hayallerimiz ve daha büyük topluluk için fedakarlık yapma kapasitesi verir. Fiziksel Beden düzenli spor yapmayı ve öğrenilenleri paylaşmayı sever.
7 min

6. Eğri bedenimiz
Altıncı bedenimiz Arcline’ımızdır. Arcline Body’inizi, kulak memesinden kulak memesine uzanan ve saç çizgisi ile alnı kapsayan bir hale olarak görselleştirebilirsiniz. Kadınların göğüs hattında ikinci bir Ark Çizgisi vardır. Arcline Body bize hem projelendirme hem de sezgi yeteneği verir. Bu beden bize meditasyon yapmanın yanı sıra odaklanma yeteneği de verir. Arcline, hipofiz bezi dizilerine ve üçüncü göze drishti’ye (bakış) iyi yanıt verir.
8 min

7. Auramız
Yedinci bedenimiz bizim Auramızdır. Bu beden, Fiziksel Bedenimizi çevreleyen elektromanyetik enerji alanımızdır. Auramız, yaşam gücü enerjimiz olan pranamız için bir kap görevi görür. Bu beden aynı zamanda bir koruma kalkanı görevi görür ve kendimizi enerjik ve bilinçli olarak yükseltmemize izin verir. Meditasyon, doğal lifler giymenin yanı sıra faydalıdır. Spektrumun tüm renklerini tutan beyaz rengin, Auramızı genişlettiğine ve büyüttüğüne inanılıyor.
9 min


8. Pranik Bedenimiz
Sekizinci bedenimiz Pranik Bedenimizdir. Nefes alarak, yaşam gücünü getirmek için sürekli Pranik Bedenimizle çalışıyoruz. Bu beden bize eylem ve başarı için enerji armağanı verir. Tüm pranayamaların Pranik Bedenimiz üzerinde olumlu bir etkisi olacaktır.
10 min

9. İnce Bedenimiz
Dokuzuncu bedenimiz İnce Bedenimizdir. Bu beden, önümüzde olanın ötesinde her şeyin evrensel oyununu görmemizi sağlar. Süptil Bedenimiz, Ruh Bedenimizle derinlemesine dokunmuştur. 
10. Parlak Gövdemiz
Onuncu bedenimiz Işıldayan Bedenimizdir. Bu beden tam olarak göründüğü gibidir – bize parlaklığımızı, cesaretimizi ve asaletimizi verir. Manyetik ve / veya karizmatik insanlar, iyi gelişmiş ve dengeli Işıyan Bedenlerin harika örnekleridir. Işıldayan Bedenimiz için yapabileceğimiz en büyük şey bağlılığa sahip olmaktır. Uygulamamıza, iyiliğe, gerçeğe ve yaşamdaki mükemmelliğe bağlı olmak, parlaklığımızı güçlendirmenin harika bir yoludur.
Etiketler: Kundalini Yoga Nasıl Yapılır, Kundalini Yoga Pozları, Kundalini Yoga Bedeni Tanımak

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.