Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Sürekli Uyku Hali Ve Aşırı Uykululuk Sebepleri Nelerdir?

12.08.2020
1.304
A+
A-
Sürekli Uyku Hali Ve Aşırı Uykululuk Sebepleri Nelerdir?

GN9jLjB
Sürekli Uyku Hali Ve Aşırı Uykululuk Sebepleri Nelerdir?

Sürekli Uyku Hali Ve Aşırı Uykululuk Sebepleri Nelerdir?

Çoğumuz bazen kendimizi sürekli yorgun ve halsiz hissederiz, ancak insanların kabaca yüzde 25’i Aşırı Uykululuk olarak sınıflandırılabilir (bazen Aşırı Uykululuk olarak adlandırılır).

Aşırı uykululuk, uyku kliniklerine gelen hastaların başlıca şikayetidir. Aşırı uykulu insanlar kendilerini çoğu gün uykulu ve halsiz hissederler ve bu semptomlar genellikle işe, okula, aktivitelere veya ilişkilere müdahale eder.

Bu rahatsızlığı olan hastalar genellikle “yorgunluktan” şikayet etseler de aşırı uyku hali, düşük enerji ve dinlenme ihtiyacı (mutlaka uyku değil) ile karakterize edilen yorgunluktan farklıdır.

Aşırı uykululuk aynı zamanda kişinin daha önce keyif aldıkları aktiviteler de dahil olmak üzere normal aktiviteleri yapma arzusunun azaldığı depresyondan farklıdır.

77 min

Aşırı Uykululuk Nedir?

Aşırı ve sürekli bir uykululuk kendi başına bir bozukluk değildir – birçok farklı nedeni olabilen ciddi bir semptomdur. Kendinizi aşırı uykulu hissediyorsanız, siz ve doktorunuz bunu daha ayrıntılı araştırmalısınız. Yaygın nedenler, uyku fırsatlarının azalması veya düzensiz uyku programı gibi kötü uyku alışkanlıkları, obstrüktif uyku apnesi gibi bir uyku bozukluğu, bazı ilaçların yan etkileri ve diğer altta yatan tıbbi durumlardır.

Siz ve doktorunuz aşırı uykululuğun nedenini belirledikten sonra birlikte bir tedavi planı oluşturabilirsiniz. Çoğu insan için bu, uyku alışkanlıklarını değiştirmeyi ve uyku ortamının davranışlarını ve unsurlarını iyileştirmeyi içerir. Diğerleri için daha fazla tıbbi test veya uyku çalışması gerekebilir.

Sık sık halsiz ve yorgunsanız, daha az verimli çalışıyorsanız, hatalar yapıyorsunuz demektir, yargı veya uyanıklıklarınızda eksiklikler yaşıyorsanız veya yaşam aktivitelerinden zevk alamıyor veya tamamen katılamıyorsanız, sadece “zorlamayın”. Uzun süredir aşırı yorgunsanız, bu size normal gelebilir, ancak yetersiz uyku ve buna bağlı olarak aşırı uykululuk sağlığınız üzerinde uzun vadeli ciddi etkilere neden olabilir (örneğin, uykunun azalması kardiyovasküler problemlere ve kilo alımına bağlıdır)

ve nasıl düşündüğünüz ve hissettiğinizi. Sadece bu da değil, gününüzü aşırı yorgun olarak geçirdiğinizde, kendinizi ve başkalarını riske atmış olursunuz, çünkü trafik kazaları ve diğer tehlikeli hatalar genellikle uykululuktan kaynaklanır.

Aşırı uykululuk belirtisi hissediyorsanız, doktorunuzla konuşun, böylece ikiniz uyku alışkanlıklarınıza daha yakından bakabilir ve sağlığınızı iyileştirmek için adımlar atabilirsiniz. Sevgiyle kalın.

Etiketler: Sürekli Uyku Hali, Uykululuk, Çok Uyuma Hissi

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.