Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14 °C
Hafif Yağmurlu

Naked Yoga and Awareness

26.05.2020
1.781
A+
A-
Naked Yoga and Awareness

MP1V7wQ
Naked Yoga and Awareness 

Naked Yoga and Awareness 

Çıplak Yoga ve Farkındalık

Çıplak yoga hiç merak ettiniz mi? Neden yapılmalı ve çıplak yoga’nın bedene, ruha ne gibi bir etkisi olabilir. Bunu çok araştırdım ünlü yoga hocaları ile konuştum ve aşağıda bazı açıklamaları oluşturdum. Bakalım gerçekten çıplak yoga ne gibi etkiler yaratıyormuş zihnimizde, bedenimizde ve ruhumuzda.

44 min

1. İnsan vücudunu onurlandırır ve pozitif vücut Görüntüsünü Teşvik Eder.

Çıplak yoga, bedenimize bakmanın tamamen yeni bir yolunu keşfetmemize yardımcı olduğu gibi eşsiz fizik, yetenek, gurur ve zevk almamıza ilham verir. Kusurlarımızı kucaklamamızı ve kalbimizi kendimize ve dünyaya cesaret ve güvenle açmamızı öğretir.
Düşük benlik saygısı ve zayıf beden imajından yoksun insanlar için, güvenli ve besleyici bir ortamda kıyafetsiz pratik yaptıklarında, bedenlerini takdir etmeye ve utanç duygularının kendileri değil, bir çeşit miras akılları olduğunu anlarlar.
Bir nevi sosyal yargıların sonucu olarak gelen bu durum çıplak yoganın, aslında olduğumuz her şeyi ve olabileceğimiz her şeyi kutlamamızı engelleyen duygusal prangalardan kurtulmak isteyen herkese yardımcı olur.

66 min

2. Zihin, beden, ruh bağlantısını güçlendirir.

Profesyonelce hazırlanmış çıplak yoga uygulamaları, giysilerden herhangi bir kısıtlama duygusunu ortadan kaldırır, daha geniş bir özgürlük, güven duygusu ve vücut için daha fazla takdir edilmesini teşvik eder.
Vücudunuzu bir pozdan diğerine geçerken görmek ve hissetmek daha dikkatli, şehvetli ve bağlantılı bir uygulama ile sonuçlanır.
Kendimize bağlandığımızda, bizi dünyevi endişeleri aşabileceğimiz ve daha yüksek bir bilinci kucaklayabileceğimiz bir yere götüren bir iç farkındalık geliştirebiliriz.
Ayrıca, kıyafetlerin toplumda oynadığı rolü düşündüğümüzde, yoga ruhuna doğrudan muhalefet ediyor gibi görünür ve birlik anlamına gelir. Tasarım ile giyim bize farklılıklarımızı hatırlatır ve bizi merkezi bir yogi prensibinden uzaklaştıran bir dikkat dağıtıcı görevi görür.

55 min

3. Yoga’nın Sayısız Sağlık Faydası Vardır.

Yoga uygulamak, stres azaltma, artan enerji, gelişmiş genel güç, dayanıklılık ve esneklik, geliştirilmiş solunum, kardiyovasküler, endokrin ve beyin fonksiyonunun bilinen fizyolojik faydalarının yanı sıra, çıplak yoga uygulayıcıları daha fazla kendini kabul, takdir ve kendini gerçekleştirme deneyimi yaşarlar.

333 min min

Psikolojik olarak iyi hissetmek güçlü bir bağışıklık güçlendiricidir ve herkes zihinsel olarak daha iyi hissettiğimiz zaman fiziksel olarak da daha iyi hissettiğimizi anlarlar.
Çıplak yoga insanların kötü enerji ve kötü sağlığa yol açabilecek reaksiyonlardan, başkalarının görüşlerinden ve vücut hakkındaki herhangi bir utançtan kurtulmalarını sağlamaktadır.
Kendinizi sevmeyi ve saygı duymayı öğrendikçe, olumsuzluk söner ve toksik duyguları barındırmak veya tutmaktan kaynaklanan fiziksel yansımalar çözülmeye başlar. Bedenimiz, zihnimiz ve ruhumuz birleşir, iyileşir hayatı derin, enerjik ve sakin hissederiz.

Etiketler: Naked Yoga, Çıplak Yoga, Farkındalık, Awareness 

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Unknown dedi ki:

    İlk defa okuyorum. Tesekkurler okuokubil