Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Parçalı Bulutlu

Yoga’da Hangi Pozlar Daha Tehlikelidir? Which Poses are More Dangerous in Yoga

28.04.2020
1.077
A+
A-
Yoga’da Hangi Pozlar Daha Tehlikelidir? Which Poses are More Dangerous in Yoga
444444 min
Yoga’da Hangi Pozlar Daha Tehlikelidir? Which Poses are More Dangerous in Yoga

Yoga’da Hangi Pozlar Daha Tehlikelidir? Which Poses are More Dangerous in Yoga

Özellikler bugünlerde COVID-19 virüsü nedeni ile evde kalmanın dezavantaj ve avantajlarına bakacak olursak, sürekli oturmanın vücudumuz açısından ne kadar tehlikeli olduğunun bilincindeyiz. Evde yoga yapmanın sağlık ve ruh açısından iyi olacağı kadar tehlikesinin de olduğunu bilmemizde fayda olacağını düşünüyorum ve bu konudaki araştırmalarımı da sizlerle paylaşıyorum.
Yoga çoğu zaman matlarımıza girer ve her duruşta aynı hizalama tekniklerini tekrarlarız, bu da vücudumuza aslında güç, denge ve esneklik yaratmaya hizmet etmeyen alışkanlıkları oluşturur.

En kötü yanı? Çoğumuz bedenlerimizi tehlikeye attığımızın farkına varmıyoruz.
Tüm yoga duruşlarında olduğu gibi, şu anda sizin için doğru olan duruş hakkında ipuçları araştırın ve bu duruş pozunu ne zaman uyarlayacağınıza karar verin.
Hareketlerden önce(vücudunuzu önce ısıtın)

44 min
Omuz standı – Shoulder Stand


1- Omuz standı – Shoulder Stand
Çok uygulanan bir ters çevirme olan Sarvangasana’nın daha iyi tiroid ve metabolizma regülasyonu gibi faydalarının olduğu söyleniyor.
Ne yazık ki, bu duruş omuriliği sıkıştırır ve boyuna çok fazla baskı uygular. Yüksek tansiyonunuz veya mevcut boyun problemleriniz varsa bunu geçin ve yine denemekte isterseniz, poz uygularken boynunuzu hareket ettirmediğinizden emin olun.

45 min
Daimi ileri viraj – Permanent forward bend

2- Daimi ileri viraj – Permanent forward bend
Uttanasana (Ayakta öne eğilme) olarak da bilinen bu poz, hamstringleri,(esnetmek)buzağıları ve kalçaları açmak, aynı zamanda karaciğeri ve böbrekleri uyarmak için çok güzeldir – ancak kendinizi ileriye doğru zorlamak, özellikle daha önce var olan ağrılarınız varsa, tüm bu iyi şeyleri kolayca geri alabilir ve ağrılarınız nüksedebilir.

46
Bağlı üçken poz – tied pose

3- Bağlı üçken poz – tied pose
Bu yukarıdaki poz gibi, ancak bir eli vücudun önünde diğer eli kavramak kesinlikle acemi birinin yapacağı yoga hareketi değildir. Baddha Trikonasana son derece etkili bir kalça açıcıdır, ancak yine de deneyimli yogiler için problemler sunmak için yeterince zordur.
Stickler, üçgen pozun elleri arkadan tutmayı içeren bir modifikasyon, poz kolayca hamstring yaralanmalarına neden olabilir.
İnsanlar özellikle bu pozu yapmak ve bacağını düzleştirmek için çok istekliyse bu hareketi çok dikkatli bir şekilde yapmalıdırlar.

47 min
Deve pozu – camel pose


4- Deve pozu – camel pose
Ustrasana’nın yorgunluktan anksiyeteye, solunum rahatsızlıklarına kadar her şeyi rahatlattığı düşünülmektedir, ancak boyunda kalıcı bir ağrı oluşabilir.
Tam anlamıyla daha önce sinir sıkışması gibi bir problemler yaşadıysanız bu pozu denemek iyibi fikir olmayabilir.
Omurgalarımız düzensiz esnek olma eğiliminde olup bir bölgedeki baskıyı diğerinden daha fazla alacaktır.
Bu yüzden bu arka viraj girişiminde bulunacaksanız, önce ısınarak başlayın ve omurganızı daha iyi ısıtmak için vücudunuzu önceden pozlarla hazırlayın.
“zihniniz ya da egonuz yerine vücudunuzu dinleyin. Kendinizi zorlanma noktasına itmeyin” Ancak incinirseniz, tamamen vazgeçmeniz gereken bir işaret olarak ta almayın. Sağlıkla kalın sevgiyle kalın.

Etiketler: Yoga’da hangi pozlar tehlikededir, Yoga, tehlike, Poz, Poses, tied pose, camel pose, Ustrasana

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.