Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Açık

Bakan Soylu istifa etti, Başkan Erdoğan kabul etmedi

13.04.2020
1.293
A+
A-
Bakan Soylu istifa etti, Başkan Erdoğan kabul etmedi

Ekran%2BAl%25C4%25B1nt%25C4%25B1s%25C4%25B1
Bakan Soylu istifa etti, Başkan Erdoğan kabul etmedi

Bakan Soylu istifa etti, Başkan Erdoğan kabul etmedi

Teşekkürler sayın Cumhurbaşkanım;

Üzücü bir haber yayınlamıştım şimdi ikinci bir haberle inanın çok sevindim. Sevinmemin sebebi gerçekten çok iyi bir insan olması ve görevlerini başarıyla takip etmesindendir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görevini bıraktığını duyurmuştu.. Soylu, “Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum. Gayretle ve titizlikle yürütülen süreçte, salgının önlenmesine yönelik sokağa çıkma kararınının uygulanmasının sorumluluğu, şahsıma aittir.” açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakan Soylu’nun istifasını kabul etmedi

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ: İSTİFA KABUL EDİLMEDİ

İletişim Başkanlığın’ndan yapılan açıklamada, ”15 Temmuz darbe girişiminin hemen arkasından İçişleri Bakanlığı görevine getirilen sayın Süleyman Soylu, bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla milletimizin takdirini kazanmıştır.

Terör örgütlerinin ülkemizdeki eylem kapasitelerinin önemli ölçüde azaltılmasında Sayın Bakanımızın yürüttüğü kararlı mücadelenin büyük payı vardır.

44
Başkan Erdoğan-Süleyman Soylu

Aynı şekilde deprem gibi doğal afetlerin ardından yapılan çalışmalarda da, İçişleri Bakanımız sürekli sahada olarak güçlü bir koordinasyon gerçekleştirmiştir.

Koronavirüs salgının sağlık hizmetleri, gıda tedariki ve kamu güvenliği boyutu da bulunduğu bir gerçektir.

İçişleri Bakanımız, bir ayı aşkın süredir yürüttüğü başarılı çalışmalarıyla, bu süreçte ülkemizde kamu güvenliği konusunda hiçbir sıkıntı çekilmemesini temin etmiştir.
Sayın Bakanımız istifa talebini sayın Cumhurbaşkanımıza sunmuş, Cumhurbaşkanımız bu talebi uygun bulmadığını kendisine ifade etmiştir.

Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar sayın Cumhurbaşkanımıza aittir.

İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir.” ifadeleri yer aldı.

Etiketler: İstifa, Kabul olmadı

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.