Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16 °C
Az Bulutlu

Apk Dosyası Nedir ve Android’de XApk Obb Nasıl Kurulur?

13.04.2020
1.467
A+
A-
Apk Dosyası Nedir ve Android’de XApk Obb Nasıl Kurulur?
22
Apk Dosyası Nedir ve Android’de XApk Obb Nasıl Kurulur?

Apk Dosyası Nedir ve Android’de XApk Obb Nasıl Kurulur?

Sevdiğimiz bir oyunu akıllı telefonumuza yükleyeceğiz, ama nasıl yükleneceğini nasıl kurulum yapacağımızı bilemeyiz. Aklımıza ilk gelen oyunlardan anlayan bir arkadaşımızı aramak olur. Peki biz kendimiz bu tür yüklemeleri ve kurulumları yapamaz mıyız? Yaparız aşağıdaki açıklamaları okuyup uygulayarak artık kendimiz telefonarımıza APK dosyasını indirip kurarız, OBB dosyalarını indirip kurarız. O zaman başlayabiliriz.

APK Dosyası nedir?

Android Paketi (APK), Android işletim sistemi tarafından mobil uygulamaların ve ara katman yazılımlarının dağıtımı ve kurulumu için kullanılan paket dosyası biçimidir. APK dosyaları, dosya adı uzantısı olarak .apk içeren, özellikle JAR dosya biçimini temel alan zip biçiminde paketlerde bulunan bir arşiv dosyası türüdür.

XAPK Dosyası nedir?

XAPK, uygulamanın bir Android’e indirildiğinden ve başarılı bir şekilde çalıştığından emin olmak için Android Uygulama Paketleri veya kurulum paketi (.apk), OBB, önbellek bildirimleri ve diğer veri dosyalarını içeren standart bir zip biçimidir. Google Play Store’un uygulama dosyası boyutu konusunda bir sınırlaması vardır, bu nedenle 100MB üzerindeki uygulama için geliştiriciler, kullanıcıların APK dosyasını bozulmadan Android’e indirmelerine izin vermek için XAPK dosya biçimini kullanabilir. Aşağıda gösterildiği gibi iki tür .XAPK dosyası vardır.

1. Google Play, uygulamanız için genişletme dosyalarını barındırır ve bunları bedava olarak cihaza sunar. Genişletme dosyaları seçtiğiniz herhangi bir biçim olabilir (ZIP, PDF, MP4, vb.) Ve genellikle uygulamanızın gerektirdiği ek kaynakları içermektedir.

Basitleştirmek için, XAPK = APK + OBB verileri + Önbellek + Uygulama Simgesi ve Çeşitli Bilgiler .

2. Diğer XAPK dosya formatı, her kullanıcının cihaz yapılandırması için optimize edilmiş APK’ları oluşturmak ve sunmak için Android Uygulama Paketi’nden yapılmış. Her APK uygulamanın tam ve bağımsız bir sürümüdür, ancak aynı uygulamalar ve paket adını paylaşır ve aynı sürüm anahtarıyla imzalanır. XAPK dosyasının bu yeni yükleme biçimi, kullanıcıların yalnızca uygulamayı çalıştırmak için ihtiyaç duydukları kodu ve kaynakları indirdikleri için daha küçük ve daha optimize edilmiş indirmeler elde etmelerini sağlar.

Android’de .XAPK Dosyası Nasıl Kurulur?

Yöntem 1: .XAPK dosyasını doğrudan yüklemek için XAPK Yöneticisi’ni kullanın

XAPK Yöneticisi .XAPK dosyalarını Android telefona ve tablete artık sorunsuz bir şekilde yüklemek için bir araçtır. Android kullanıcılarının .apk dosyalarını ve .xapk dosyalarını tek bir yerden yönetmesine yardımcı olur. Kullanıcıların Android telefon veya sdcard üzerindeki .apk dosyalarını ve .xapk dosyalarını taramak ve hızlı bir şekilde yüklemek için XAPK Yöneticisi’ni kullanabilirler.

1. Adım: XAPK Manager’ı Android telefonunuza veya tabletinize indirelim.

2-Adım: Android telefonda .XAPK dosyasını indirelim.

3-Adım: XAPK Yöneticisi’ni açın, listeden .XAPK dosyasını bulun ve ardından YÜKLE’ye tıklayalım.

4-Adım: .XAPK dosyası Android telefona veya tablete başarıyla yüklenecektir.

Yöntem 2: .XAPK Dosyasını Dosya Yöneticisi ile Yükleme

1-Adım: Android’de .XAPK dosyasını indirelim.

2-Adım: .XAPK dosyasını bulun ve uzantıyı .zip biçiminde yeniden adlandıralım.

3-Adım: .zip dosyasını ayıklayalım.

4-Adım: Dosyanın içindeki .obb dosyasını (genellikle “com.xxxxx.obb” olarak adlandırılır) bulun ve şu konuma kopyalayın: / sdcard / storage / emulated / 0 / Android / obb /.

5-Adım: .apk dosyasını yükleyin ve uygulamayı Android’inizde başarıyla çalıştırmaya hazırsınız!

APK VE OBB KURULUM VİDEOSU


Etiketler: Apk, Obb, Xapk dosyası, Nasıl Kurulu, Android

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.