Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

İtalya’da Bir Günde Kovid-19’da 250 Kişi Öldü

14.03.2020
576
A+
A-
İtalya’da Bir Günde Kovid-19’da 250 Kişi Öldü
22
İtalya’da Bir Günde Kovid-19’da 250 Kişi Öldü

İtalya’da Bir Günde Kovid-19’da 250 Kişi Öldü

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını hızla yayılmaya devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Çin’de vaka ve ölü sayısının kademeli olarak azalmasını ve Avrupa’da da tam tersi hızla artmasını göz önüne alarak, virüsün merkez üssünün artık Avrupa olduğunu açıkladı.

İTALYA’DA ÖLÜ SAYISI BİR GÜNDE 250 ARTTI
İtalya’dan dün akşam saatlerinde gelen bir haber herkesi dehşete düşürdü. Kovid-19’da ölenlerin sayısı bir günde 250 kişi artarak 1266’ya, toplam vaka sayısı ise 17 bin 660’a yükseldi.

ÇİN’İ SOLLADI
İtalya’da bir gündeki bu artış, virüsün ortaya çıktığı Çin’i bile geride bıraktı. Her ne kadar bazı kesimler Pekin yönetiminin gerçek rakamları açıklamadığını iddia etse de, resmi açıklamalar baz alındığında; Çin’de virüsün ortaya çıktığı ilk günden bu güne kadar geçen zamanda, bir günde en fazla ölümün olduğu tarih 23 Şubat 2020. Bu tarihte Çin’de virüs salgını sebebiyle sadece 150 kişi hayatını kaybetti.

İKİNCİ İTALYA: İSPANYA
İtalya, Avrupa’da virüsün kontrolsüz olarak yayıldığı ilk ülke olmuştu. Çizme zor günler geçirirken, Avrupa’da salgının kontrol edilemediği ikinci ülke İspanya oldu. İspanya’da şu anda ölü sayısı 122, vaka sayısı ise 4 bin 300… Ancak dün açıklama yapan İspanya Başkanı Pedro Sanchez, ülkede 15 günlüğüne OHAL ilan ederek, vaka sayısının 10 bini geçmesini beklediklerini söyledi.

KAYNAK: HABER7


Etiketler: Wuhan, kovid-19, koronavirüs, italya

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.