Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18 °C
Az Bulutlu

İçimizdeki Beş Element Ve 7 Mudra

17.03.2020
659
A+
A-
İçimizdeki Beş Element Ve 7 Mudra
82bd0113 e764 41b1 ac71 36854a903ad6
İçimizdeki Beş Element Ve 7 Mudra

İçimizdeki Beş Element Ve 7 Mudra

Evren beş elementten oluşuyor ve beş parmağın her biri bu elementlerden biri ile temsil ediliyor. Başparmak ateşi ve evrensel bilinci temsil eder. İşaret parmağı hava ve bireysel bilinci temsil eder.

Orta parmak akasha veya bağlantıyı temsil eder. Yüzük parmağı dünyayı ve küçük parmak su elementini temsil eder.

Bu beş element dengede olmadığında, vücutta hastalık yaşayabiliriz. Mudralar, içimizdeki tüm bu unsurlar arasında denge kurmanın bir yoludur. İşte bu ortak mudraların bazılarını okuyalım ve bunlara uyum sağlamaya çalışalım.

1. Gyana Mudra

11


Bu belki de yogada en çok kullanılan mudradır ve çene mudrası olarak da bilinir. Bunu yapmak için, başparmak ve işaret parmağının uçlarını bir araya getirin ve diğer üç parmağınızı hafifçe gerilmiş halde tutun. Bu, ateş ve havanın birliğinin yanı sıra evrensel ve bireysel bilincin birliğini sembolize eder.

Gyana mudra konsantrasyonu, yaratıcılığı arttırır ve bir bilgi hareketidir. Alıcı hissi verirken avuç içlerinizi yukarı bakacak şekilde tutun veya daha fazla topraklanmış hissetmek istediğinizde avucunuzu bacağınıza dayayın.

2. Shuni Mudra

12 min


Orta parmak ve başparmağın ucunu bir araya getirerek ateş ve bağlantı unsurlarını birleştirin. Bu mudra sabır ve disiplini sembolize eder ve bir istikrar hissi yaratmamıza yardımcı olur. Görevleri takip etmek için ek güce ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız bu mudrayı kullanın.

3. Surya Ravi Mudra

13 min

Yüzük parmağının ve başparmağın ucunu birleştirin ve ateş ve toprak unsurlarını bir araya getirin. Bu mudra enerji ve sağlığı temsil eder ve bize bir denge hissi verir. Ayrıca hayatımıza olumlu değişiklikler getirmeye yardımcı olabilir.

4. Buda Mudra

14 min

Küçük parmağın ve başparmağın uçlarına birlikte dokunarak sezgisel iletişimi geliştiriyorsunuz. Ateş ve su unsurları bir araya getirilir ve bu iletişim ve açıklığı sembolize eder. Ayrıca sezgisel bilginizi güçlendirmeye yardımcı olabilir.

5. Prana Mudra

15 min


Prana mudra vücuttaki hareketsiz enerjiyi harekete geçirir. Bunu yapmak için başparmağınızın, yüzük parmağınızın ve küçük parmağınızın uçlarını bir araya getirin. Bu mudra hayati enerjiyi sembolize prananın ve bu enerji akışını teşvik sen enerjik ve güçlü hissettiren olacaktır.

6. Dhyana Mudra

16 min


Bu mudra meditasyon için sakinleştirici enerji sağlar ve derin tefekkür ve yansıma için kullanılır. Bunu yapmak için ellerinizi kucağınıza, sol avucunuzun altına, avuç içi yukarı bakacak ve başparmakların ipuçlarına dokunacak şekilde yerleştirin.

7. Anjali Mudra

17 min


Avuç içlerini kalp alanının önünde bir araya getirmek, kendinize ve evrene doğru onur ve saygıyı sembolize eder. Bu mudra sevgiyi ve minnettarlığı ifade eder. Namaste.

Pranayama meditasyon yaparken veya uygularken bu mudraları kullanın. Her seferinde çoğunlukla bağlı olduğunuzu veya oluşturmak istediğiniz hissi temel alarak bir tane seçin.

Her iki elinizi de dahil edin, yavaş ve sabit bir nefes alın ve her bir mudrayı en az 2-3 dakika, hatta isterseniz 10 dakika tutun.
Sağlıklı olun yogasız kalmayın.

Etiketler: İçimizdeki Beş Element Ve 7 Mudra, Yoga, Sağlık, Spor

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.