Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18 °C
Az Bulutlu

Yoga’nın Gizemli Ve Garip Pozları 2020

28.02.2020
1.365
A+
A-
Yoga’nın Gizemli Ve Garip Pozları 2020

3ce56043 a634 4be1 96c5 3645ee5392d2
Yoga’nın Gizemli Ve Garip Pozları 2020

Yoga’nın Gizemli Ve Garip Pozları 2020

Yerçekimi kanunlarına fazlasıyla meydan okuyor olsalar da, vücudumuzu uzuvlarımızın bükülmesi gerektiğini düşündüğümüz şekilde hareket etmemizi ister bu pozlarda gizemli hale dönüşür, burada çok fazla gizemli örnek yoga duruşu var. Asana pratiğinde en gizemli yoga pozlarının bir kaçını örnek olarak vermek istedim.
Karnapidasana – Diz-Kulak Pozu
2

Diz-to-Kulak duruşu, ya Karnapidasana, bu poz kafanın vücudunuza neredeyse kaybolması göz önüne alındığında, bu biraz ürkütücü görünebilir, ancak omurga boyunca Pulluk Pozundan daha derin bir esneme sağlar. Başınız dışarıdaki dikkat dağıtıcı etkenlerden korunduğundan, poz da çok rahatlatıcı olabilir şimdi nasıl yapılabilirliğine bakalım.
Uygulanışı:
Pulluk Pozundan, dizlerinizi başınıza doğru bükmeye başlayın ve bacaklarınızı yavaşça yere indirin. Dizlerinizi başınızın her iki tarafına yönlendirmek isteyeceksiniz, ancak paspasa dokunmazlarsa, destek için ellerinizi alt sırtınızda tutun.
Eğer yere dizlerinizle ulaşabiliyorsanız, ellerinizi sırtınızdan serbest bırakabilir ve kollarınızı yere doğru düzeltebilirsiniz, böylece başınızdan uzakta dururlar. Boynunuza gereksiz baskı uygularken dikkatli olmak için Pulluk Pozundan geri gelin.
Süper Asker Pozu
3

Çok esnek olsanız, süper gücünüz varsa ve harika dengeleme becerileriniz olsa bile, Super Soldier Pose veya Viparita Parivrtta Surya Yantrasana, pratikte zor olabilir – çünkü tam olarak ne olduğunu anlamak zor! Bu etkileyici poz kesinlikle gelişmiş yoga uygulayıcıları içindir, bu yüzden sadece vücudunuzun idare edebileceği bir şey olduğundan tamamen eminseniz deneyin derim.
Uygulanışı:
İleriye doğru katlayın. Sağ dizinizi hafifçe bükün ve ardından sağ omzunuzu arkasına asın. Sağ eliniz sağ ayağınızın arkasına yerleştirilmeli ve sol kolunuz sol bacağınızın önünde sola doğru uzanmalıdır.
Sol bacağınızı bükerken, ayağınızı sağ kalçanıza doğru yönlendirerek sol ayağınızı yerden kaldırın. Sol eliniz hala yerdeyken, sol ayağınızı sağ elinizle tutun. Gövde sola doğru bükülürken sol dizinizi tavana doğru kaldırın. Omurganız uzun olmalı ve sağ bacağınız düz olmalıdır. Yavaşça serbest bırakın ve karşı tarafta tekrarlayın.
Matsyasana – Balık Pozu
4

Fish Pose veya Matsyasana, göğsünüzü biraz garip görünen bir şekilde şişirmenizi gerektirir – ve pozu ilk kez deneyen uygulayıcı için de garip hissedebilirsiniz. Göründüğü ve hissedebileceği kadar sıra dışı olan bu poz aslında göğsü açmak ve boynu uzatmak için harika bir duruştur.
Uygulanışı:
Sırt üstü bükülmüş dizlerle uzan. Ellerinizi arka tarafınızın altına kaydırmak için pelvisinizi hafifçe yerden kaldırın ve sonra tekrar serbest bırakın. Bacaklarınızı düzeltin. Bir nefes alırken, önkolları matın içine bastırın ve üst gövdenizi ve başınızı kaldırın.
Sırtınızı kavrayın ve başınızın tacını yere yaslanana kadar başınızı geriye doğru eğin. Başınıza çok fazla ağırlık koymaktan kaçının, böylece boynunuz mümkün olduğunca rahat olabilir. Serbest bırakmak için sırtınızı ve göğsünüzü indirin ve ardından başınızı kaldırın.
Utkata konasana – tanrıça pozu
5

Tanrıça Pose veya Utkata Konasana, Göründüğü kadar komik, bu poz kalçaları açmak için harika bir duruştur.
Uygulanışı:
Ayaklarınızı birbirinden yaklaşık 3 feet uzakta tutun. Dirseklerinizi bükün ve yanlarınıza doğru uzanarak omuz yüksekliğine getirin. Önkollarınız avuçlarınız öne bakacak şekilde düz olarak uzatılmalıdır.
Ayak parmaklarını 45 derece çevirin ve sonra dizlerinizi ayaklarınızın üzerinden bükerek çömelmeye başlayın. Dizleri geri iterken kalçaları ileri doğru bastırmaya devam edin ve pozda kalırken kollarınızı aktif tutun. 5 nefes tutun ve serbest bırakmak için bacakları düzeltin.
Sasangasana – tavşan pozu
6

Tavşan Pozu veya Sasangasana, Diz-Kulak Pose ile benzer bir görünüme sahiptir. Kafanın vücuduna sıkışmış olması, faydalı bir yoga duruşu uygulamak yerine içe kaçmaya çalıştığına benziyor. Bununla birlikte, Tavşan Poz, sırtta gerginliğe ihtiyaç duyan herkes için mükemmeldir, çünkü omurga boyunca boşluk yaratır ve omuzların yayılmasına izin verir.
Uygulanışı:
Topuklarına oturarak harekete başla. Baş parmaklarınızla ayaklarınızın dışındayken arkanıza yaslanın ve topuklarınızı alın.
Bir nefes verirken, yere doğru yuvarlayın ve başınızın üstünü paspasın üzerine ve dizlerinize yerleştirin, böylece alnınız dizlerinize değecektir.
Hala topuklarınızı tutarken, kalçalarınızı kaldırmaya başlayın ve kollarınız tamamen düzleşene kadar ileri doğru yuvarlayın. Konumu yaklaşık 30 saniye ila bir dakika tutun ve kalçalarınızı yavaşça topuklarınıza geri getirin. Kendinizi pozdan kurtarmak için geri dönün.
Pindasana – Embriyo Pozu
7

Tavşan Poz ve Diz-Kulak Poz ailede Embriyo Poz veya Pindasana olduğunu.
Diz-Kulağa Poz’a benzer şekilde, bu duruş dizlerinizi başınıza getirmenizi gerektirir, ancak bunun yerine dizlerinizi bükerek ve bacaklarınızı yakalayarak küçük bir topa sarılırsınız.
Uygulanışı:
Yukarı Lotus veya Urdhva Padmasana ile başlayın . Bacaklarınızı olduğu gibi katlanmış tutun ve dizlerinizi yere oturana kadar kulaklarınıza doğru getirmeye başlayın. Ellerinizi bacaklarınıza tutun ve yerinde durun.
Çenenizi yerinde kilitli tutun ve pozun içinde dinlenirken derin nefes alın. En az 5 nefes tutun ve Upward Lotus ile serbest bırakın.
a1399354 c59c 4027 a8f3 9416674f4f04

Etiketler: Yoga, Tavşan Poz, Embriyo Poz, Gizemli poz, Yoga’nın Gizemli Ve Garip Pozları, Matsyasana

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.