Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Koronavirüs İçin Ülkeler Ayaklandı. Koronavirüs Durdurulabilir mi?

28.02.2020
1.308
A+
A-
Koronavirüs İçin Ülkeler Ayaklandı. Koronavirüs Durdurulabilir mi?

22
Koronavirüs İçin Ülkeler Ayaklandı. Koronavirüs Durdurulabilir mi?

Koronavirüs İçin Ülkeler Ayaklandı. Koronavirüs Durdurulabilir mi?

Japonya:Başbakan Shinzo Abe Perşembe günü yaptığı açıklamada, tüm devlet okullarının 2 Mart’tan başlayarak ülkenin bahar tatilleri AP sonuna kadar ayın sonunda başlamasına kadar ülke çapında kapanacağını duyurdu .
İngiltere:Birleşik Krallık Sağlık Departmanı, iki hastanın daha virüse pozitif test ettiğini ve doğrulanan vaka sayısını 15’e çıkardığını söyledi. Koronavirüs nedir?

ABD vakaları: CDC Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “zeki” ABD’li klinisyenlerin yeni koronavirüsü yakın zamanda yabancı bir ülkeden dönmeyen veya bilerek enfekte olmuş herhangi biriyle temasta bulunan bir kişide bulduğunu söyledi .
CDC Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD’de şu anda 60 teyit edilmiş vaka olduğunu söyledi. 42’si Elmas Prenses’ten, 3’ü Wuhan’dan tahliye edildi, 12’si seyahatle ilişkili ve 2’si kişiden kişiye bulaşan enfeksiyonlar. Yetkililer , yolcuların ilk tavsiyelerine rağmen Japonya’dan eve dönmelerine izin verildikten sonra böyle bir artış beklediler .
Salgın piyasaları etkilemeye devam ederken , Başkan Trump Başkan Yardımcısı Mike Pence’in yönetimin koronavirüse yanıtını yöneteceğini söyledi .
San Francisco, şehir sakinleri için üç kişi tedavi edilmiş olsa da, virüs için pozitif test eden sakinlere rağmen Salı günü bir coronavirüs acil durumu ilan etti .
Vali Gavin Newsom Perşembe günü yaptığı açıklamada , Kaliforniya’daki 33 kişinin koronavirüs için pozitif test ettiğini ve sağlık yetkililerinin yakın zamanda “endişe noktalarından” dönen 8.400 kişiyi izlediğini söyledi .
Güney Kore: Güney Kore’deki ABD Kombine Kuvvetler Komutanlığı Çarşamba akşamı yaptığı açıklamada , enfeksiyon sayısının Çin’in en dış ülkesi olan 1.595’e yükselmesi nedeniyle Güney Kore ordusuyla ortak tatbikatını erteleyeceğini söyledi.
Ülkede konuşlanan bir asker Pazartesi günü virüse karşı pozitif test yapan ilk ABD askeri üyesi oldu.
Suudi Arabistan: Suudi Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, yabancıların ülkenin en kutsal yerlerinden Mekke ve Medine’yi ziyaret etmeleri yasaklandı.
 .
İran:Virüs Perşembe günü erken saatlerde ülkede 19 kişiyi öldürdü ve 139 kişiyi daha enfekte etti.
İlk Latin Amerika vakası: Virüs, Avrupa salgını merkez üssü olan İtalya’dan seyahat eden ve Perşembe gününün başlarında 453 vakanın rapor edildiği 61 yaşındaki bir adam tarafından Brezilya’ya yayıldı. Brezilya 20 şüpheli virüs vakasını takip ediyor.

Diğer ilk davalar:Pakistan ilk iki vakasını Çarşamba günü bildirdi. Yunanistan, Norveç, Gürcistan, Romanya ve Kuzey Makedonya da her biri bir vakayı doğruladı.
Çin:Ulusal Sağlık Komisyonu 78,497 kadar anakaradaki enfeksiyonların sayısını alarak Perşembe günü 433 yeni vaka bildirilmiştir. Koronavirüs Cov-2 fotoğrafları görüntülendi
Çin’de bir değerlendirme ekibine liderlik eden Bruce Aylward, Salı günü yapılan bir brifingde ülkedeki ana yayılmanın itirazının hane halklarından olduğunu ve şu anda tespit edilen dava sayısının oldukça doğru olduğunu söyledi.
Seyahat tavsiyeleri: CDC, Güney Kore ve Çin için 3. seviye bir seyahat uyarısı yayınlayarak Amerikalıları ülkelere zorunlu olmayan tüm seyahatlerden kaçınmaları konusunda uyardı. İran, İtalya ve Japonya’nın virüs bulaşmış ülkeleri için Seviye 2 uyarıları mevcuttur.
 .
Spor etkisi: Tokyo Olimpiyatları kaderi önümüzdeki üç ay içinde karar verilecek bekleniyor. Salgın, dünyadaki birçok spor etkinliğini zaten bozmuştur.
 .
Elmas Prenses: 80 yaşındaki bir yolcu Salı günü gemiden ölmek üzere dördüncü kişi oldu, Japon sağlık bakanlığı doğruladı. Yolcular ve mürettebat arasında 691 enfeksiyon doğrulandı.
CDC , iki hafta süren seyahat yasağının altında hala 100’den fazla Amerikalı yolcu olduğunu söyledi.
CDC, ilk olarak Çin’in Hubei Eyaleti, Wuhan Şehrinde tespit edilen ve şu anda ABD’deki vakalar da dahil olmak üzere uluslararası olarak 50 yerde tespit edilen yeni (yeni) bir koronavirüsün neden olduğu bir solunum hastalığı salgınına yanıt veriyor. Virüs “SARS-CoV-2”, neden olduğu hastalığa “koronavirüs hastalığı 2019” (kısaltılmış “COVID-19”) adı verilmiştir.
30 Ocak 2020’de Dünya Sağlık Örgütü’nün Uluslararası Sağlık Düzenlemeleri Acil Durum Komitesi, salgını “ uluslararası endişe duyulan dışsağlık acil durumu simgesi” ilan etti.”(PHEIC). 31 Ocak 2020’de Sağlık ve İnsan Hizmetleri Sekreteri Alex M. Azar II, ABD’nin ulusun sağlık toplumuna COVID-19’a yanıt vermesine yardımcı olması için bir halk sağlığı acil durumu (PHE) ilan etti.
Virüsün Kaynağı ve Yayılması
Coronavirüsler, develer, sığırlar, kediler ve yarasalar da dahil olmak üzere birçok farklı hayvan türünde yaygın olan büyük bir virüs ailesidir. Nadiren, hayvan koronavirüsleri insanları enfekte edebilir ve daha sonra MERS-CoV , SARS-CoV ve şimdi bu yeni virüs (SARS-CoV-2 olarak adlandırılır) gibi insanlar arasında yayılabilir .
SARS-CoV-2 virüsü, MERS-CoV ve SARS-CoV gibi bir betacoronavirüstür. Bu virüslerin üçünün kökenleri yarasalar halinde bulunur. ABD’li hastalardan gelen sekanslar, Çin’in başlangıçta yayınladığı sekanslara benzer, bu virüsün bir hayvan rezervuarından muhtemel tek, yakın zamanda ortaya çıktığını gösterir.
Başlangıçta, Wuhan, Çin’deki COVID-19 salgını olan hastaların birçoğunun, büyük bir deniz ürünleri ve canlı hayvan pazarına bir bağlantısı vardı, bu da hayvandan insana yayılmasını önerdi. Daha sonra, giderek artan sayıda hastanın hayvan pazarlarına maruz kalmadığı, bu da kişiden kişiye yayılma gösterdiği bildirildi. Amerika Birleşik Devletleri ve diğer yerler dahil olmak üzere Çin dışında kişiden kişiye yayılma bildirilmiştir . Çinli yetkililer, Çin’de toplumdan insana sürekli yayılma olduğunu bildiriyor. Buna ek olarak, diğer destinasyonlarda topluluk yayılımı göze çarpmaktadır , bu da nasıl ve nerede enfekte olduklarından emin olmayan bazı insanlara bulaşmıştır.

Önümüzdeki günlerde ABD’de daha fazla vaka da dahil olmak üzere daha fazla vakanın tespit edilmesi muhtemeldir. Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere kişiden kişiye yayılmanın devam etmesi de muhtemeldir. COVID-19’un Amerika Birleşik Devletleri’nde yaygın olarak yayılması aynı anda tıbbi bakıma ihtiyaç duyan çok sayıda insana dönüşecektir. Okullar, çocuk bakım merkezleri, işyerleri ve toplu toplantılar için diğer yerler daha fazla devamsızlık yaşayabilir. Kamu sağlık ve sağlık sistemleri aşırı hastaneye yatış ve ölüm oranlarıyla aşırı yüklenebilir. Kolluk kuvvetleri, acil tıbbi hizmetler ve ulaştırma endüstrisi gibi diğer kritik altyapılar da etkilenebilir. Sağlık hizmeti sunucuları ve hastaneler bunalmış olabilir. Şu anda, COVID-19’a karşı korunacak bir aşı yoktur ve tedavisi için onaylanmış hiçbir ilaç yoktur.İlaç dışı müdahaleler en önemli müdahale stratejisi olacaktır.

okuokubil.com

etiketler: Koronavirüs , COVID-19, SARS-CoV-2 virüsü

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.