Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15 °C
Az Bulutlu

REM uykusu sırasında uyandığınızda Neler Oluyor?

05.01.2020
1.103
A+
A-
REM uykusu sırasında uyandığınızda Neler Oluyor?
22
REM uykusu sırasında uyandığınızda Neler Oluyor?

REM uykusu sırasında uyandığınızda Neler Oluyor?

Araştırma, REM’in veya hızlı göz hareketinin HERKESİN her gece hayal ettiğini nasıl gösterdiğini göstermesine rağmen, rüya görmediğiniz görünebilir. Hayallerinizi hatırlamak için onlara dikkat etmeye başlamak için çaba göstermeniz yeterlidir. Gözlem yapmaya başladığınızda, ortaya çıkan ve büyümeyi hızlandırabilecek ipuçları. Yön ve içgörü için rüyaları keşfetmek aslında rüya hatırlama yeteneğinizi artıracaktır.
Araştırmalar, hayal ettiğinizde beyin aktivitesinin bazı bölümlerinin arttığını, diğer alanların bastırıldığını göstermektedir. Zihnin başkalarıyla karşılaştırıldığında benlik duygusu ile ilişkili kısımları aslında deaktivitedir. Bu, gerçekte kim olduğumuzu daha objektif bir araştırmaya olanak tanır.
Araştırmacılar, ‘yedekleme’ ve ‘geri dönüşüm kutusu’ süreçlerinde zihnin bilgisayar gibi nasıl çalıştığını araştırıyorlar. Başka bir duyusal organ olarak, deneyimi tekrar ziyaret edersiniz, potansiyeli keşfeder ve aşınmış bakış açılarını serbest bırakırsınız. Rüya görme, psişik sağlığın sağlıklı bir yönü haline gelir. Bununla birlikte, araştırmacılar sadece rüya aktivitesine değil beyin aktivitesine baktıklarından, rüyaların iç dünyayı nasıl değiştirdiğini araştırırken nasıl tanımladıklarını henüz bilmiyorlar. Freud ve Jung’un çalışması, analistlerin rüya içeriğini deşifre etmeye başlamasına izin verdi ve bugün birçok analist, hayallerin daha büyük insan potansiyelini ortaya çıkarmak için nasıl önemli olduğunu görüyor.
Dönüştürücü bir döngüde ‘sıkışıp kaldığınızda, rüya her zaman’ yolu ‘ortaya çıkarır. Hayaliniz tekrarlarsa, dikkatli bir şekilde düşünülmelidir. Anladıktan sonra, tekrarlamayacağını göreceksiniz.
REM uykusu sırasında uyanırsanız, hayallerinizi sabahtan daha ayrıntılı olarak hatırlayabilirsiniz. Biliş, uyanma ve rüya görme sırasında farklı davrandığı için, rüyaların daha ilkel farkındalığında keşfedilen içerik normal bilişe geri döndüğünde derhal kaybolur. Günlük zihin, çevrede neyin yanlış ya da yersiz olduğuna odaklanır. Bu hayatta kalma perspektifi, içeriği bilinçdışına iter. Hayal ederken, bu içerik yeniden incelenir ve hayalperestliğin özgünlüğüne geri dönmesine yardımcı olabilir. Çünkü iki bakış açısı oldukça çelişkilidir – çoğu insan hayallerini hatırlamaz.
İnsan vücudu, uzuvlarınızın hayallerinizde hareket etmesini engelleyen bir felç özelliğiyle tasarlanmıştır. Beden, kendi kendini iyileştirmesine izin veren, sizin tarafınızdan herhangi bir düşünce veya eylem gerektirmeyen doğal bir bilgeliğe sahiptir. Benzer şekilde, rüya görme süreci, uyurken bir tür ‘iyileşme’ sağlayan algılayıcı veya parasempatik bir ‘organ’ olarak görülebilir.
Rüyalar genellikle kendiniz için doğru olduğuna inandığınız şeyin tam tersini sunar. Genellikle onları başka biriyle paylaşmak, rüyanın mevcut durumunuz hakkında ‘eksik’ olanı nasıl yansıttığını tanımanıza izin verir.
Hayallerinizi anlamak, dengeye ve zindeliğe yol açabilir, aynı zamanda daha iddialı ve kendine güvenen olmanıza yardımcı olabilir.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.