Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Parçalı Bulutlu

Herkes Her İşi Yapmaya Kalkarsa! Perakende Dramı

21.01.2020
530
A+
A-
Herkes Her İşi Yapmaya Kalkarsa! Perakende Dramı

0ac13138 8a17 4f10 9768 fdb5d12ead7a
Herkes Her İşi Yapmaya Kalkarsa! Perakende Dramı

Herkes her işi yapmaya kalkarsa

Çıraklık dönemiyle başlayan iş hayatı yıllar sonra sermayeniz varsa patron yoksa ustabaşı, ya da müdür olarak biter.( Akrabalı bir şirkette çalışmıyorsanız)
Ben müdürü ele alacağım yazacağım konu müdür olsun istedim.
Firmalar mağazasını evirip çevirecek ürünlerini, stoğunu yönetecek, personelini takip edecek ve kasasını emanet edecek kariyerli yönetici ararlar.
Müracaatlarda ön eleme yapıp kendilerine uygun müdürü seçerler ve iki aylık bir deneme süreci başlamış olur.
Yönetici akıllı ve pratik fikirlere sahiptir mağazaya alışır personelini idare eder ürünlerini takip eder cirolarını yükseltir sonunda deneme süreci başarılı bir şekilde tamamlanır.
Perakende sektörü ne iş yaparsanız yapın sistem aynıdır. Kumaş satıyorsanız patiska, saksoni, mermerşahi, fresko, vual vs. Ayrı ayrı guruplarsınız. Bir ikinci örnek verecek olursak hazır giyim mağazası olarak ürünleri kazak,mont,hırka,manto,sweatshirt vs. Guruplara ayırırsınız ve sattıkça takviyelerini ilave ederek cirolarınızı başarıyla yükseltirsiniz. Peki? burası tamam birde çoklu mağazalarda herkes kendi işini takip eder, sistem tıkır tıkır gider. Nedir bu konu başlığımızın anlamı? Her kes her işi yapmaya kalkarsa evet gelelim en önemli kısma.
Yönetici personelin dilinden anlayan mağazasının cirosunu artıracak adımları en iyi bilendir, büyük şirketlerde farklı birimlerde çalışan bazı insanlar yöneticinin işine karışan bu çok bilmişler işin kolay olduğunu sanırlar. Aslında bilmedikleri o kadar çok bilgi vardır ki anlatsam da anlamazlar. 
Hiç kimse ben ne iş yapıyorum demez karşıdakine o ne iş yapıyor? der bu hikaye böyle uzar gider. Bir dönem eczanelerin ayakkabı, terlik sattığı gibi veya manavın balık sattığı gibi konfeksiyoncuların ayakkabı sattığı gibi farklı bir iş yaparken herhangi bir sektör çok kazanıyor diyerek balıklama o işe dalanların sonunu çok iyi biliyoruz. 
Aslında ben hangi işte uzmansanız sadece o işe odaklanın taraftarıyım çünkü at binenin kılıç kuşananın demişler. Bir insanın rızkını diğer bir insanın elinden almaya çalıştığı şu dönemlerde patron yalakalarının hangi sektörde olursa olsun uzun süre barınamayacağını bu yazımı okuyan tüm insanlar biliyordur sanım. Yalakasız bir dünyaya doğru ilerlemek için sevgiyle kalın.
Okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Mestiyar dedi ki:

    Evet,buna bir sınır getirilmeli ama bunu serbest piyasa ekonomisi deyip(klasik iktisadi teorisyenler gibi) görünmez bir elin varlığı ile duzeltemeyiz.Buna devlet kontrolü,müdahalesi ve düzenlemesi gerekiyor .İnsanlar akıllı yada bilinçli olsalar bile şeytan dürtmesi bu zavallılara çoğu zaman hakim oluyor..