Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13 °C
Yağmurlu

Türk Olarak Gurur Duydum Yerli Otomobilimiz TOGG Harika Olmuş

28.12.2019
635
A+
A-
Türk Olarak Gurur Duydum Yerli Otomobilimiz TOGG Harika Olmuş

22
Bugünü hiç unutamayacağım. Ekranın karşısında aylardır merakla beklediğimiz yerli üretimimiz olacak olan TOGG görmek için sabırsızlanıyorum. Ve sonunda Değerli cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın Eşlik ettiği yerli otomobilimizin tanıtımı harika bir sunum ile tüm Türkiye’ye tanıtıldı. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.

TOGG 2022’DE SERİ ÜRETİME GEÇECEK
Seri üretime geçilecek olan Yerli otomobilin elektrikli ve otonom sürüşe elverişli olması bekleniyor. 2022 yılında  seri üretime geçilmesi planlandı.

TOGG LOGO İLK KEZ GÖRÜNTÜLENMEYE BAŞLANDI
TOGG  geçenlerde  resmi Twitter hesabından  videolu paylaşım yapmıştı, kamera kadrajının yerli otomobilin iç mekanında olduğu sırada direksiyon üzerinde bulunan logo ortaya çıkmış oldu.

YERLİ OTOMOBİLİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
TOGG, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda yerli otomobilin özelliklerini vermeye  ediyor. Son paylaşımda ise yerli otomobili yan ayna detayı netlik kazandı. Araçta ayna çıkıntıları bulunacak, ancak bu çıkıntılarda cam yerine kamera sistemlerini kullanılacak.
Tesla, Volkswagen, Ford ve daha pek çok otomobil üreticisinin öncülük ettiği elektrikli otomobil teknolojileri, yerli otomobil için de geçerli olacak.
33

Elektrikli: Elektrikli motorun sessizliği, ivmelenme keyfi, enerji verimliliği ve sıfır emisyon, hepsi bir arada
Bağlantılı: İnternet otomobilde değil, otomobil sürekli internette
Akıllı: Sizi dinleyen, anlayan, sizinle bütünleşen, size uygun çözümler sunan, size göre dönüşen ve sizi de dönüştüren, sizin için öğrenen bir cihaz
Otonom: Sürücü ve yolcular için ileri seviye servis desteği ve konfor sunacak güncel otonom seviyesi
Stil Sahibi: Kendine has tasarım çizgileriyle estetiğin, fonksiyonelliğin ve teknolojinin birleştiği modern tasarım
Güvenli: Aktif ve pasif güvenlik donanımıyla yola çıkacağı 2022 yılında Euro NCAP’ten 5 yıldız almayı hedefleyen aynı zamanda üst düzey veri ve bağlantı güvenliği sağlayan modern bir otomobil
Duyarlı: Gelecek kuşaklara sadece temiz bir çevre değil, geliştirilip büyütülecek yeni fikirler, ürün ve uygulamalar ortaya çıkaracak bir proje
Küresel: İddialı tasarımı, ileri teknolojileri, kullanıcı dostu dijital deneyimiyle sadece Türkiye’de değil uluslararası pazarlarda da kendine yer bulacak iddialı bir cihaz.
44

TÜRKİYE’NİN İLK ARABASI: DEVRİM
Eskişehir Demiryolu Fabrikaları olan TÜLOMSAŞ’ta, dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel’in talimatıyla üretilen 4 otomobil, yapımının 29 Ekim 1961’de tamamlanmasının ardından trenle Ankara’ya götürüldü.
Demir yolu kanunları gereğince deposuna az akaryakıt konulan bu araçlardan biri, Gürsel’in test amacıyla kullandığı sırada yakıtı bitince durdu. Bunun ardından trenle Ankara’dan Eskişehir’e getirilen ve Devrim adı verilen otomobil, bir süre fabrika içinde kullanıldı.

TÜLOMSAŞ’ta sergilenmiş olan “0002” şasi ve “0002” motor numaralı Devrim, lastikleri ile ön ve arka camı dışında tamamen yerli imkanlarla 4,5 ayda üretildi. Uzun ve kısa farları ayakla çalışan, kontak anahtarı ve manuel olarak da çalıştırılabilen Devrim, bu özellikleriyle de dikkati çekiyor.
1250 kilogram ağırlığında ve saatte maksimum 140 kilometre hız göstergesine sahip Devrim’e güvenlik gerekçesiyle benzin konulmuyor, otomobil aküsü sökülü halde bulunuyor.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Kim ne diyo dedi ki:

    Gerçekten güzel olmuş