Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Açık

Meme Kanserini Önlemek için 9 İpucu

01.12.2019
1.196
A+
A-
Meme Kanserini  Önlemek için 9 İpucu

c03cf0b5 1631 480b bb46 fa15148ddfcf
Meme Kanserini  Önlemek için 9 İpucu


Genetik yapınızı veya aile geçmişinizi değiştiremezseniz de, bu makale meme kanserini önlemenize yardımcı olacak ipuçları sunmaktadır. Ve en iyi yanı, bu az bilinen ipuçlarının günlük yaşamınıza dahil edilmesi kolay olmasıdır.
Not: Adet Tarihinizi Tanıyın
Araştırmalar, genç yaşta döngüsüne başlayan kadın ve kızların daha sonraki yaşamlarında meme kanseri riskinin daha yüksek olduğunu göstermektedir. Bu muhtemelen östrojen ve progesteron hormonlarına daha uzun süre maruz kalmaktan, ilk adet ile ilk hamilelik arasındaki uzunluktan ve göğüslerinizle bu hormonlar arasındaki bağlantıdan kaynaklanır.
Adet görmeye başladığınızda yapabileceğiniz hiçbir şey olmamakla birlikte, aşağıdaki ipuçları meme kanseri riskini azaltmanıza yardımcı olacaktır.

Meme Kanserini  Önlemek için 9  İpucu;

1. Güzellik Ürünlerinize Dikkat Edin
Bazı güzellik ürünlerinin sizi hasta edebileceğini öğrenmek sizi şaşırtıyor mu? Kimyasallar birçok saç spreyleri, makyaj ve cilt bakım ürünleri ve traş kremleri aslında bize zararlıdır.
Spesifik olarak parabenler, ftalatlar, mineral yağ, toluen ve benzen, petrolden türetilmiş kimyasal maddelerdir ve kansere bağlanmıştır.
Bu kimyasallar hormon bozucular ve östrojen ve diğer hormonların vücudunuzda nasıl çalıştığını etkiler. Bu, vücudunuzdaki hormonal dengeyi atarak hormon reseptörü pozitif meme kanseri hücrelerinin gelişebileceği bir ortam yaratır.
Bu kimyasallardan kaçınmak için avokado yağı, argan yağı veya hindistancevizi yağı gibi yağlardan yapılmış doğal güzellik ürünleri arayın.

2. biraz uykunuz olsun
Araştırmalar, daha çok uyuyan insanların, büyük olasılıkla melatonin üretimi ile ilgili olarak meme kanseri riskinin azaldığını göstermiştir. Melatonin nedir? Vücudunuzun uyku döngüsünü düzenleyen bir hormon. Melatonin geceleri zirve yapar ve gündüzleri düşük kalır.
Geceleri çalışıyorsanız veya yeterince uyuyamıyorsanız, sürekli düşük melatonin seviyesine neden olabilir. Melatonin seviyelerinizi dengelemek ve kendinizi sağlıklı tutmak için mümkün olduğunca sık uyuyun.
Uyumakta sorun mu yaşıyorsunuz? Yoga buna yardımcı olabilir! Huzurlu bir uyku için bu basit yatma zamanı Yoga sırasına göz atın

3. Sağlıklı Bir Yaşam Tarzı Yönetin
Bu klişe gelse de, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürdüğünüzde çoğu hastalığın riskini azaltabileceğiniz de doğrudur. “Sağlıklı” bir yaşam tarzı, öncelikle düzenli egzersiz yaptığınız, sağlıklı yiyecekler yediğiniz ve sigarayı bırakacağınız anlamına gelir.
Sigarayı bırakmak için hazır mısınız?
Bol miktarda taze ürünle temiz, organik bir diyet yemek, vitamin ve takviye almak ve olumsuz alışkanlıkları bırakmak, meme kanseri riskinin azalmasına ve genel olarak yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunur.

4. Alkol Alımınızı Azaltın
Araştırmalar, haftada ortalama 3 içki tüketen kadınların, hiç alkol tüketmeyen kadınlara kıyasla, meme kanseri riskini% 15 artırdığını göstermektedir.
Alkol tüketimi, DNA’nıza zarar verebilir ve hormon reseptörü pozitif meme kanseri ile ilişkili diğer hormon seviyelerinin yanı sıra östrojen seviyelerini de artırabilir.

5. Vücudunuz Güneş Alsın
Araştırmalar, daha yüksek D Vitamini seviyelerinin meme kanseri riskini azaltmaya yardımcı olduğunu gösteriyor, çünkü normal meme hücresi büyümesini kontrol ediyor ve meme kanseri hücrelerinin büyümesini önlüyor. Günlük D Vitamini alımınızın 600-800 IU arasında olması önerilir.
D Vitamini alımınızı artırmak için yapabileceğiniz bazı şeyler:
Güneşte daha fazla zaman geçirin
D vitamini takviyesi alın
UV lambaları ve ampuller
Yağlı balıklar, mantarlar veya müstahkem yiyecekler gibi D Vitamini bakımından zengin yiyecekleri yiyin
 
6. Güneş Koruyucuya Dikkat Edin
Bu biraz sezgisel görünebilir, ancak güneş kremi güzellik ürünlerine benzer. Kimyasallar güneşten bulundu kesinlikle yardım blok zararlı UV ışınlarından ve kanser çeşitli diğer türlerinden bizi korumak, ancak bu kimyasalların da hormon bozucular vardır.
Yine, hormon bozucular vücudunuzdaki hormon seviyelerini değiştirerek, onları bloke ederek veya taklit ederek vücudunuzun hormon dengesini atarak değiştirir. Hormonal dengesizlik, sırasıyla, meme kanseri de dahil olmak üzere çeşitli kanser türleriyle ilişkilidir.
Dışarıya doğru giderken her zaman güneş kremi kullanın, ancak kullandığınız güneş kremi konusunda dikkatli olun. Sınırlı kimyasallarla seçenekleri olan birçok marka var. Kendinizi korumaya yardımcı olmanın bir başka yolu, en yoğun saatlerde kıyafetleri örtmek veya güneşten kaçınmaktır.
7. Zerdeçal yiyin
Zerdeçal, Asya ülkelerinde ortaya çıkmış ve Ayurveda tıbbında yaygın olarak kullanılan bir baharattır.
Yemeğinize zerdeçal ekleyebilir veya bir bitkisel ilaç olarak kullanabilirsiniz. Zerdeçalda birincil doğal kimyasal olan, kurkumin olup, araştırmalar kanser hücrelerini öldürebileceğini ve yeni kanser hücrelerinin büyümesini önleyebileceğini göstermektedir .
8. Tamponlarınızı ve Pedlerinizi Atın
Pestisitler, pedlerde ve tamponlarda kullanılmak üzere yetiştirilen pamuk üzerine püskürtülür. Tampon veya ped taktığınızda, bu böcek ilaçları ve kimyasallar cilde emilir ve bu da çeşitli kanser türleriyle ilişkili hormonal değişiklikler ile sonuçlanır.
Ek olarak, birçok ticari feminen ürün markası plastikten oluşur ve bu da sizi diğer kimyasalların birçoğuna maruz bırakır .
FDA, tüm tampon ve tamponların pestisitlerden ve herbisitlerden arındırılmasını önerir, ancak şu anda bunu aktif olarak uygulamanın bir yolu yoktur. Tampon ve pedlere daha güvenli alternatifler arasında organik pamuk ürünleri , adet bardakları veya emici iç çamaşırlar bulunur .
9. Karotenoidleri Toplamak
Karot ne? Karotenoidler havuç, ıspanak, lahana, brokoli, balkabağı ve tatlı patates gibi yiyeceklerde bulunur. Çalışmalar , bu karotenoid bakımından zengin yiyecekleri tüketmenin meme kanseri riskinizi neredeyse% 20 azalttığını gösteriyor. İşte sizlere biraz olsun meme kanserinden korunmanın ip uçlarını vermiş oldum sevgiyle kalın.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.