Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18 °C
Az Bulutlu

Kendinizi Özgürleştirin Hayatınızı Kolaylaştırmak İçin 8 Temel Örnek

10.12.2019
365
A+
A-
Kendinizi Özgürleştirin Hayatınızı Kolaylaştırmak İçin 8 Temel Örnek
972bd973 83a9 457f a1c3 b405f1a21d9d
Kendinizi Özgürleştirin Hayatınızı
Kolaylaştırmak İçin 8 Temel Örnek


1-Kendi mücadelelerimizi yaratıyoruz. Tüm stres, tüm hayal kırıklıkları, tüm iş yoğunluğu ve telaş bunları kafalarımızda ataşmanlarla yaratıyoruz. Bırakarak rahatlayabilir ve daha basit yaşayabiliriz.
2-Dağınıklığa ve karmaşıklığa yol açan bağlantılara dikkat edin. Örneğin, duygusal öğelere bağlıysanız, dağınıklığı ortadan kaldıramazsınız. Belli bir şekilde yaşamaya bağlıysanız, pek çok şeyden vazgeçemezsiniz. Çok fazla aktivite yapmaya ve herkese mesaj atmaya bağlıysanız, hayatınız karmaşık olacaktır.  
3-Dikkat dağıtma, iş yoğunluğu ve sürekli değişim zihinsel alışkanlıklardır. Bu alışkanlıkların hiçbirine ihtiyacımız yok, ancak yıllar içinde birikiyorlar çünkü bizi rahatlatıyorlar. Bu zihinsel alışkanlıklardan kurtularak daha basit yaşayabiliriz. Sürekli değişim, dikkat dağıtıcı ve meşgul olmadan hayat nasıl olurdu?
4-Hayatınızı tam ekran moduna sokarak tek görev. Yaptığınız her şeyin (bir iş görevi, bir e-postaya veya mesaja cevap vermek, bir bulaşık yıkamak, bir makale okumak) tam ekran moduna geçtiğini, başka bir şeye bakmamanız ya da bakmamanızı hayal edin. Siz sadece bu görevin içinde oturuyorsunuz ve yaptığınız gibi tamamen mevcutsunuz. Hayatın nasıl olurdu? Deneyimlerime göre, bu şekilde çalışırken ve yaşadığınızda çok daha az stresli. İşler tüm dikkatinizi çeker ve onları çok daha iyi yaparsınız. Ve hatta onları tadını çıkarabilirsiniz.
5-Her şeye dolgu maddesi ekleyin. Yapabileceğin şeylerin yarısını yap. Günümüze mümkün olduğunca sıkılma eğilimindeyiz. Ve bu stresli hale geliyor, çünkü her zaman ne kadar zaman alacağını hafife alıyoruz ve kıyafet giymek, diş fırçalamak ve yemek hazırlamak gibi bakım işlerini unutuyoruz. Asla yeterince zamanımız olduğunu düşünmüyoruz çünkü çok fazla şey yapmaya çalışıyoruz. Ama daha az yapsak ne olurdu? İşlerin ne kadar sürdüğünü doldurduktan sonra, onları iyi bir şekilde yapacak yerimiz olması için ne gibi bir şey olurdu? Görevler arasında birkaç dakika beklersek, son görevin yerine getirilmesinin tadını çıkarmak, şeyler arasındaki boşluğun tadını çıkarmak, hayatta kalmanın tadını çıkarmak nasıl olurdu?
6-Birkaç basit şeyde neşe bulun. Benim için bunlar; yazmak, okumak / öğrenmek, yürümek ve diğer aktif şeyleri yapmak, basit yemekler yemek, meditasyon yapmak, değer verdiğim insanlarla kaliteli zaman geçirmek. Doğada yürüyüş, doğada meditasyon, Yaşamda basit zevklerBunların çoğu hiçbir şeye mal olmaz veya mal sahibi olmayı gerektirmez (özellikle kütüphaneyi kitaplar için kullanıyorsanız!). Sıfır mal sahibi olduğumu söylemiyorum, ne de sadece bu birkaç şeyi yapıyorum. Ama yapmayı sevdiğim basit şeyleri hatırladığım kadarıyla hayatım aniden daha da basitleşiyor. Hatırladığımda, aklımın dayandığı her şeyi bırakıp, basit aktiviteler yapmanın basit neşesini bulabilirim.
7-Ne istediğin konusunda net ol ve daha fazla şeye hayır deyin. Ne istediğimizi çok nadiren anlıyoruz. Birinin havalı bir fotoğrafını yayınladığını gördüğümüzde, birden bire bunu yapmamıza karar verebiliriz ve aniden hayatımızın seyri yeni bir yöne sapar. Aynı şey harika bir şey okuduğumuzda ya da yeni bir varış yerinin ya da hobisinin videosunu izlersek. Biri bizi havalı bir şeye davet ettiğinde, anında evet demek istiyoruz, çünkü zihinlerimiz her şeye evet demeyi sever, parlak yeni oyuncaklara. Ya hayatta istediğimizi net bir şekilde ortaya çıkarsak? Ne yaratmak istediğimizi, nasıl yaşamak istediğimizi bilseydik, bu şeylere evet diyebiliriz, başka her şeye de hayır diyebiliriz. Daha fazla şeye hayır demek hayatımızı kolaylaştıracak.
8-Hiçbir şey yapmadan, zarif bir şekilde çalışın. Ne sıklıkta hiçbir şey yapmıyoruz? Tamam, teknik olarak her zaman “bir şeyler yapıyoruz”, ancak ne demek istediğimi biliyorsunuz – sadece orada oturun ve hiçbir şey yapmayın. Plan yapmanıza gerek yok, okumanıza gerek yok, bir şey izlemeniz gerekmiyor, hiçbir şey yapmadan bir angarya yapmanıza veya yemek yemenize gerek yok. Sadece bir şey yapma. Hiçbir şey yapmayın; hiçbir şey ile ilgilenme. Olan, beyninizin bir şeyler yapmak isteme alışkanlığını fark etmeye başlayacağınız; bir şeyler yapmak neredeyse kaşınıyor. Bu, zihinsel alışkanlıklarımızı ortaya koyuyor ki bu iyi bir şey. Ancak, hiçbir şey yapmadan devam edin. Sadece bir süre oturup, bir şeyler yapma dürtüsüne direnerek otur. Bazı uygulamalardan sonra, hiçbir şey yapmamakta başarılı olabilirsiniz. Bu da zihinsel memnuniyet alışkanlığına, şükran duymadan şükran duyulmasına yol açar.
Tabii ki, bunlar basit bir hayat yaşamak için ihtiyaç duyacağınız tek ders değil. Ama en iyileri kendini keşfettiğin kişilerdir. Bunları deneyin ve ne olduğunu görün. Bence kendin ve hayat hakkında güzel bir şeyler öğreneceksin.
En iyi sadelik, hayatın ham güzelliğini, neşesini ve yürek kırıcılığını ortaya çıkaran şeydir.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.