Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Parçalı Bulutlu

Başarıyı Yakalamanın Anahtarını Bulan İnsan Efe Prefabrik İnegöl

21.12.2019
581
A+
A-
Başarıyı Yakalamanın Anahtarını Bulan İnsan  Efe Prefabrik İnegöl

WhatsApp%2BImage%2B2019 12 17%2Bat%2B10.57.41
Başarıyı Yakalamanın Anahtarını
Bulan İnsan  Efe Prefabrik İnegöl 

Bugün sizlere bir başarının hikayesini anlatacağım aslında, kısa bir muhabbetimiz esnasında neredeyse tüm çalışma hayatını dinledim diyebilirim. Evet bu beni etkiledi çünkü bir insanın istediğinde bir çok işi becereceği ve şansının da yardımı ile bunu başaracağı somut olarak karşımda duruyordu. Peki sizce bu başarı neydi?
Aralık ayının son günlerinde işim gereği İnegöl de bulunuyorum. Bu esnada yaptıracağımız bir küçük demir raf işi var, kime yaptırırız diye araştırırken firmamızın çalıştığı Ups kargo şirketinin sahibi olan şükrü beyin bu konularda çok iyi olduğu hatta bunun gibi birçok işi idare ettiğini müteahhitlik bile yaptığını öğreniyorum. Kendisi ile görüşüp işimizi nasıl halledeceği konusunda görüşmek için randevu alarak iş görüşmemizi gerçekleştirdik. Kısa bir süre sonra Ahmet usta ölçüleri aldı hesapları yaptı, ortalık biraz karıştı daha doğrusu kaynattık gibi oldu fiyat belirlendi işi verdik şükrü beyde kabul etti ertesi gün demirler kesilip depomuza raflar yapılacak.
Sabah tüm malzemeler mağazamızın deposuna çıkarıldı zemin ve duvar ölçüleri tekrar alınıp raflar yerlerine yerleştirilmeye başladı fakat tüm işleri neredeyse şükrü bey yapıyor ölçüyor kesiyor takıyor uzatıyor bir anlam veremedim böyle büyük bir işle uğraşan bir iş sahibi neden eleman gibi çalışıyor diye düşünürken Şükrü bey bana işin doğrusunu anlatmaya başladı. Meğer ölçüleri alan Ahmet usta hesapta bir karışıklık yapıp fiyatını az söylemiş. Bunun farkına varan Şükrü bey, Ahmet ustaya “sen adam tutma bir de adama ücret verirsen zarar edersin ben sana yardım ederim” demiş. İşte hem çalışkan hem de dürüst bir insan olarak tanıdığım Şükrü usta ile böyle bir tanışmamız oldu. İyi ki olmuş böyle temiz insanlara her zaman ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. Aşağıdaki videoda Şükrü beyin prefabrik imalatından kısa görüntüler bulunmaktadır. Olur ya bir gün tarla ve bahçenize böyle güzel şirin prefabrik ev düşünürseniz aklınızda olsun.
Şimdi başarının anahtarını bulmuş ve uygulamaya koymuş olan bu ağabeyimizi yakalamışken bu işin sırrını öğrenmek istedim. Bana ufak bir püf noktasını anlattı çok hoşuma gitti yanına aldığı insanların daha mutlu daha verimli çalışmaları için sorunlarından ne kadar uzak olurlarsa o kadar başarılı olurlar dediği Şükrü bey yanına alıp çalıştırdığı işçilerinin elektrik ve su paralarını kendi ödeyip bir bakıma işçilerinin yükünü alarak kafalarındaki ay sonu ödeme düşüncelerini sıfırlamış bulunuyor. Bir ikincisi ise daha ilginç ve gerçekten iş yaptırmadan önce işçinin verimli olması için çok akıllı eğitimler verdiğiydi. Şoför eğitimi ama bu başka bir eğitim arabanın kapısının açılışından oturuluşuna ve gazı fireni vitesi katranları gözden geçirten faydalı bir eğitim sonrası arabayı teslim etmesi işi yapanında yaptıranında rahat edeceği önemli bir konuydu.
Burada şunu anladım Şükrü ağabey alçak gönüllü, hayırsever, yardımlaşmayı seven, emeğinden fazlasını almayan ve İnegöl gibi bir yerde işçiler çalıştırarak istihdam sağlayan ülkesine faydalı olan güzel bir insan.

EFE PREFABRİK
okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.