Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21 °C
Açık

Yürüme Meditasyonu Nasıl Yapılır? Nefes Egzersizi Tarifi

06.11.2019
302
A+
A-
Yürüme Meditasyonu Nasıl Yapılır? Nefes Egzersizi Tarifi

48289901 e28c 4db8 8c4e 854d4d81dba5
Yürüme Meditasyonu Nasıl Yapılır? 
Son zamanlarda işyerinizde dikkatli olmak için güçlü bir odaklanma yaşadıysanız başarmış sayılırsınız. Konu girişimizi böyle yazdırmak istiyorsak Yürüme meditasyonumuzu başarılı bir şekilde yapmışız demektir.
Sessizce yürütülen dikkatli bir yürüyüşe önderlik ediyorum. Aktiviteler, gürültü ve diğer dikkat dağıtıcı şeylerle dolu yoğun dünyamızda insanlar, özellikle diğer insanların eşliğinde, hala zor olmakta zorlanıyor. “Rahatsız sessizlik” denmesini önlemek için sohbet etme dürtüsünü hissediyoruz. Başkalarının şirketindeyken sessiz olmanın zor olduğunu bile düşünebiliriz. Sizi bu yürüme meditasyonuna davet ediyorum ve daha önce hiç yaşamadığınız bir sessizlik yaşamaya davet ediyorum!
Günlük rutininizden bir mola verin! Sakin olun, nefes alın, enerjinizi doldurun!
Yürüme meditasyonu nasıl yapılır?
Yürüme meditasyonu, bir amaç veya amaç olmadan hareket etmeyi pratik olarak yapmanın bir yoludur. Dikkatli yürüyüş, her adımdan ve nefes alanımızdan haberdar olurken yürümek demektir. Doğada yalnız veya kalabalık bir şehirde başkalarıyla birlikte olsanız da, her yerde uygulanabilir. İş randevuları arasında veya süpermarkette dikkatli nefes alma ve yürüme meditasyonunu bile uygulayabilirsiniz.
Dikkatli yürüyüş, yürümenin zevkinin farkında olmamızı sağlar. Ayak izlerimizi birbiri ardına yavaş ve sessizce yerleştirmek, her adımda neşe yaratabiliriz. Adımlarımızı yavaş, rahat ve sakin tutabiliriz. Acele yok, ulaşılacak yer yok, acele yok. Dikkatli bir yürüyüş endişelerimizi serbest bırakabilir ve bedenimize ve zihnimize huzur getirmeye yardımcı olabilir.
Farkındalığın faydaları şunlardır:
  • Stresli durumlar hakkında yeni bir bakış açısı kazanmak.
  • Stresinizi yönetmek için beceri geliştirme.
  • Kişisel farkındalığı artırmak.
  • Şimdiye odaklanmak.
  • Olumsuz duyguları azaltmak.

“Böyle başarılı bir yürüyüşe benimle birlikte katıldığınız için tebrikler.
“Bunu organize etmek için çok çalışmalıyım! Çalışma haftası boyunca şehir etrafında dolaşırken ilk adımda “normal” hızıma kıyasla daha yavaş yürüme hızına alışmak zordu. Sessiz yürüyüşün sonunda, daha önce hiç yapmadığım bir şey olan nefes egzersizlerinin yanı sıra kısa bir meditasyon süresinin tadını çıkardım ve bunu oldukça rahatlatıcı buldum. Genel olarak bu çok keyifli bir deneyimdi ve bir sonrakini dört gözle bekliyorum! ” 
“okuokubil’in dikkat ve lider meditasyonlarda gerçek bir hediyesi var. Grupla birlikte yürümenin ve şimdiki ana dikkat etmenin yoğun bir iş gününden zaman ayırması harikaydı. Kalabalık kentimizin ortasında bir huzur ve sükunet duygusu takdir etmeyi öğrendim, sonra da bu huzur ve sükuneti öğleden sonralarımın çalışmalarına ve hayatımın diğer alanlarına geri getirmeyi öğrendim. Nefes egzersiz nasıl yapılır onu kısaca açıklamakta fayda var diye düşünüyorum. Çünkü bu meditasyon yürüyüşümüzde bize yardımcı olacaktır.
Nefes Egzersizi

  • Önce burnumuzdan derin bir nefes alıyoruz
  • Aldığımız nefesi çok yavaş yavaş ıslık çalar gibi bırakıyoruz.

  • Bu egzersizi gün de üç kez on ar defa tekrarlamamız kalp ve ciğerlerimiz için çok faydalı olacaktır.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.