Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Yatmadan Önce Günün Son Yoga Hareketleri

17.11.2019
479
A+
A-
Yatmadan Önce Günün Son Yoga Hareketleri

85a07dec 71a0 44c7 b3ca 822beb6e488f
Yatmadan Önce Günün Son Yoga Hareketleri


Uzun ve stresli bir gün geçirdiğinizi ve tüm yapmak istediğiniz şeyin yatağınızın içinde kıvrılıp uykuya daldığınızı hayal edin. Bir sorun var: yatağa girdiğiniz anda artık yorgun değilsiniz. Orada uzanırken, rahat bir uyku pozisyonu bulmaya çalışırken, düşünceler beyninizde yarışır ve uykuya dalamazsınız, sağlam bir uykuya dalmanızı engelleyen bir şeyler var demektir.
  
Ne yazık ki, dünya çapında çok sayıda insan uykusuzluktan ya da zayıf uyku düzeninden muzdariptir. Gün boyunca ve yatmadan önce mavi ışığa maruz kalması nedeniyle , zihin uyanık olması gerektiğini düşünerek kandırılarak uykuya dalmayı zorlaştırır . Bazı insanlar telefonlarında video izlemenin onların uykuya dalmasına yardımcı olduğunu düşünüyor, ancak araştırmalar, yoganın daha sağlıklı uykuyu teşvik etmek için en faydalı uygulamalardan biri olduğunu göstermiştir.
Yatmadan önce yapılacak yoga bizi nasıl rahatlatır?
Yoga uzun zamandan beri nefes almaya ve zihni gevşetmeye odaklanan sakinleştirici bir teknik olarak kullanılıyor . Nefesinizi çeşitli pozlar ile takip etmenin ardındaki fikir, iç konuşmacıyı susturmak ve daha huzurlu ve rahat bir zihin durumuna girmek. Aşağıdaki yoga pozları, uykusuzluk çekenler için sağlıklı uyku düzenlerini geliştirmede yardımcı olacak bazı hareketler bu soruna yardımcı olabilir.
Çocuğun pozu:
 

11
Çocuğun pozu

Diz üstü kalça mesafenizde yoga matınızla diz çökün. Alnınızı yavaşça baldırlarınıza batırın ve yavaşça diz üstü yatırın, alnınızı paspasın üzerine yerleştirin ve kollarınızı önünüze doğru uzatın. Vücudunuzdaki kasları gevşetmeye çalışın ve derin nefes almaya, nefesinizi uzatmaya odaklanın. Derin nefes alma zihni rahatlatmaya ve sizi yatağa hazırlamaya yardımcı olur .
  
Duvar Poz Up Bacaklar:
 

13
Duvar Poz Up Bacaklar

Bu pozlamaya başlamak için sırtınızı bir duvarın yanına yaslayın ve kalçalarınızı duvarın tabanına doğru kaydırın. Bacaklarınızı duvara kadar uzatın, böylece topuklarınızın sırtı duvara temas eder. Kollarınızı destek için yanlara yerleştirin ve bu pozla en az iki dakika rahatlayın, duyuların vücuda çarpmasına izin verin. Bu poz aynı zamanda bacaklarınızdaki sağlıklı dolaşımı destekler .
Yatan Spinal Büküm:
 

14
Yatan Spinal Büküm

Bacaklardan duvar pozuna kadar bacaklarınızı duvardan aşağı doğru kaydırın ve sırtınıza yaslanın, kollar yanlardan uzanarak. Sağ dizinizi göğsünüze götürün ve ellerinizi kullanarak birkaç nefes için göğsünüze çekin. Kollarınızı yanlara doğru geri yerleştirin ve sağ dizinizi vücudun sol tarafına doğru yavaşça gevşetin. Dizinizin yere değmesine izin verin ve omuzlarınızı yerde, göğüs tavana dönük olarak tutmaya çalışın. Bu pozu iki dakika basılı tutun ve diğer bacağınızla tekrarlayın.
Mutlu Bebek Pose:
 

15
Mutlu Bebek Pose

Sırtınıza yaslayın ve dizlerinizi göğüslerinize çekerek birkaç nefes alın. Dizlerinizin bükük kalmasını sağlayın, ayağınızı tavana doğru kaldırın ve ayaklarınızın dışını elinizle tutmaya çalışın. Bunu yapamazsanız, işaret parmağınızı başparmağınızın etrafına asmayı deneyin. Dizlerinizi kalçanızın dışına gelecek şekilde bacaklarınızı genişletin. Ellerinizi kullanarak dizlerinizi yere doğru çekmeye çalışın. Yavaşça ileri geri sallanmayı düşünüyorsanız, bu durum alt sırttaki gerginliği gidermeye yardımcı olabilir . İki dakika burada kal.
Savasana:
 

16
Savasana

Sizi uykuya hazırlamak için bir yoga pozu olmuşsa, bu poz budur. Kollarınız yanlarda, avuç içi yukarı bakacak şekilde sırtüstü yatın. Ayaklarınızın yanlara doğru düşmesini sağlayın, böylece gevşeyebilirler ve bacaklarınızı uzak tutabilirler. Bu pozun amacı, başınızın üstünden ayaklarınızın tabanlarına kadar her şeyi rahatlatmaktır. Nefesinize odaklanın ve altı dakika ya da ihtiyacınız olduğu sürece bu pozun içinde kalın.

Sağlık için Yoga hareketlerini sürekli yapalım.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.