Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14 °C
Yağmurlu

Meditasyon yaparak geçmişin izlerini silmenin Püf Noktaları

06.11.2019
548
A+
A-
Meditasyon yaparak geçmişin izlerini silmenin Püf Noktaları

6e4109ad c2ca 49c4 b4dc b1f74bbcbdbe
Meditasyon yaparak geçmişin izlerini silmenin Püf Noktaları

1. Sessizleşmek ve nefes alıp vermemek için birkaç dakikanızı ayırın.
2. Yerleştiğinizi hissettiğiniz zaman, geçmişinizden gelen ve bırakmaya hazır olduğunuzu düşündüğünüz bir anı veya olayı dikkate alın.

3. Farkındalığınızdaki bu olayı veya hafızayı gördüğünüzde, sizi nasıl etkilediğine dikkat edin. Hangi görüntülerin, fiziksel hislerin, duyguların veya düşüncelerin sizin için geldiğini kaydedin. Tipik olarak geçmişimizden bizi rahatsız eden yönleri, kaslarımızda fiziksel olarak, gerilmelere veya sürüklenmelere neden olur. Solunum düzeninizde veya belki de kalp atış hızınızdaki değişiklikleri fark edebilirsiniz.
Burada duraklamak ve gözlemlerinizi kaydetmek yararlı olabilir. O zaman, şimdilik, deneyiminizin olduğu gibi olmasına izin verin. Yapacak hiçbir şey yok ve gidecek bir yer yok. Şimdilik bu olsun.
4. İçinizde bilgi isteyin ve yaşamınızda geçmiş eylemlerinizi etkileyebilecek diğer önemli olayların neler olduğunu tespit edin. Bunu şefkatle ve kendini suçlamadan veya yargılamadan yapın. Tüm bu verileri topladığınızı düşünüyorsanız, bir dakikanızı ayırın ve yazın.
5. Daha sonra, bu olayın kendiniz hakkında ne düşündüğünüzü nasıl etkileyebileceğini düşünün. Diğerleriyle ilgili duygularınızı veya onlarla ilişkilerinizi nasıl değiştirir? Genel olarak şu anki dünyaya bakışınızı nasıl etkiliyor? Mesela, yapmak istediğin bu şey, kusurlu veya kusurlu olduğuna inanmana yardımcı oluyor mu? Başkalarının senin hakkında daha az düşündüğünü mü düşünüyorsun? Bu deneyim, dünyanın çoğunlukla anlamlı bir yaşama sahip olabileceğiniz iyi niyetli bir yer olduğuna dair inancınızı değiştiriyor mu? Yine, düşüncelerinizi duraklatın ve kaydedin.
6. Bunları yazdıktan sonra, onlara meydan okuyabilecek misiniz bakın. Kendinize sorabileceğiniz bazı yararlı sorular şunlardır: a) Bu% 100 doğru yorumlar mı? b) İyileşmenize hizmet ediyor mu yoksa sizi sıkışıp mı tutuyorlar? Bunların sizi sıkışan tutan yanlış inançlar olduğuna karar verirseniz, alternatif bir versiyonunu bulmak iyi bir fikirdir.
Bu düşüncelere meydan okumak, onları serbest bırakmaya başlamanızı sağlayacaktır. Bu işlem zor olabilir. Sizin gibi benzer bir şekilde acı çekiyorlarsa, yakın bir arkadaşınıza neler söyleyebileceğinizi düşünmenizi önerir. Sizi bu soruşturmaya girmeye ve ne bulduğunuzu görmeye davet ediyorum. Ardından, kendinizi hazır hissettiğiniz zaman ifadeleri yazın.
7. Bir sonraki aşamaya hazır olduğunuzda, arkadaşınıza kendinize söyleyeceğiniz sevgi dolu ve kibar ifadeleri sunmaya doğru ilerleyin. Meditasyonda otururken bu ifadeleri kendinize anlatın. Bu daha sevgi dolu cümleleri kendinize teklif etmenin, bu uygulamanın başlangıcındaki yerin aksine, deneyiminizi nasıl değiştirebileceğini fark edin. Yine, düşüncelerinizi, duygularınızı ve vücudunuzdaki fiziksel hisleri fark edin. Bu kendine şefkatli öğeyi uygulamanıza dahil etmek hangi yollarla deneyiminizi değiştirdi? Geçmişiniz hakkında düşünmek, yeni bakış açınıza güvenmek için eski, alışkanlıklı düşünce biçimlerini salıverme konusunda daha yetenekli misiniz?
Muhtemelen bu uygulamayı birkaç kez tekrar yapmanız ve sizin için rezonansını arttırmak için gerekli herhangi bir şekilde değiştirmeniz gerekecektir. Meditasyon yapmak için vaktinizi ayırın ve kendinize karşı sabırlı ve nazik olun.
Yoga ve meditasyon uygulamalarını istekli ve ara vermeden yapmanızı tavsiye ederim. Sevgiyle kalın.

Okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.