Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21 °C
Açık

İlk Savaş Robotu Başarıyla Denendi

04.11.2019
348
A+
A-
İlk Savaş Robotu Başarıyla Denendi

44
İlk Savaş Robotu Başarıyla Denendi
İlk savaş robotu başarılı bir şekilde tamamlanarak denendi ve mükemmel sonuçlar alındı. Gelecekte kullanılacak olan bu savaş robotları yirmi dört saat gece gündüz savaşa biliyor en ağır hasarda bile düştüğü yerden kalkarak hedefine kilitleniyor. Yapılan bu harika robot hedefini her yerden her şeyden ayırt edebiliyor.

Askeri tarzda bir robotun insanları kendisine hayran bırakan  bir video ile bu hafta çok izlenir hale geldi ve yapay zekadaki gelişmeler hakkında panik yarattı. Gerçekte, özel efektler ağırlıklı video, lider bir robotik firmanın pazarlama videolarının bir parodisi olarak yaratıldı.
Videoda insanlar, sahte bir manken ile canlı bir insan hedefi arasındaki farkı tanımak da dahil olmak üzere, çölde bir dizi hedef atış testine animasyonlu bir silahlı robot uyguladılar. İnsanlar robotu hokey sopalarıyla dövdü ve isyan etmeye zorlasalarda bu pek mümkün olmadı.
Birçok sosyal medya kullanıcısı, videoyu robotun iyiliği için endişe verici mesajlarla paylaştı ve robotun insanlara karşı görünme kabiliyetini ilgiyle izledi. Video, Amerikan stand-up komedyeni ve Tweet neredeyse 3.000 kez tweetlenen podcast sunucusu Joe Rogan dahil olmak üzere Twitter’da önde gelen şahsiyetler tarafından paylaşıldı

Artık gelecekte insan gücüne bir şey kalmadan bu robotlar sayesinde istenilen hedeflere ulaşılabilecek. Neden mi? Yemek yok, su yok, uyumak yok, yorulmak yok, para vermek yok kur, hedefe kitle keyfine bak, ve işte gelecekteki savaşçılar bu durumda olacak ileride bu tür savaş askerlerini göreceğimizden artık hiç kuşkum yok.

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.