Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Parçalı Bulutlu

Cinlerin Kültürler arasındaki Yeri!

23.11.2019
1.448
A+
A-
Cinlerin Kültürler arasındaki Yeri!

0db7cd51 2191 444b 8a25 8b330f833daf
Cinlerin Kültürler arasındaki Yeri!
Cin, melekler, periler, hayaletler ve diğer doğaüstü yaratıklar ile birçok özelliği paylaşıyor. Birçok Müslüman, cinlerin gerçek varlığına inanıyor, tıpkı pek çok Hıristiyanın da meleklerin gerçek varlığına inandığı gibi. Tıpkı Hıristiyan ilahiyatçıların meleklerin doğasını uzun süre tartıştıkları gibi, Müslüman ilahiyatçılar da cinlerin doğasını uzun süre tartıştılar, fiziksel bedenleri olup olmadığı, yaşadıkları yer, bizimle nasıl etkileşime girdikleri vb.
Ruhlar ve şeytanlar gibi, cinlerin insanlara sahip olabileceği (nöbetler, şiddet ve bilinmeyen dilleri de içeren benzer belirtilerle) ve ritüellerle insan vücudundan atılabileceği söylenir. Tıpkı Kutsal Kitapların ruhları insan vücudundan çıkarmak için elindeki kişiye okuduğu Katolik şeytan çıkarma ritüellerinde olduğu gibi, İslam ritüelleri de Kur’an-ı Kerim’e ait cinleri ciddiye almayı içerir.
Cinlerin hayaletler gibi bazen binalara, evlere ve kanalizasyon ve drenaj boruları dahil diğer yerlere musallat olduğuna inanılıyor. Cinlerin tuz ve demir tarafından itildiği söylenir – bu vampirlerle paylaştığı bir özelliktir. Dünyadaki pek çok büyülü yaratıkta olduğu gibi, cinlerin hikayeleri genellikle bir öcü adam şeklinde anlatılır. Çocuklar ebeveynlerine itaat etmeleri ve darp yollarından sapmamaları konusunda uyarıldı. Bazı cinlerin uzak, vahşi yerlerde yaşadığı ve çocukların ve istenmeyen yolcuları kendilerine mahkum ettikleri söylenir – Britanya Adaları, İspanyol hayalet-cadı La Llorona ve diğerleri ile paylaşılan bir özellik.
Bazı yerlerde cinlerden öylesine korkuyorlar ki, sadece isimleri ile çağırmak intikam riskini taşıyor, dolayısıyla öforizm kullanılıyor. Bu aynı zamanda, kaprisli yaratıkların genellikle suçtan kaçınmak için “iyi halk” veya “çürük halk” olarak adlandırılan peri folkloruna paralellik göstermektedir. Cinlerin var olup olmaması, birçok insanın inandığına inanmaktan daha az önemlidir. Bu ateş ruhlarının efsaneleri, meleklerin, perilerin ve hayaletlerinkiler gibi, hep bizimle olacak. Evet cinler ateşten yaratılmışlardır ve aramızdadırlar.
okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.