Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Anılarınızı Anlatmak İçin Komik Kasınızı Çalıştırın. Hikaye Anlatım Bir Zanaatmıdır?

08.11.2019
421
A+
A-
Anılarınızı Anlatmak İçin Komik Kasınızı Çalıştırın. Hikaye Anlatım Bir Zanaatmıdır?

779abbe1 06cd 4860 80f8 ec5d0b084248
Anılarınızı Anlatmak İçin Komik Kasınızı Çalıştırın.
Hikaye Anlatım Bir Zanaatmıdır?
Hikaye anlatımının sezgisel bir şey olmadığını ve her zanaat gibi, geliştirmenin zaman aldığını ve gerçekten sonucun mükemmel olduğunu anladım. Sayısız ortam ve durumlarda, güzel anılar anlatmak ve bunu başarmak için bir ortam olarak toplantıları ve kalabalık olarak gidilen bir pikniği seçebilirsiniz.
Hikaye ya da anı anlatımını bir vücuttaki kas gibi görüyorum. Ve bir anı anlatımını sürekli beslemeniz ve geliştirmeniz gereken zihinsel bir kas olarak düşünüyorum. Daha doğrusu bunun adına ben  komik kas diyorum. Durumları, deneyimleri, fikirleri veya düşünceleri hikaye olarak görmeye başladığınız noktaya gelmek zaman alıyor  .
Anınızın ve hikayenizin sunulması, içindeki içerik kadar önemlidir: herhangi bir anı anlatımında, anınızın nasıl önemli olduğunu söylersiniz. Burada sözel olmayan ipuçlarınızdan bahsediyorum (ses tonunuza, göz temasınıza, katılım seviyesine, duruşunuza, el hareketlerinize vb. Dikkat etmeniz gerekir).
Anınızı ne kadar çok uygular ve kullanırsanız, o kadar iyi akar ve o kadar yumuşak çıkar. Öyleyse hemen pratik yapmaya başlayıp güzel anlatımını kolaylaştırmanın yolunu bul ve pratik yapmaya başla,  Ayrıca insanların anılarınızdaki belirli anlarda veya noktalarda nasıl tepki verdiklerini de  gözlemleyin  (bazı kısımlarda gülümseyebilir veya başlarını onaylayarak başlarını sallayabilirler. Bunlar, gelecekte / ne zaman gelecek durumlarda daha fazla vurgu yapmak istediğine dikkat etmek istediğiniz ip uçlardır. Her zaman yapıcı geri bildirime açık olun, geliştirin ve gerektiğinde dönün.
Hayran kaldığınız bir tiyatrocuyu örnek alın nasıl konuştuğuna dikkat edin, davranışlarını gözlemleyin, kelimelerine odaklanın ve ses tonunu kullanın… Muhtemelen, onlardan öğreneceğiniz ve onların  yöntemleri içinde uygulayabileceğiniz araçlar olduğunu fark  edersiniz.
Günümüzün şu yoğun temposunda biraz olsun dinlenmek, eğlenmek ve gülmek için hikaye ve anı anlatımının önemini anlayan birçok insanın, her türlü nedenden dolayı bir türlü kendi anısını anlatmaya cesaret edemediğini ve korktuğunu hissediyorum; Bunun için çok genç veya yaşlıyım, sosyal anlamıyorum, insanların umursayacağı şeyleri söylemek zorundayım, videoda olmaktan hoşlanmıyorum, kendimi dışarıya koymak istemiyorum… gibi söylenirler.
Denemediğiniz sürece bilemezsiniz! Başarısızlıktan korkmayın ve kademeli olarak kendinize bir şans verin (ilk kısa yazınızı yazın, ilginç bulduğunuz makaleyi paylaşın, düşündüğünüz bir fikir hakkında bir makale yazın. Hepsinden öte anlatımcı olmaya çalışın toplum içinde ince espriler her zaman için gülümseme ile karşılanır unutmayın kendinizle barışık olun ve yaşamış olduğunuz anılarınızı süsleyerek anlatmaktan çekinmeyin. Sevgiyle kalın.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Unknown dedi ki:

    Bravo çok güzel tebrkler