Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Parçalı Bulutlu

Yüz Yogalarının Faydaları Nelerdir? Yüz Yoga Pozları

19.10.2019
443
A+
A-
Yüz Yogalarının Faydaları Nelerdir? Yüz Yoga Pozları

5bf43bcf 9c9c 4e90 ad2b e81e27a4cb29
Yüz yogalarının faydaları nelerdir? Yüz Yoga Pozları
Yüz yogalarının temel faydalarından bazıları, kaldırma ve tonlama, yumuşatma ve azaltma, yüzünde kalıcı bir etki yaratma şansına sahip olmalarıdır.
Eski Çin akupunktur tekniklerine dayanan yüz yoga, enerji noktalarını uyararak, yüze ve boyuna kan ve chi’yi güçlendirerek, işlemdeki altta yatan doku ve kasları gençleştirerek çalışır.
Yüz akupunktur egzersizleri yüz ve boyunda 52 kastan fazla çalışır, doku ve kası uyarır, kan akışını arttırır ve kas lifinin genişlemesini sağlar.
Derideki kan akışı arttığında, hücreler temel besinlerle beslenir ve bu da gençleşir ve vücudun iyileşmesini sağlar. Sonuç olarak, kolajen üretimi cildin elastikiyetini arttırır, bu da kırışıklıkların,ve kıvrımların görünümünü azaltmaya ve yumuşatmaya yardımcı olabilir.
İşte en etkili alıştırmalardan bazıları…
1. Koyu Halkaları ve Göz Torbalarını Azaltmak İçin
5bf43bcf 9c9c 4e90 ad2b e81e27a4cb29

Koyu halkalar sizi yıllarınızdan daha yorgun ve daha yaşlı gösterebilir. Göz çevresindeki halkaları ve kırışıklıkları hedef alan bu basit yüz yoga egzersizi ile dinlenmiş ve canlanmış görünün.
Parmak uçları yerine başparmağınızı kullanarak akupunktur noktalarına hafifçe masaj yapın, her baş parmağınızı burnun üst köprüsünün iki tarafına yerleştirin ve kaşın hemen altına çekmek için yukarı doğru döndürün.
Gözlerin içine bastırmadan bir dakika boyunca küçük içe daireler yapın. Oryantal akupunkturda, bu alıştırma Zan Zhu olarak bilinir.
Bu bölgeyi uyarmak, gözlerin, burnun ve yüzün ortasına enerji akışını çeker. Ayrıca sinüs gerginliğini, baş ağrılarını ve genel göz yorgunluğunu gidermek için kullanılır.
2. Burun Kıvrımlarını ve Gülme Çizgilerini Azaltmak İçin 
22
Yüz Yogası

Bu basit yüz antremanı ile ağız kenarındaki kırışıklıkları ve çizgileri en aza indirin.
Üst dudağın üstünde ve dudakların dış kenarlarından yarım inç uzakta bulunan bu oluklar burun veya kahkaha çizgileri olarak bilinir.
Bu yüz egzersizinin acupressure adı Dicang olarak bilinir . İşaret parmağınızı kullanarak, en az bir dakika boyunca küçük ve sağlam daireler çizin.
Bu masaj hareketi, sonunda kıvrılan derin çizgilerin görünümünü sıkılaştırır ve yumuşatır.
3. Çifte Çene Nasıl Düşürülür?
Bu süper kolay yüz yoga tekniği ile çift çene, hindi boynu sıkılaştırın ve sarkık cilt ve jowllerin görünümünü iyileştirin. Bu yüz egzersizi yüz kaslarını ve çenenin altındaki dokuyu sarkacaktır.
Çeneyi dışarı sokmak, elini sertleştirmek ve kulaktan çeneye doğru hareket ederken hızlı ritmik tokatlama yapmak için arkasını kullanın.
Bu yüz egzersizini nazikçe yapın – sadece yüzünüzün altındaki kan akışını teşvik edecek kadar. Bu, en iyi sonuçları elde etmek için 2-3 dakika boyunca en iyi şekilde uygulanır.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.