Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Açık

Türk Tarihindeki Kızıl elma Nedir?

09.10.2019
355
A+
A-
Türk Tarihindeki Kızıl elma Nedir?
88
Türk Tarihindeki Kızıl elma Nedir?   

Bugün başlayan barış pınarı harekatı ile gündeme gelen kızıl elma nedir hiç merak ettiniz mi?
Gerçekten nedir bu kızıl elma efsanesi ve günümüze kadar gelmiştir. Her Türk kızıl elmanın anlamını bilmelidir. Bende buna istinaden araştırarak konuyu sizlerle paylaşıyorum. Kızılelma, eski Türklerden beri yaşayan bir idealdir. Bizim atalarımız hedefsiz ve idealsiz insanlar değildi. Kızılelma da Türkler arasında cihan hâkimiyetinin ve güçlü bir fetih idealinin sembolü olmuştur.
Türkler hangi yöne giderlerse gitsinler ulaşacakları zafere, ulaşmadan önce Kızılelma adını verirlerdi. Oğuzlar’da yaşayan bu gelenek aynen Osmanlılarda da görülmüş ve günümüze kadar gelmiştir. Bugünkü barış pınarı harekatına katılan askerlerimiz kendilerine soru soran spikere ve kameralara dönüp kızıl elmaya gidiyoruz demişlerdir.
Kızıl Elma ilk kez Orta Asya Türkleri arasında doğduğu; Ergenekon Destanında Ergenekon’dan dışarıya çıkma ve kaybedilmiş eski yurdu geri alma idealini simgelediği kabul edilmektedir.. Türkistan’dan Hazar Denizi’nin doğusuna gelen Oğuzların ise Hazar kağanının ipek çadırının üzerinde hakimiyetinin ifadesi olarak bulunan altın topu yani Kızıl Elma’yı ele geçirmeyi ülkü edindikleri düşünülür.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.