Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18 °C
Az Bulutlu

Sınırları Olmayan Bir Sanal Dünya Mümkün mü?

10.10.2019
390
A+
A-
Sınırları Olmayan Bir Sanal Dünya Mümkün mü?

454333
Sınırları Olmayan Bir Sanal Dünya Mümkün mü?


Sınırları olmayan bir sanal dünya elbette mümkün. Gerçek dünyanın gerçek sınırları her ne kadar insanlara sınırlamalar getirmiş olsa da, sanal dünyada siber sınırları aşmak ve bunu yaparken de verilerinizi güvende tutmak mümkün.
1996 yılından beri kullanılan VPN teknolojisi siber sınırları ortadan kaldırıyor. VPN teknolojisi bir Microsoft çalışanı tarafından iki bilgisayar arasında oluşturulan sanal bir ağ ile ortaya çıkmıştır. Başta daha çok şirketler VPN teknolojisini benimsedi çünkü VPN uzaktan çalışanların fiziksel olarak şirketteymiş gibi şirket ağına bağlanmasına olanak sağlıyor ve şirket ağında akan verilerin güvenliğini sağlıyor. Şirketleri leased-line adı verilen kiralık hatlar için yüksek miktarlarda ücret ödemekten kurtaran VPN teknolojisi daha sonra bireyler arasında popülerleşmeye başladı.
Bireyler arasında VPN teknolojisinin popülerleşmesi ile VPN programları ortaya çıktı. Bu popülerleşmenin sebebi erişim engellerini aşmak ve kişisel veri ve bilgileri korumaktı.
Peki, VPN programları ile sınırsız bir sanal dünya nasıl mümkün?
VPN programları bilindiği gibi internete girmek için kullanılan cihaza internet servis sağlayıcısı tarafından atanan IP adresini değiştiriyor. Bu IP adresi sadece İSS’nız tarafından değil aynı zamanda ziyaret ettiğiniz web siteler tarafından da kaydediliyor.
Web siteler çerezler aracılığıyla IP adresinizi kaydediyor ve gösterdikleri reklamları kişiselleştirmek amacıyla daha birçok veri ve bilgiyi analiz etmek için topluyorlar.
VPN kullandığınızda IP adresiniz değişiyor. Bu değişiklik size sanal olarak özgürlük sağlıyor. Değişen IP adresiniz ile neler yapabilirsiniz?
       Bulunduğunuz coğrafyada erişime engelli olan web sitelere erişebilirsiniz. Örneğin, Wikipedia’ya VPN ile giriş yapmak mümkün. Pubg Lite bilindiği üzere Tayvan VPN ile oynanabiliyor. VPN ile Pubg Lite oynayabilirsiniz!
       VPN programları aynı zamanda birçok ülkede konumlanan sunuculara sahip olduğu için çevrimiçi oyun oynarken ping sürenizi düşürmek için VPN ile konumunuzu değiştirebilirsiniz.
       VPN ile sadece ülkenizde erişime engelli web sitelere ulaşmazsınız. VPN ile ülkenizde mevcut olmayan fakat başka ülkelerde mevcut olan web içeriklerine de ulaşabilirsiniz. Örneğin, Netflix içerikleri ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Netflix’in en büyük kütüphanesi ABD Netflix’dir. ABD Netflix içeriklerine ulaşmak için VPN ile konumunuzu değiştirebilirsiniz.
       Bazı VPN programları sınırsız bant genişliği sunarlar. Sınırsız bant genişliği sınırsız veri aktarımı demektir. Ücretsiz VPN programları kullanırken internetin yavaşlamasının sebebi bant genişliğinden kaynaklıdır. Sınırsız bant genişliğine sahip olan bir VPN ile internet kotanız bitse dahi siz sınırsız bant genişliğinin tadını çıkarmaya devam edebilirsiniz. VPN şirketlerinden biri olan ExpressVPN internet servis sağlayıcısının bant genişliği kullanımı yüksek olduğunda bunu kısıtlayabildiğinin altını çiziyor.
       VPN ile siber saldırılardan kendinizi koruyabilirsiniz. VPN sanal olarak konumunuzu gizlerken sizi bağlı olduğunuz internet ağında bekleyen tehlikelerden korur. Ortadaki adam gibi ağ saldırılarında VPN ile kendinizi gizleyebilirsiniz.
       VPN ile bütün veri paketleriniz ileri derece şifreleme algoritmaları ile şifrelenir. Bu da bu veri paketlerinin düz metin olarak küresel internette dolaşmasını engellerken siber saldırganların ağ iletişimi üzerinden verilerinizi çalmasını engeller.
       VPN ile ucuza online alışveriş gerçekleştirmek mümkün. Şirketler hem ülkelerin ekonomik durumlarına göre hem de sizin çevrimiçi aktivitelerinize göre değişik fiyat politikaları uygulayabilmektedir. Online bir alışveriş yapmadan önce internet geçmişinizi ve çerezleri silmeli, gizli mod üzerinden giriş yapmalı ve VPN ile farklı konumlardan fiyat kontrolü gerçekleştirmelisiniz. Uçak biletlerinizi VPN ile daha ucuza alabilirsiniz.
Her VPN programı güvenli değildir. Ücretsiz olan VPN programları casus yazılımı görevi görebilir ve sadece bir vekil sunucu şeklinde IP adresinizi değiştirirken kişisel veri ve bilgilerinizi çalabilir. Ücretsiz VPN programlarını kullanmaktan kaçının.

Sitesine gitmek için TIKLAYINIZ>>

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Mestiyar dedi ki:

    Güzel bir paylaşım olmuş ama teknolojiye ihtiyacımız olduğu kadar güvenliğimiz de tehlikededir.İster ücretli,lisanslı isterse de ücretsiz ve lisanssız olsun tüm teknolojik applikasyonlar guvencesizdir,tehlikelidir ve tehdittir.Ben devlete ve uluslararası hukuka bile güvenmeyen bir kişi olarak böyle özel şirket ürünlerine hayatta güvenmem.Bugun teknolojinin bize sundugu helva şekeri yada elma şekeri gibi görünen tüm nimetler aslında tek bir amaca hizmet etmektedir,o da en değerli şey olan bilginin sahipliğinin ele geçirilmesine ve tüm dünyayı bu hazine ile yönetmeye.Tum sosyal paylaşım siteleri de,online alışveriş siteleri de,haber portalları yada oyun platformları da bunun için çalışan masum tuzaklardir.Teknoloji zeki insanların ürünüdür ve zeki insanlar tehlikelidir.Akil yada bilge olanların teknolojiye ihtiyacı yoktur,çünkü onların yüksek ahlakı kendilerinin insanı ihtiyaçlarını karşılamada muktefadir.

  2. Oku oku bil dedi ki:

    haklısın üstadım