Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Rüyalar (5) Beş Türden Oluşur Peki Bu Türlerin Anlamları nelerdir?

04.10.2019
491
A+
A-
Rüyalar (5) Beş Türden Oluşur Peki Bu Türlerin Anlamları nelerdir?

582d0b8b 7ead 4d23 93d6 f8da02dafef6
Rüyalar (5) Beş Türden Oluşur
Peki Bu Türlerin Anlamları nelerdir?
Bu makaleyi okurken rüyaların türlerini ve anlamlarını derin bir şekilde öğreneceksiniz. Uzun bir araştırma sonucunda derleyip düzenlediğim, bu konuyu siz değerli Okuokubil.com okurlarım ile paylaşıyorum.
Rüyaya olan duygusal tepkimiz açıkça görünse de bir rüyanın sembolik imgesini çözene kadar daha derin bir mesajı kaçırabiliriz. Rüyalar muhteşem bir imge, metafor ve vücutta hissedilen duyguların bir karışımı ile oluşur. Hiç sabahları kendinizi üzülmüş, endişeli veya güvensiz hissederek uyandınız mı? Belki de bazen uyanıp kendinizi düşünülemez derecede iyi hissetmek için uyanıyorsunuzdur. Hayaller uyanma sonrası ruh halimizi güçlü bir şekilde etkileyebilir.
Dünyada sadece bir evrensel dil var ve buda  hayallerin dili… Rüya sembolizmini anladığımızda, iç yaşamımızın kapısını açıyoruz. Tüm dünyada hayaller kendilerini zengin, duygusal görüntülerle ifade eder. Bu görüntüler kültürel bağlamdan dolayı farklılık gösterebilir ancak sembolik anlam aynı şekilde iletilir.
Bu makale görüntülerin belirli duyguları, olayları ve tutumları nasıl yansıtabileceği konusunda bir fikir vermek için rüyalardaki sembolik dilin nasıl deşifre edileceğini gösteriyor. Beş farklı rüya tipine bakacağız ve farklı rüyaların ne anlama geldiğiyle ilgili temel rüya tekniklerini burada öğrenmeye çalışacağız.
Rüyaların Sembolik Dilini Anlamak
Günlük hayatta her zaman mecazi, sembolik bir dil kullanıyoruz. Her kültür bir durumun resmini boyayan kendi hikmetli sözler veya deyimler koleksiyonuna sahiptir: bir kutuda çok fazla kalem vardır; tavşanı çantadan çıkardı; her bulutun bir korkunç görünüşü vardır; motorunu özledi; Oraya geldiğimizde üst geçitten geçeceğiz. Farklı hayallerin farklı anlamları olabilir ancak hepsi bu resim dilini seviyor ve rüya yorumcuları ile iletişim kurmalarının tercih ettiği yollardan birisi diyebilirim.
Fakat bir rüyaya ve bunun ne anlama geldiğine baktığımızda tamamen gizemli görünebilir. Rüyaya bilmeme bakış açısıyla yaklaşmak gerçekten güzel. Bu bizi ayakuçlarımız da tutar. Esnek olmamıza ve rüyanın olası anlamına açık olmamıza yardımcı olur. Bir rüyaya anında bir yorum yaptığımızda ve bu yorumlamaya inatla sarıldığımızda, rüyayı boğma riskini alırız. Hayaller nefes almalı, tıpkı bizim gibi. Bu nedenle hayalcilik bir süreçtir: sorulması gereken sorular vardır; yapılacak dernekler. Rüya açılıp, katmanları geriye doğru soyunca kalbi ortaya çıkar.
Hayallerin dilini ve ne anlama geldiklerini bilmek çok heyecan verici. Sizi rahatsız eden bir rüyanın kodunu kırmak ve rüya terapistlerinin “Aha” anı olarak adlandırdığı tanıma acelesini deneyimlemek heyecan verici. Acele edip bir rüya sözlüğü satın almaya istekliysen, ilginç bakış açıları sunsalar da çoğunun her görüntü için basit, anlatım verdiğini hatırlayalım.
Hayallerimizi anlamak için, yoğun sembolik dillerini konuşmamız gerekir. Bazı rüyaların ne anlama geldiğini hep merak ederiz ve araştırırız.
Hayal dilinde, gelgit dalgası genellikle boğulma hissi ile ilgilidir ve cevaplar hakkında hiçbir fikri olmayan bir sınava girme hayali çoğu zaman uyanık bir yaşam durumunda hazırlıksız hissetmeyle bağlantılıdır. Halk arasında çıplak olma hayali kendimizi açığa vurmakla ilgili olabilir. Sadece hayalperest kendi hayallerinin gerçek anlamını bilebilir, hayallerin diline aşinalık olası anlamlarını anlamada anahtardır. İyi haber şu ki hayallerin dilini ve ne anlama geldiklerini öğrenmek düşündüğünüzden çok daha kolay ve çabucak onu halledeceksiniz.
Bazen hangi kategoriye (veya kategorilere) girdiğini görmek bir hayale açıklık verir. Şimdi beş rüya tipine hızlıca bir göz atalım.
Beş Tür Rüya Vardır
Hayalleri beş kategoriye ayrılabiliriz: fiziksel, duygusal, arketipsel, berrak ve ruh rüyalar.

1. Fiziksel Rüyalar
Bunlar vücudunuzla ilgilidir: üşüyor musunuz, sıcak mı yoksa bitkin misiniz?  Tuvalet ihtiyacın var mı? Hasta mısın yoksa acı çekiyor musun? Vücudumuz da şu anda deneyimlediğimiz fiziksel duygular, acı ve hastalık, hoş olmayan görüntüler biçiminde içsel filmimize dokunabilir ancak rüyadayken herhangi bir olumsuz görüntüyü değiştirmeyi başarırsak bu yardımcı olabilir. Acıyı hafiflet. Bir arkadaşım iki gündür yaşadığı baş ağrısı ile yattı. Kafasında sıkı bir metal bant taktığını hayal etti. Rüyada onu çıkarmayı başardı ve uyandığında baş ağrısı gitmişti. Çok daha ciddi bir davada, gazeteci bir arkadaşım çenesinin altındaki sıcak kömürlerle işkence gördüğünü hayal etti ve tiroid kanseri olduğu ortaya çıktı.
2. Duygusal Rüyalar
Bizi ilgilendiren, bizi korkutan ya da mutlu eden şeyleri hayal etmeye mecburuz. Bu rüya türlerini incelemek ve ne anlama geldiklerini çok yardımcı olmanın birçok önemli nedeni arasındadır. Duygusal rüyalar psikolojik ve kişisel bir odaklanma eğilimindedir. Üzüntü, mutluluk, kayıp, inançsızlık, sürpriz, korku vb. Gibi açıkça tanımlanabilen hisler içerirler. Örneğin bir arkadaşım mutfakta yemek yaparken elini kestiğini hayal etti. Bu tür rüyalarda, ortam ve eylem bilinçaltımızda gizli olan duyguyu aydınlatmaya yarar. Rüya bize gerçekte nasıl hissettiğimizi gösterir. Rüyadaki duygular bu kadar aşırı olduğunda kişiyi olacak bir geleceğe çağırıyor olabilir.

3. Arketipik Rüyalar
Hayaller arketip sembolleri içerebilir. Efsanelerden ve mitlerden çizgi filmlere ve çizgi romanlara kadar her şeyde tüm kültürlerde görünen evrensel imgeler, karakterler ve temalar. Arketipler evrensel olarak bireysel ruhlarda bulunur. “Ruh” ruh, zihin veya ruhtur.  Bunlar, masallardan gişe rekorları kıran filmlere kadar en sevdiğimiz hikayelerin çoğunun kalbi ve ruhu: hepimiz Kahramanı bir arayış için eğiten arketipini (örneğin, bazı filimler de Halk kahramanı olan Kemal Sunal) tanıyoruz. Bunların hepsi bir Arketipik düşlerdir.

4. Berrak rüyalar
 Bu en popüler rüya türlerinden biridir. Bu rüyalar burada gösterilen diğer kategorilerden herhangi birine girebilir ancak fark, net rüya görenlerin hayal ederken hayal ettiklerini bilmeleridir. Berrak rüyalar genellikle özellikle canlı ve akılda kalıcıdır. Canlı rüya gören aynı zamanda rüyayı yönlendirebilir ve rüya senaryosuna belirli bir şekilde cevap vermeyi seçebilir: bir korku ile yüzleşmek, örneğin yıldızlara uçmak gibi imkansız fantezileri gerçekleştirmek.
5. Ruh Rüyalar
 Bunlar yüksek rüyalar; Ruhun ve ruhun Genellikle ışık, güzel doğa veya aydınlık varlıkları içerirler ve manevi bir nitelik taşırlar. Tanıdığım bir kadın yatağının üstünde parlayan, enerjik bir kadın kumsalı ve plajı hayal ediyordu. Bir zamanlar inancın ötesinde akıllıca görünen mavi ışık sütunlarını hayal ettim. Bu rüyalar bizi hepimizin içinde bir yerde olan derin bir ışık ve bilgi kaynağına bağlar. İşte size anlatmaya çalıştığım beş rüya türleri. Rüyalarınızı siz tercih edemezsiniz beyniniz neyi görmenizi istiyorsa sadece onu görürüsünüz. Bu beş tür değil beklide on beş türde olabilir. Rüyalara dalmanız ve hayallerinizle beraber olmanız dileği ile sevgiyle kalın.
Okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.