Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16 °C
Az Bulutlu

Çocuğunuzu Uçuk Olan Kişilerden Uzak Tutun ( Ölümcül Öpücük )

16.10.2019
463
A+
A-
Çocuğunuzu Uçuk Olan Kişilerden Uzak Tutun ( Ölümcül Öpücük )

Ekran%2BAl%25C4%25B1nt%25C4%25B1s%25C4%25B1
Çocuğunuzu Uçuk Olan Kişilerden
Uzak Tutun ( Ölümcül Öpücük )
Charlotte Jones ‘küçük oğlu Ellis’in hayatını tehdit eden ( Ölümcül Öpücük )uçuklar sonrasında diğer ebeveynleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Kesinlikle Çocuğunuzu 

uçuk olan insanlardan uzak tutun.

Galler  Abergavenny’de Charlotte Jones’un oğlu uçuk yarası olan biri tarafından öpüldüğü için HSV-1 olarak da bilinen herpes simpleks virüsü bulaştı.
Charlotte, çocuğunu ilk kez rahatsız hissetmeye başladığında Ellis’i GP’ye götürdüğünü ve doktor tonsillit veya kötü bir ülser vakası olduğunu söyledi.
Ancak birkaç gün içinde durumu hızla kötüleşti ve kısa süre sonra HSV-1 olarak da bilinen herpes simpleks virüsü tanısı kondu .
Yetişkinler için zararlı değildir, ancak zayıf bağışıklık sistemleri ile bebekler için ölümcül olabilir.
Virüs hızlıca bebeklerin beyinlerine yayılabilir ve çoklu organ yetmezliğine ve nihayetinde ölüme neden olabilir.

Annenin Uyarısı;

Ellis, hayatı tehdit eden virüsle savaşmak için hastaneye götürülmek zorunda kaldı.
 Virüslü boğazı olan İnsanlar gerçekten bir öpücük veya dokunuşun küçük bir bedenin hayatı için tehdit edici olabileceğinin farkında değiller.
Ellis şunları ekledi: “Lütfen, eğer herhangi bir soğuk algınlığı semptomunuz varsa, çocuğa dokunmadan önce ellerinizi dezenfekte edin!

Herpes Nedir?

Herpes, ağızda veya cinsel organlarda ağrılı kabarcıklara neden olan herpes simpleks virüsünün neden olduğu yaygın bir enfeksiyondur  ve cinsel temasla bulaşır.
Tekrar aktif olabilen kronik, uzun vadeli bir durumdur.
Vücuda ağzın nemli derisi, penis, vajina ve rektumdan giren iki  tür uçuk vardır – HSV 1 ve HSV 2  .

Her iki tip de ağızda soğuk yaralara, genital uçuklara, parmaklarda ve ellerde beyazlatıcılara (küçük apse) neden olabilir.
Herpes özellikle altı aylık bebekler ve yeni doğan bebekler için tehlikelidir, çünkü bağışıklık sistemleri hala gelişmektedir.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.