Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21 °C
Açık

Büyücülük ve Şeytan Ruhunu Şeytana satmanın Sonu

13.10.2019
1.403
A+
A-
Büyücülük ve Şeytan Ruhunu Şeytana satmanın Sonu

8644433d 7c1f 47f9 8842 99a2f4d7d9ba
Büyücülük ve Şeytan Ruhunu Şeytana satmanın Sonu 


Eskiden gelen sözlere kulak vermek lazım derler ki: Şeytan hakkında kötü konuşma, çünkü kime ait olduğunu bilemezsin. Popüler Romen mitolojisine göre, Şeytan’la bağlantı kurmanın zor olduğu düşünülmüyor. Büyücü olmak için ruhunu şeytana vermeyi kabul eden ve tüm bu büyücülük sırlarını öğrenmek isteyen kişinin mevcudiyetinden memnun olan şeytan hızla o kişiye görünebilir. Şeytan ile iletişim kurmak isteyenler, ismini söyledikleri bir dört yola giderlerdi veya yüksek sesle bağırırlardı “Hey! Hey! Hey! ”Ve Şeytanın onlara geldiği söylenirdi.
 Diğer durumlarda, onlara ulaşmak için kirli bir yerde kalmak yeterliydi.

Eski efsaneler bir zamanlar büyücü olmak isteyen bir kadın olduğunu söyler, bir gün şeytanı gece yarısına kadar beklediği nehre gitti. O sırada Şeytan sudan çıktı ve neden orada oturduğunu sordu. Kadın bir büyücü olmak istediğini söyledi, şeytan bunun olması için bir şart koştu. Ona “benimle Her dolunay olduğunda dans etmeyi kabul ediyor musun”? Efsaneye göre kadının bu şartı kabul ettiği ve o gece büyücü olduğu söylenir.
 Yine de, bir sihir söz konusu olduğunda tüm büyücülerin çok yetenekli olduğunu sanmıyorum.
 Bir başka popüler hikaye şöyle başlıyor: “سأقدم لك روحي لتصبح ساحرة. ”(“ Şeytan, Şeytan, Şeytan! ben büyücü olmak için ruhumu sana vereceğim ”).sabaha karşı sürekli tekrar ettiği sözlerden sonra, şeytan onun penceresinde göründü iblis kırmızı ve çok zayıftı. Pencerelerin önünde dans etti ve tüm evi titreterek onun bu çağrısına cevap verdi. “Ruhunu alıyorum” ve seni ilahileri ve büyü formüllerini içeren bir Kara Kitaba erişimini sağlıyorum.
Genç kadın kitabı açtı ve okumaya başladı. Okuduğu an, önünde kendisinden iş bekleyen şeytanları gördü. Kadın ilk önce onlara kolay işler ve daha sonra daha karmaşık işler verdi. Şeytanlar her zaman onları yerine getirmeyi başardılar ve tekrar iş istemeyi sürdürmeye devam ettiler. Bu aylarca böyle devam etti, daha sonra şeytanlar artık bizim senden bir şeyler isteme zamanımız geldi dediler.
Bir gün köy halkı büyücünün evinden dumanların yükseldiğini gördüler, ellerinde kovalar ile su alıp yangını söndürmeye gittiklerinde korkunç bir manzara ile karşılaştılar, kadının göğsünde bir tırmık saplanmış halde yerde yatıyordu. Söylenenlere göre definden sonra dua etmek için mezarın başında kalan hocaya duanın ettirilmediği ve hocanın koşar adımlarla mezardan uzaklaşmış.
Cin ve şeytanlar insandan farklı yaratılmış ve farklı âlemleri, farklı yaşantıları olan görülmeyen varlıklardır. Âlimlerin ortak görüşüdür ki; insanoğlu büyü gibi haram kılınan işlerle onların âlemlerine müdahale etmemeli, kendi dünyalarına onları sokacak hayâsızlıklardan uzak durmalıdır.
“Allâhümme innî eûzü bike min şerri mâ alimtü ve min şerri m âlem a’lem.”
Manası: Allah’ım (c.c.) bildiğim ve bilmediğim bütün kötülüklerden sana sığınırım.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.