Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15 °C
Az Bulutlu

Yeşil Çayın Vücudumuza Yararları Nelerdir? Yatmadan Önce Yeşil Çay İçin

26.09.2019
386
A+
A-
Yeşil Çayın Vücudumuza Yararları Nelerdir? Yatmadan Önce Yeşil Çay İçin
44
Yeşil Çayın Vücudumuza Yararları Nelerdir?
Yatmadan Önce Yeşil Çay İçin
Yeşil çayın, sağlığa olan faydalarını, binlerce yıldır hepimiz biliyoruz. Geleneksel Hint ve Çin tıbbında vücut ısısını kontrol etmek, kardiyovasküler ve zihinsel sağlığı iyileştirmek için kullanılmıştır. Bu çay ayrıca yaraları iyileştirebilir, sindirimi düzenleyebilir ve yüksek tansiyon, kanser ve diğer birçok sağlık sorununu önleyebilir. Yeşil çayın yağları daha hızlı yakmanıza ve özellikle geceleri içiyorsanız metabolizmanızı geliştirmenize yardımcı olabilir.
Yeşil çay kateşinler, avonoidler ve diğer antioksidanlarla doludur. Bu bileşikler hücrelerinizi hasara karşı korur ve sağlıklı tutar. Hiç şüphesiz yeşil çayın çok sağlıklı olduğu, uzmanların geceleri yeşil çay içilmesini önerdiğini biliyor muydunuz?
Yatmadan Önce Neden Yeşil Çay İçmek İyidir?
Yeşil Çay Daha İyi Uyumamıza Yardımcı Olur. Yeşil çay, sinirlerinizi yatıştırıp hem vücudunuzu hem de zihninizi rahatlatan bileşikler içerir. Her gece bir fincan yeşil çay daha hızlı uykuya dalmanıza ve daha derin uyumanıza yardımcı olacaktır. Gece boyunca ara ara uyanmayacaksınız ve uyku kaliteniz daha iyi olacaktır.
Yeşil Çay Bağışıklık Sisteminizi Artırır. Antioksidan özellikleri nedeniyle yeşil çay bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve genel sağlığınızı iyileştirir. Kateşinler yeşil çaydaki bakteriyel ve viral enfeksiyonlara karşı savaşan maddelerdir. Birçok uzman yatmadan önce bir bardak yeşil çayın grip ve soğuk riskini% 60-70 oranında azalttığını iddia ediyor.
Yeşil Çay Beyin Fonksiyonlarını Geliştirir. Araştırmalar, geceleri bir bardak yeşil çayın beyninizin fonksiyonlarını iyileştireceğini ve sizi daha akıllı hale getireceğini göstermiştir. Aslında yeşil çay, beyninizi uyaran ve bilişsel işlevlerinizi geliştiren bir madde olan kafeini içerir.
 Yeşil Çay, Kilo Verilmesinde Yardımcı Olur.Gece bir bardak yeşil çay da kilo vermenize yardımcı olabilir ve bu yeşil çay içmenin en önemli faydalarından biridir. Yeşil çay, gece boyunca yağ yakmanıza yardımcı olabilecek bazı bileşiklere sahiptir. Yatmadan önce yeşil çayın metabolizma seviyenizi artıracağı ve vücudunuzu yolda tutabileceği kanıtlanmıştır. Ayrıca, yeşil çay sizi tam hissettirecek, böylece gece boyunca sağlıksız atıştırmalık yiyeceklere saldırmayacaksınız. Yeşil çay% 99,9 sudan yapılır ve servis başına sadece bir kalori vardır, bu da vücut ağırlığınız için faydalıdır.
Elbette, kilo vermek istiyorsanız, yeşil çayı dengeli bir diyet ve fiziksel egzersizlerle birleştirmek önemlidir. Yeşil Çay Sabahları Size Enerji Verir. Akşamları bir bardak yeşil çayın enerji ile uyanmanıza yardımcı olacağı kanıtlanmıştır. Aslında, gece boyunca daha derin uyuyacaksınız, bu yüzden sabahları kaslarınız gevşeyecek ve kendinizi daha dinç hissedeceksiniz.
45

 Ayrıca, iyi bir ruh hali içinde olacak ve tüm gün boyunca enerjiniz olacak. Yeşil Çay, Sindiriminizi Artırır. Uyumadan önce yeşil çay içerseniz, sindiriminizi düzenler. Yeşil çay, müshil özellikleriyle bilinir, bu nedenle sabahları midenizdeki tüm atıklardan kolayca kurtulabilirsiniz. Geceleri yeşil çay içmek, kabızlık ve diğer birçok sindirim problemiyle ilgili problemlerinizi çözecektir. Yeşil çayın bu faydası, kilo vermenize de yardımcı olabilir. Yeşil Çay, Kanser Riskini Azaltır. Araştırmalar yatmadan önce bir bardak yeşil çay içerek bazı kanser türlerini önleyebileceğinizi göstermiştir. Aslında, yeşil çay kolorektal, prostat ve meme kanseri riskini azaltabilir. Yeşil Çay, Diş Sağlığını Geliştirir. Ağzınızdaki zararlı bakterilerin birçok diş problemine ve kötü nefes almasına neden olabileceği bilinmektedir. Ancak, gece bir bardak yeşil çay, sabahları kötü nefeslerden kurtulmanıza yardımcı olabilir. Aslında yeşil çay, bakterilerin ağzınızda büyümesini engelleyebilecek kateşinler içerir. Her akşam yeşil çay içerseniz, artık kötü nefes almada sorun yaşamazsınız. Yeşil Çay, Kardiyovasküler Sağlığı Geliştirir. Yeşil çayın, özellikle geceleri içtiğinizde, kalbinizin sağlığını iyileştirebileceği kanıtlanmıştır. Her gece bir bardak yeşil çay, kardiyovasküler hastalık riskini önemli ölçüde azaltabilir. Yeşil Çay Diyabet Riskini Azaltır. Birçok çalışma, akşamları bir bardak yeşil çayın, tip 2 diyabet riskini azaltabileceğini göstermiştir. Bu çay kan şekeri seviyenizi sabit tutar. Yeşil Çay, Kan Dolaşımını Artırır. Yatmadan önce bir bardak yeşil çay içerseniz, vücudunuzun gerekli besin maddelerini sağlayacak olan kan akışını artıracaktır. Yeşil Çay Yaşlanmayı Yavaşlatır. Birçok çalışma yeşil çayın da yaşlanma sürecini yavaşlatacağını göstermiştir. Yaşam kaliteniz de çok daha iyi olacak. Bunlar, her gece bir bardak yeşil çay içerseniz, sahip olabileceğiniz en önemli sağlık yararlarından bazılarıdır. Ayrıca, gece boyunca sık idrara çıkmayı önlemek için yatmadan bir saat önce yeşil çay içmeniz tavsiye edilir. Bazı uzmanlar yatmadan önce yeşil çayın içine  bir çay kaşığı bal eklemenizi önerir. Yeşil çayın yararlarını artıracaktır.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.