Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Az Bulutlu

İstanbul’da Deprem Bu beklenen Depremin Habercisi mi?

26.09.2019
639
A+
A-
İstanbul’da Deprem Bu beklenen Depremin Habercisi mi?

Deprem%2Bnedeniyle%2BAvc%25C4%25B1lar%2BMerkez%2BCami%2527nin%2Bminaresi%2By%25C4%25B1k%25C4%25B1ld%25C4%25B1.
İstanbul’da Deprem Bu beklenen Depremin Habercisi mi?
Bugün Marmara denizinde Silivri açıklarında 26.09.2017 saat 14:00 da deprem meydana geldi. İstanbul yine son dakika deprem haberiyle sarsıldı. Marmara Denizi’nde Silivri açıklarında 5.8 şiddetinde deprem oldu. Uzmanlar, İstanbullulara önemli uyarılarda bulundu.
İstanbul yine son dakika deprem haberiyle sarsıldı. Marmara Denizi’nde Silivri açıklarında 5.8 şiddetinde deprem oldu. Uzmanlar, İstanbullulara önemli uyarılar yaptı.
Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Deprem kırsaldaki evlerde hasar bile yapabilir. İnsanlar biraz sokakta dursunlar. Bundan sonra 5, 5.5 şiddetinde bir deprem olabilir.
ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu: Bu deprem daha önce olandan bağımsız bir deprem. Fayın başka bir kısmının kırılmış olması gerekiyor. 5.8 daha ciddi. 4.6 olanlar yapılara etki edecek bir deprem değil. 6. orta şiddetli bir deprem oluyor.
Prof. Dr. Okan Tüysüz: Hayır böyle bir şey söz konusu değil. Çünkü depremler logaritmik olarak değişirler. 4.5’lik depremlerden 30 tane olursa 5’lik depremi engeller. Dolayısıyla bir depremin diğer büyük bir depremi engellemesi söz konusu değil. Bu iki önemli depremi dikkatle takip ediyoruz. Geleceğe yönelik net bir şeyler söylemek maalesef mümkün değil. Bunun arkasından bir süre daha deprem aktivitesi görülebilir. Ama bunu ancak bekleyerek görmek gerekiyor.

Prof. Dr. Ahmet Ercan konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu sıkışmanın sonu hayra alamet değil diyen sayın Ahmet Ercan’ın açıklamaları şöyle.

Bu sıkışmanın sonu hayra alamet değil.
Prof. Dr. Ahmet Ercan: Dün, bugün ve iki gün önce aynı yerde Silivri önünde olan 4.7 ve 5.8’lik depremler kabuğu kırmak için yeterli bir güç birikimini sağlamıyor. Ama diyor ki ben ‘Ben seni uyarıyorum. Daha büyük bir depremi yapacağım.’ İşte bu gücün toplanması da hesaplarıma göre 20-25 yıl içinde olabilir.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.