Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Hafif Yağmurlu

America and Native American proverbs Kızılderili Ata Sözleri

28.09.2019
1.355
A+
A-
America and Native American proverbs  Kızılderili Ata Sözleri

e4599970 39b3 41f4 beda 3ade78e6c60b
America and Native American proverbs
 Kızılderili Ata Sözleri
Science can point out dangers, but science cannot turn the direction of minds and hearts. That is the province of spiritual powers within and without our very beginnings-powers that are the mysteries of life itself.
Bilim tehlikelere işaret edebilir, ancak bilim zihinlerin ve kalplerin yönünü çeviremez. Bu, yaşamın gizemleri olan başlangıç-güçlerimizin içindeki ve olmayan ruhsal güçlerin ilçesidir.
Oren Lyons
My land is where my dead lie buried.
Topraklarım, ölü yalanımın gömüldüğü yer.
Crazy Horse
Before eating, always take a little time to thank the food.
Yemek yemeden önce, yiyeceğe teşekkür etmek için her zaman biraz zaman ayırın.
Arapaho proverb
Life will break you. Nobody can protect you from that, and living alone won’t either, for solitude will also break you with its yearning. You have to love. You have to feel. It is the reason you are here on earth.
Hayat seni kıracak. Hiç kimse sizi bundan koruyamaz ve yalnız yaşamak da istemez, çünkü yalnızlık sizi özleminden arındırır. Sevmek zorundasın. Hissetmek zorundasın. Dünyada burada olmanızın nedeni  bu.
Louise Erdrich
The media is saturated but the Sweetgrass still grows tall And Jesse John Blackbear talks to God in Cleveland, O-hi-yo And Washington is joking but the Navajos are not And Mother Earth keeps on giving while we’re ripening.
Ortam doygun, ancak Sweetgrass hala uzuyor Ve Jesse John Blackbear, Cleveland’da Tanrı’yla konuşuyor, O-hi-yo Washington şaka yapıyor ama Navajos değil Ve Toprak Ana biz olgunlaşırken vermeyi sürdürüyor.
Buffy Sainte-Marie
It is easy to be brave from a distance.
Uzaktan cesur olmak kolaydır.
Omaha proverb
When we are young, the words are scattered all around us. As they are assembled by experience, so also are we, sentence by sentence, until the story takes shape.
Gençken, kelimeler etrafımıza dağılmış durumda. Tecrübe ile toplandıkları gibi, biz de öyküsü şekillenene kadar cümle ile cümle yapıyoruz.
Louise Erdrich
No answer is also an answer.
Cevap yok, aynı zamanda bir cevap.
Hopi proverb
And I can see that something else died there in the bloody mud, and was buried in the blizzard. A people’s dream died there. It was a beautiful dream.
Ve orada kanlı çamurda başka bir şeyin öldüğünü ve kar fırtınasına gömüldüğünü görebiliyorum. Orada bir insanın hayali öldü. Güzel bir rüyaydı.
Black Elk
The hoop dancer dances within what encircles him, demonstrating how the people live in motion within the circling spirals of time and space. They are no more limited than water and sky.
Çember dansçısı, onu çevreleyen şeyin içinde dans eder, insanların zaman ve mekanın etrafındaki sarmalları içinde nasıl hareket ettiğini gösterir. Sudan ve gökyüzünden daha sınırlı değillerdir.
Paula Gunn Allen
I find that I have more allies on the left than on the right, and that is because the left is, by and large, filled with people who are challenging the present paradigm and power structure.
Solda sağdan daha fazla müttefikim olduğunu ve solun şu anki paradigma ve güç yapısına meydan okuyan insanlarla dolu olması nedeniyle buluyorum.
— Winona LaDuke
The weakness of the enemy makes our strength.
Düşmanın zayıflığı gücümüzü arttırır.
 Cherokee proverb
We wonder, how do you instruct seven billion people as to the relationship to the Earth? Because unless they understand that, and relate the way they should be, the future is pretty dim for the human species.
Merak ediyoruz, Dünya ile olan ilişki konusunda yedi milyar insanı nasıl eğitirsiniz? Çünkü bunu anlamadıkları ve olması gerektiği gibi ilişki kurmadıkça, gelecek insan türleri için oldukça karanlık.
Oren Lyons
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realise that we can not eat money.
Sadece son ağaç öldüğünde ve son nehir zehirlendiğinde ve son balık yakalandığında para yiyemeyeceğimizi anlayacağız. Chief Seattle
It takes a thousand voices to tell a single story.
Tek bir hikaye anlatmak binlerce ses alır.
Crow proverb
The first word gives origin to the second, the first and second to the third, and the third to the fourth, and so on. You cannot begin with the second word.
İlk kelime ikinciye, birinci ve ikinci, üçüncü ve üçüncü ve dördüncü gibi şeylere kökeni verir. İkinci kelimeyle başlayamazsınız.
 N. Scott Momaday
The old days will never be again, even as a man will never again be a child.
Eski günler bir daha asla olmayacak, hatta bir erkek bir daha asla çocuk olmayacak.
Dakota proverb
Nearness to nature… keeps the spirit sensitive to impressions not commonly felt and in touch with the unseen powers.
Doğaya yakınlık … ruhu, genel olarak hissedilmeyen ve görünmeyen güçlerle temas halinde olmayan izlenimlere karşı hassas tutar.
 Charles Alexander Eastman
We have taken so much from your culture, I wish you had taken something from ours…For there were some beautiful and good things within it.
Kültürünüzden çok şey aldık, keşke sizden bir şey almış olsaydınız … Çünkü içinde güzel ve güzel şeyler vardı.
 Chief Dan George
An Indian is an Indian regardless of the degree of Indian blood or which little government card they do or do not possess.
Bir Hint, Hint kanının derecesine bakılmaksızın veya sahip oldukları veya sahip olmadıkları küçük hükümet kartlarından bağımsız olarak Hintlidir.
Wilma Mankiller
Never sit while your seniors stand.
Yaşlıların ayağa kalkarken asla oturmayın.
 Cree proverb
I was no chief and never had been, but because I had been more deeply wronged than others, this honor was conferred upon me, and I resolved to prove worthy of the trust.
Ben şef değildim ve hiç olmadım, ama diğerlerinden daha derinden haksızlığa uğradığım için, bu onur bana verildi ve güvene layık olduğunu kanıtlamaya karar verdim.
 Geronimo
To the Indians it seemed that these Europeans hated everything in nature — the living forests and their birds and beasts, the grassy grades, the water, the soil, the air itself.
Kızılderililere göre bu Avrupalılar doğada her şeyden nefret ediyorlardı – yaşayan ormanlar ve onların kuşları ve canavarları, çimenli bitkiler, su, toprak, havanın kendisi.
 Dee Brown
Life is both giving and receiving.
Hayat hem veriyor hem alıyor.
 Mohawk proverb
Today, what is important for us is to realize that the old sacred ways are correct, and that if we do not follow them we will be lost and without a guide.
Bugün bizim için önemli olan, eski kutsal yolların doğru olduğunu ve onları takip etmememiz halinde bir rehber olmadan kaybolacağımızı fark etmektir.
Thomas Yellowtail
Watch out for the man who says nothing and the dog who does not bark.
Hiçbir şey söylemeyen adama ve havlamayan köpeğe dikkat et.
 Cheyenne proverb
“We’re not Indians and we’re not Native Americans. We’re older than both concepts. We’re the people, we’re the human beings.”
“Biz Kızılderililer değiliz ve biz Yerli Amerikalı değiliz. Her iki konseptten de daha yaşlıyız. Bizler insanlarız, biz insanlarız.” 
John Trudell
Okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.