Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Açık

Kabile Olarak Yaşayan Cinler ve Bilinmeyen Yönleri

08.08.2019
1.630
A+
A-
Kabile Olarak Yaşayan Cinler ve Bilinmeyen Yönleri
be061250 f1d8 4344 8b3a 1b1ebb60542b
Kabile Olarak Yaşayan Cinler ve Bilinmeyen Yönleri
Cinlerin insanlarla birlikte olanlarına “Mir” denir. “Hubs” cinlerin erkekleri, “habais” ise dişileridir.
Cahiliye dönemlerde Araplar cinlere taktıkları değişik fonksiyonlara göre cinleri farklı adlarla isimlendirmiştir. Örneğin insanlarla birlikte oturduğuna inanılan kesimine âmir adı vermişler, çocuklara musallat olanlarına “ervâh”,adını vermişler, bunların çirkeflik yapanlarına “şeytan”, vermişler ve  şeytanlık konusunda daha ileri gidenlerine “mârid”, vermişler eğer bu daha ileri gitme güç ve kuvvet kullanımı istikametinde ise “ifrît”, diyerek adlandırmışlardır. Eğer bütün bu şeytani kirlerden arınmış bir cin olursa ona da “melek” adını takmışlardır…
Günümüze kadar gelen ve yazılan büyücülük kitaplarında cin, klasik unsurlardan sonra dört ırka ayrılmıştır bunlar; Toprak, Hava, Ateş ve Su. Olarak bilinir. Bu ırklarda, her biri kral olan, genellikle yedi olan kabilelere gelirler, her kral kabilesini kontrol eder ve bir Melek tarafından kontrol edilir,
Cinler Kareen ile karıştırılmamalıdır Kur’an-ı Kerim’de Nasır’da ve İslam mitolojisinde dile getirilir. Bir Kareen kötü bir ruhtur, teknik olarak bir cin şeytani olarak kabul edilirken, insanları kişisel bir şeytan gibi günah işlemek için kandırmak niyetindedir. Her bireye özgü oldukları için, Kareens bir büyücünün bir insanın ölümünden sonra toplanacakları gibi olacaktı, çünkü bir seans gibi, ruh Tanrı’ya gider ve asılsız Kareen yeryüzünde kalır ve onun kötü niyetli doğasına uygun olur, karakterini tanıdığı ölen kişiyi taklit et. İslam, sihri kesinlikle yasaklar. Bununla birlikte Ortodoks Müslümanlar, Kuran’dan Taht Ayeti, Nasır Suresi ve Suart el Falaq’ı koruma ve dua aracı olarak okuyorlar. İslam’la ilişkili mitolojide, cin’lerin onları nesnelere sihirli bir şekilde bağlayarak kontrol altına alınabileceği söylenir.


f2f06334 4a1d 44df 91a4 26af16307834Afarid
Şeytanın diğer cinlerden olan soyundandır. “Afarid”, çoğul halidir.
Amir
Amir, sessiz, ıssız ve doğal yerlerde yani dağ, ormanlık ve göllerde değil de tamamen insanların yaşadığı yerlerde bulunan cinlere denir.
Ammar
Bu cinler genellikle evlerde yaşarlar. Bu tür cinler, bir ev de hemen, hemen evde yaşayan ailenin evde ki içki ile birlikte yenen yemekler de ve Allâh’ın adının anılmadığı yemeklerde ailenin yemeklerine katılıp onlara eşlik ederler.
Betr
İnsanları zorla kavgaya yönelten ve çileden çıkaran  ve asabileştirmeye uğraşan bu şeytanın amacıda emeli de çok büyüktür. Asabileşen insan bir parça şirazeden çıkmıştır, gözü hiçbir şey görmez ağzından çıkanı kulağı duymaz.
Dasim
Dasim; bu bir yemek şeytanıdır insanlarla beraber yer içer. Besmelesiz yemek yiyenlerden çalar ve sonrasında istifra ederek kirletir.
Demon
Aslen İngilizce şeytanlar anlamına gelse de bu ırka ait belirli bir isim yoktur. Bunun en büyük sebebi demonlar insanlara kendilerini tanrı olarak göstermeleridir
El Ebyaz
Peygamberlere ve velilere musallat olanlardandır.ama sonuçta Peygamberlere hiçbir şey yapamazlar
Ervah
Ana rahminden itibaren cenine ve doğduğundan itibaren çocukluk sürecini geçirenlere musallat olan, onları ruhsal ve bedensel yönden menfi yönde etkilemeye çalışan cinlerdendir
Gûl
Ortadoğuda ortak bir motiftir. Vahşi, acımasız ruhları ve onların kötülüklerini anlatır efsanelerde anlatılan cadılar şeklinde görünen cinlerdendir. Korkunç görüntülere girerek insanları korkutur ve istediklerini almaya çalışırlar, bazen devasa görünürler.
Hanzep/Hanzap
Hanzep; namazda ve bütün yapılan ibadetlerde vesveseyi veren, yapılmasına bir türlü engel olmaya çalışan şeytandır.[7] Görevi çok büyüktür aldığı işlerde genelde muvaffak olur.yapılacak bütün hayır işlerde insanın içine vesvese vererek engeller
İfrit
Cinlerin en güçlülerinden olan soyut varlıklardır
İfrit; insanın bedenine girenlerdir ve savaş başlatıp istila edenlerdendir
İfritler, tehlike sınıfında en üst düzeyde olan cinlerdir.
Lietli
Lietli cinleri adını dişi cinden almışlardır. Bu dişi lietli cin son derece akıllı ve olağan üstü vesvese verir
Marid
Maridler cinlerin genelde soylu kısımlarındandır, en tehlikeli cin kısımlarındandır,
irfan sahibi kişilere görünür, konuşurlar. Ormanda genelde bataklık kenarlarında yaşarlar. Vahşi hayvanların ve insanların kılığına girebilirler. Asla kendi bölgelerinden insanların yaşadıkları kalabalık yerlere gelmezler. Zarar verme yetkileri yasaklanmıştır.
Metun/Mesit
İnsanların duydukları ile uğraşır. Hak yolunda duyulan faydalı işleri ters yöne ya da unutturmaya çalışır.unutulan ya da yanlış anlaşılan bilgiler insanı uçuruma sokunca çok memnun olur.
Musabbar
Bu cin türü genellikle kimsenin olmadığı yerlerde mağaralarda yaşarlar. Sarp ve kayalık bölgeleri tercih ederler. Boyları ortalama 85,90 santimdir. Şeytanilerden olmasa da insanları sevmeyen bir cin türü olduğu bilinmektedir.
Müsfer
Çogul adı müsferiş olan bu cin türü genel olarak tarlalarda kırsal alanlarda eski yapı evlerde ve incir ağaçlarında yaşarlar. Kapınızın önünde ya da çevrenizde konuşan insanlar duyabilir ya da hayvan seslerini sezebilirsiniz. Baktığınızda göremediğiniz o noktada halen seslerini duymanız mümkün. İnsanlardan rahatsızlık duymazlar ve olağan üstü bir durum yoksa zararda vermezler.
Şeytan
Şeytan aslen tek bir cindir, bazıları onu kabile sansa da o asla bir kabile değildir,
Velhan
Velhan; suyu, ateşi, yağı, bezi, ipliği vs gibi çok kullanılan günlük yaşantımızın parçası olmuş madde ve nesneleri çok kullandırır.
Vesnan
Vesnan; uyku şeytanıdır. İnsanlar uykuya dalınca hemen esareti altına alarak bütün kötülüklere vakıf kılar. Rüyasını karıştırır kötü hallerle intiza ettirerek kulun aklını karıştırmaya çabalarlar.
Zellenbur
Zellenbur; esnafa ve ticaretle uğraşanlarla hep haşır neşir olur, bozuk mal ve kötü ticaret yaptırmaya çalışır. Nedeni ticaretle uğraşana hile yaptıracak ki her şeyle insanı ziyana sokabilsin.
c7311955 2d17 42c1 8c6d 2f26f833c936
Cinler Tenha Yerlerde Yaşarlar

Cin Kabileleri 

Cuhenna
Cuhenna  bu en tehlikeli cin kabilelerinden birisidir. Cinleri en kinci ve gaddar olan bu kabile iyi ve imanlı insanlardan hiç hoşlanmaz, kötü insanlarla iletişim kurup  imanlı insanlara  büyü yapmak için yardım ederler.
Kulyas
Kulyas cinleri, insanlara yakın olan ve hiç zararı dokunmayan kabiledirler. Cinler arasında, İslamiyet’ten önce Arap Yarımadası’nın en kalabalık ve aynı zamanda en tehlikeli cin kavmiydiler.

Namı diğer Kilyas cinleri, Marid ırkına mensup turlar bir nevi cinler aleminin polis ve jandarmasıdırlar. İnsanlara aşık olan tek kabiledirler ve zarar vermezler.

Nusaybin
Peygamber efendimiz Hz Muhammed (SAV)den Kuran’ı dinleyerek Müslüman olan ilk gruptur. Marid ırkına mensup olmasalar da aşırı güçlü ve etkililerdir.
Zuzula
Marid ırkına mensup olan bu cinler şeytanın fikirlerini benimsemiş ama ona tabi olmamış bir kabile türüdür. Genellikle insanlara karşı en acımasız olanlardandır.
Bu cinler dünyanın dört bir yanındaki gömülü defnelerin yerlerini bilirler.
okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Mistikabla dedi ki:

    Emeğinize sağlık, açıklayıcı ve bilimsel gerçeklere dayanan bir anekdot olmuş.

  2. Oku oku bil dedi ki:

    çok teşekkür ediyorum mistikabla. Fal konusunda ne kadar uzmansanız bu konudada bilginizin var olduğuna inanıyorum. Anılarınızın bitiminde sizinle yine ortak bir çalışma yaparız inşallah